Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Συνεχίζει τις αποκαλύψεις για Παππά-ΣΥΡΙΖΑ ο Καλογρίτσας

Τρίτη, 25 Μαΐου 2021

Υπάρχουν και φωτογραφίες του Νίκου Παππά στη Βοστώνη, εκεί κοντά στο πάρκο, και σε αυτοκίνητο με «υπηρεσιακούς» αριθμούς και γνωστό!  Τι ήθελε άραγε στη Βοστώνη;  Ο γνωστός... σίγουρα ξέρει.  paneliakos.com



Συνεδρίαση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην Υπουργό Νίκο Παππά κατά την άσκηση των καθηκόντων, την Δευτέρα 24 Μαΐου 2021. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

ΑΘΗΝΑ. Συνεχίζει τις αποκαλύψεις για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, αλλά και γενικότερα για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας με τις καταθέσεις του στην αρμόδια Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Σήμερα, ο κ. Καλογρίτσας παρουσίασε νέα SMS που αντάλλασσε με τον Νίκο Παππά την επίμαχη περίοδο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, προκειμένου να βρεθούν χρήματα για την εγγυητική επιστολή του SYRIZA Channel, ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε στενή συνεργασία με τον γνωστό δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου.

«Εγώ υπάκουα τυφλά. Εδωσα τ’ όνομά μου. Ημουν ένα άγραφο sms-email. Αυτό ήμουν…», ανέφερε στην νέα κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, συνεχίζοντας να ξεδιπλώνει τις πτυχές της υπόθεσης Παππά-SYRIZA Channel. Εμφανίζοντας νέα email που αντάλλαξαν για την εγγυητική επιστολή των 3 εκατ. ευρώ για την συμμετοχή στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, αλλά και για το φιλοκυβερνητικό «Domumento», ο μάρτυρας επέμεινε στα επιχειρήματά του περί σχεδίου υπό τον συντονισμό του Νίκου Παππά με τον ίδιο «μπροστινό» προκειμένου το τότε κυβερνών κόμμα να αποκτήσει τηλεοπτικό κανάλι και εφημερίδα της επιρροής του.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι διαφώνησε με την «γραμμή» του «Documento», καθώς θεώρησε ότι θα ενέπλεκαν τον γιο του σε θέματα που υπερέβαιναν την κριτική και αφορούσαν «κουτσομπολιά», μέσω της στοχοποίησης της συζύγου τού τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και της συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, φέρεται να κατέθεσε ο κ. Καλογρίτσας: Κάποια στιγμή διαφώνησα με τη γραμμή και είπα δεν θέλω να συνεχίσω γιατί θέλανε να μπλέξουν τον γιο μου. Οταν είχα την ‘Πρώτη’ έκανα αντιπολίτευση στον Παπανδρέου. Μου φέρνανε πολιτικοί και δημοσιογράφοι υλικό να γράψω κατά της Μιμής. Δεν έγραψα ποτέ. Για τον Παπανδρέου έγραφα. Οχι κουτσομπολιά για τη γυναίκα του όμως. Σε αυτή την ίδια κατεύθυνση είδα ότι μπαίνανε οι γυναίκες, όπως του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή του Στουρνάρα. Διαφώνησα τότε. Δεν ήθελα το όνομα τού γιου μου σε αυτά. Ηλθε τότε ένα σημαίνων πρόσωπο από Μαξίμου. Με πίεσε. Αρνήθηκα κι έφυγα».

Αναφορικά με την έκδοση της εφημερίδας ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το εγχείρημα της επανέκδοσης της εφημερίδας «Πρώτη» πριν την έκδοση του «Domumento», δεν προχώρησε. «Τελικά πήγαν σε άλλη λύση. Μετά μου λέει ο Νίκος ‘πρέπει να βγει αμέσως εφημερίδα. Τώρα, τώρα, τώρα!’. Μετά μου λέει πως πρέπει να βγει με τον Βαξεβάνη. Δεν τον ήξερα. Τον είχα δει σε μια βάπτιση. Μου είπαν πως ‘αφού δεν υπάρχει το όνομά σου στην τηλεόραση να μπεις’. Μπήκα τελικά.

Για το ‘Documento’ δάνεισα χρήματα. Το χρηματοδότησα μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου που αποφάσισαν. Το λογιστήριο έχει αποδείξεις για 2,9 εκατ. ευρώ. Οπως όλοι ξέρετε όμως για τέτοια εγχειρήματα υπάρχουν και κάποια χρήματα ‘απ’ έξω’. Το λογιστήριο τα έχει όλα αυτά. Επιβεβαιώνω πως έδωσα 3 εκατ. δανεικά».

Ο μάρτυρας ρωτήθηκε από τον εισηγητή της ΝΔ, Θάνο Πλεύρη, αν του ζήτησε ο κ. Παππάς να φύγει από το «Documento» και ο κ. Καλογρίτσας απάντησε: «Ναι. Μου ζήτησε η ομάδα να φύγω». Και διάβασε ένα sms που φέρεται να αντήλλαξε με τον τότε Υπουργό Επικρατείας: «Με ρωτάει στις 19 Γενάρη 2017. ‘Τι έγινε με εφημερίδα;’». Καλογρίτσας: ‘Νίκο μου όλα καλά’. Παππάς: ‘Περί κλεισίματος ακούω. ΠΡΟΣΕΞΕ’! Καλογρίτσας: ‘Νοικοκύρεμα. Οχι κλείσιμο. Με το ΠΡΟΣΕΞΕ τι εννοείς;».

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι «για το ‘Documento’ υπογράψαμε χαρτιά». «Το χρηματοδότησα. Εχω τιμολόγια», σημείωσε, ενώ ρωτήθηκε αν έχει δώσει αφανή χρήματα: «Προφανώς δίναμε», απάντησε. Ρωτήθηκε και για το ποιος είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Παππάς ή ο Βαξεβάνης και απάντησε: «Ο Παππάς για τις χρηματοδοτήσεις. Ελεγε ο Βαξεβάνης χρειάζομαι αυτά κι ο Παππάς ενεργούσε. Μόνο από τον Παππά έπαιρνα εντολές. Σιγά μην έπαιρνα από τον Βαξεβάνη. Ο Παππάς ήταν από πίσω». Επικαλέστηκε δε, ότι «υπάρχουν χαρτιά γι’ αυτά - από την πρώτη ημέρα που με φωνάξανε έως και που με διώξανε υπάρχουν έγγραφα».

Ο επιχειρηματίας επικαλέστηκε και άλλο ένα sms πριν την συνάντηση με τους Αραβες του Ομίλου CCC στο Πόρτο Χέλι που είχε σχέση με την εγγυητική για την συμμετοχή στον διαγωνισμό των αδειών. Ο κ. Καλογρίτσας φέρεται να σχολιάζει «Μάλλον… Τζίφος!!!», με τον Υπουργό να τον ρωτά: «Δηλαδή;». «Χωρίς εγγυητική πώς θα πάμε;», του απαντά εκείνος, προτρέποντάς τον: «Πάρε τον SAMER να πιέσουν στο ΛΟΝΔΙΝΟ να το στείλουν ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛ. ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ». Αναφέρθηκε όμως και στις συναντήσεις που υποστηρίζει ότι είχε με τον κ. Παππά και τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου