Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Καθηλωτικές εικόνες από την υπερπανσέληνο με την ταυτόχρονη σεληνιακή έκλειψη

 Πέμπτη, 27 Μαΐου, 2021

Πού οφείλεται το «ματωμένο» χρώμα του φεγγαριού.

ERALDO PERES VIA AP

Το φεγγάρι πρόσφερε ένα μοναδικό θέαμα σε πολλά μέρη του κόσμου την Τετάρτη, καθώς η πρώτη ολική σεληνιακή έκλειψη εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια συνέπεσε με την υπερπανσέληνο.

Το πορτοκαλοκόκκινο φεγγάρι ήταν εκθαμβωτικό καθώς σκαρφάλωνε πάνω από τους ουρανούς του Ειρηνικού, καθώς και το δυτικό μισό της Βόρειας Αμερικής, τμήματα της Νότιας Αμερικής και της ανατολικής Ασίας.

Το χρώμα του «αίματος» είναι το αποτέλεσμα όλων των ανατολών και των δύσεων του ηλίου στην ατμόσφαιρα της Γης που προβάλλονται στην επιφάνεια της έκλειψης του φεγγαριού.

Περισσότερες σεληνιακές εκλείψεις αναμένοται εντός του 2021. Στις 19 Νοεμβρίου, θα υπάρξει σχεδόν ολική έκλειψη, όπου το φεγγάρι θα γίνει αχνό αλλά δεν θα κοκκινίσει.

Η επόμενη ολική σεληνιακή έκλειψη θα γίνει τον Μάιο του 2022. Η τελευταία ήταν τον Ιανουάριο του 2019.Καθηλωτικές εικόνες από την υπερπανσέληνο με την ταυτόχρονη σεληνιακή

RINGO H.W. CHIU VIA AP
MARK BAKER VIA AP
GARY HERSHORN VIA GETTY IMAGES
Καθηλωτικές εικόνες από την υπερπανσέληνο με την ταυτόχρονη σεληνιακή
ANDREW MATTHEWS - PA IMAGES VIA GETTY IMAGES
ANADOLU AGENCHuffpost Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου