Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Τζο Μπάιντεν: Ζήτησε από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ να βρουν την προέλευση του κορωνοϊού μέσα σε 3 μήνες

Πέμπτη, 27 Μαΐου, 2021

Μετά την ομολογία Φάουτσι ότι οι ΗΠΑ χρηματοδοτούσαν το διαβόητο Εργαστήριο Ιολογίας στην Ουχάν, ο Τζο Μπάιντεν ζήτησε από τις υπηρεσίες πληροφοριών να ερευνήσουν την προέλευση του νέου κορωνοϊού μέσα σε 90 ημέρες.

Τζο Μπάιντεν: Ζήτησε από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ να βρουν την προέλευση του κορωνοϊού μέσα σε 3 μήνες | tovima.gr

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ζήτησε σήμερα από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών να «διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους» ώστε να καταλήξουν σε μια εξήγηση για την προέλευση του νέου κορωνοϊού και να του υποβάλουν μια έκθεση μέσα σε διάστημα 90 ημερών.

Αν και πολλοί ειδικοί απέρριπταν εδώ και καιρό τη θεωρία ότι ο SARS-CoV-2 προήλθε από κάποιο ατύχημα σε εργαστήριο της πόλης Ουχάν στην Κίνα, η υπόθεση αυτή επανήλθε και πάλι στο προσκήνιο το τελευταίο διάστημα.

Η ανακοίνωση αυτή του Τζο Μπάιντεν έρχεται στον απόηχο της σημερινής παραδοχής του Άντονι Φάουτσι ότι οι ΗΠΑ χρηματοδοτούσαν επί πέντε χρόνια το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν, καθώς και αμερικανικών δημοσιευμάτων ότι είχαν βρεθεί κρούσματα κορωνοϊού στην Ουχάν ήδη από τον Νοέμβριο του 2019.

Η ανακοίνωση Μπάιντεν

«Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τους εταίρους τους σε όλον τον κόσμο για να ασκήσουν πιέσεις στην Κίνα ώστε να συμμετάσχει σε μια πλήρη, διαφανή και στηριγμένη σε αποδείξεις διεθνή έρευνα», τόνισε ο Μπάιντεν στην ανακοίνωσή του, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τη στάση του Πεκίνου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος παραδέχτηκε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών είναι διχασμένες σε ό,τι αφορά την προέλευση του νέου κορωνοϊού, αν δηλαδή προήλθε από την επαφή ανθρώπων με κάποιο μολυσμένο ζώο ή από ατύχημα σε εργαστήριο.

«Ζήτησα από την Κοινότητα των Υπηρεσιών Πληροφοριών να διπλασιάσει τις προσπάθειές της για να συλλέξει και να αναλύσει πληροφορίες που θα μπορούσαν να μας φέρουν πιο κοντά σε ένα οριστικό συμπέρασμα και να μου αναφέρουν σε 90 ημέρες», τονίζει στην ανακοίνωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου