Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Απορρίφθηκε το ν/σ για την άρση των περιορισμών στην ψήφο των Αποδήμων

Τετάρτη, 26 Μαΐου, 2021

Κατά τα άλλα: «ΑΔΕΡΦΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ»

Αυτοί σε λίγο θα δώσουν ψήφο στους Σκοπιανούς ενώ εμάς…

Ένας φίλος είχε μία ιδέα, όσους δεν ψήφισαν να τους στείλουν στο εξωτερικό (καλοοοοό).

paneliakos.com

Ευρωκίνηση

ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ. (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)


ΑΘΗΝΑ. Δεν εγκρίθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που αφορά την «άρση των περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού, καθώς δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη συνταγματική πρόβλεψη για την υπερψήφιση του από τα 2/3 της Ολομέλειας της Βουλής, δηλαδή από 200 βουλευτές. Συγκεκριμένα υπέρ ψήφισαν 190 βουλευτές έναντι 23 κατά, σε σύνολο 213.

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση ενώ καταψήφισαν οι βουλευτές από, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25.

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Οπως προαναφέρθηκε, το σχέδιο νόμου έλαβε 190 θετικές ψήφους, ενώ καταψήφισαν 23 βουλευτές σε σύνολο 213 παρόντων. Υπενθυμίζεται ότι για την έγκρισή του απαιτούνταν η πλειοψηφία των δύο τρίτων της Βουλής, δηλαδή 200 θετικοί ψήφοι.

Με δεδομένο, όμως, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 είχαν ταχθεί κατά του νομοσχεδίου ήταν αδύνατο να συγκεντρωθεί η πλειοψηφία που ορίζει το Σύνταγμα. Να σημειωθεί, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά αποφάσισε να αποχωρήσει από την πλειοψηφία διαμαρτυρόμενος, εκ νέου, για τα μέτρα που ισχύουν στη Βουλή λόγω Covid.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης εξήγησε ότι, για παράδειγμα, αλλοδαπός με 7ετή παραμονή θα γίνεται πολίτης και θα ψηφίζει, αλλά ο ημεδαπός, εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους, αλλά δεν έχει φορολογική δήλωση, δεν μπορεί να διευκολυνθεί! «Βλέπουμε εδώ τις βαθιές αντινομίες, προκαταλήψεις και ιδεολογικές στρεβλώσεις της προσέγγισης αυτής», είπε ο ίδιος και συμπλήρωσε: «Κάποιος που είναι 60 ετών έχει φύγει από τα 20 και δεν μπορεί να αποδείξει ότι είναι 2 χρόνια στην Ελλάδα, αλλά έχει την 90χρονη μητέρα του και μιλά μαζί της καθημερινά δεν θα διευκολυνθεί! Αυτό μας οδηγεί σε τέτοιου τύπου αντινομίες».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θεόδωρος Λιβάνιος, αναρωτήθηκε τι ακριβώς φοβάται η αξιωματική αντιπολίτευση. «Οι Ελληνες κάτοικοι του εξωτερικού είναι άνθρωποι που θέλουν το καλό της χώρας και έχουν ήδη ενεργό δεσμό με τη χώρα. Και λυπάμαι πραγματικά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει ένα ισχυρό θεσμικό βέτο που δεν επιτρέπει απρόσκοπτα σε όλους τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους του εξωτερικού να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα», ανέφερε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την άρνησή του για συναίνεση δε θα επιτρέψει στους ομογενείς να ασκήσουν το πάγιο, δίκαιο και συνταγματικά κατοχυρωμένο εκλογικό τους δικαίωμα.

Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου