Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Μαρτυρία έλληνα επιβάτη στην πτήση της Ryanair: Υπήρχαν πράκτορες στο αεροσκάφος

 Τρίτη, 25 Μαΐου 2021

"Είδαμε να μας συνοδεύουν μαχητικά. Ήταν σαν σκηνικό από ταινία» λέει ο Νίκος Πετάλης.

YOUTUBE/ERT
Youtube/ert

Τα όσα στην πτήση της Ryanair Αθήνα- Βιλνιους  (Λιθουανία) που τελικά με βίαιο τρόπο προσγειώθηκε στο Μινσκ κατόπιν της πρωτοφανούς πράξης ”κρατικής αεροπειρατείας”, όπως χαρακτηρίζεται διεθνώς, από τον πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλ.Λουκασένκο, περιέγραψε στην ΕΡΤ o επιβάτης, Νίκοος Πετάλης. 

«Είδαμε να μας συνοδεύουν μαχητικά. Κανείς δεν είχε αντιληφθεί τίποτα, αλλά υπήρχαν 4 πράκτορες στο αεροσκάφος. Ήταν σαν σκηνικό από ταινία» είπε στην εκπομπή «Από τις 6».

Υπενθυμίζεται πως στόχος της πρωτοφανούς αυτής πράξης της ηγεσίας της Λευκορωσίας ήταν να φέρει στο έδαφός της τον αντιφρονούντα blogger Ρομάν Προτάσεβιτς προκειμένου να συλληφθεί, αφού είναι στη λίστα καταζητούμενων των διωκτικών αρχών για τη δράση του τη περίοδο των μεγάλων διαδηλώσεων κατά της επανεκλογής του Λουκασένκο. 

«Όλα συνέβησαν δέκα λεπτά προτού φτάσουμε στο Βίλνιους [σ.σ. πρωτεύουσα της Λιθουανίας]. Τότε ενημερωθήκαμε από τον πιλότο ότι δυστυχώς πρέπει να προσγειωθούμε στο Μίνσκ. Εμείς νομίσαμε ότι υπήρχε πρόβλημα στο αεροδρόμιο του Βιλνιους» είπε ο κ. Πετάλης. «Δεν φοβηθήκαμε ότι κινδυνεύουμε, αλλά ανησυχήσαμε που φεύγαμε εκτός ΕΕ» πρόσθεσε.

«Ποιος να το περίμενε αυτό σε αυτές τις εποχές που ζούμε. Κάνω συνέχεια αυτό το ταξίδι, ήταν κάτι που δεν το φανταζόμουν. Όταν φτάσαμε μας έβγαλαν κατά τετράδες στην πίστα και μας έψαχναν με τα ειδικά σκυλιά. Όλη αυτήν την ώρα αυτός ο δημοσιογράφος ήταν δίπλα μου στην αναμονή. Είχε φανεί η ταραχή του που γυρνά στη Λευκορωσία. Εκείνον τον έψαξαν χωριστά. Μετά μας έβαλαν όλους σε λεωφορείο, με φρουρό και έπειτα σε μια αίθουσα αναμονής για 3 ώρες, χωρίς δυνατότητα να πάμε ούτε τουαλέτα, χωρίς φαγητό, χωρίς καμία ενημέρωση. Δεν υπήρχε κάποιος αξιωματούχος, μόνο φρουροί. Ο δημοσιογράφος ήταν ψύχραιμος. Τελικά ήρθαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι και τον πήραν.  Εμάς, μετά από έλεγχο των εγγράφων μας που κράτησε άλλες 5 ώρες φύγαμε» είπε συμπληρώνοντας πως το τι ακριβώς έγινε το κατάλαβε αφότου έφτασε στη Λιθουανία.

«Υπήρχαν πράκτορες που όπως φάνηκε μας συνόδευαν από την Αθήνα. Αυτοί και ο δημοσιογράφος δεν επιβιβάστηκαν μετά στην πτήση για Βίλνιους» είπε.

«Μας συνόδευσαν 2 μαχητικά και όταν πηγαίναμε και όταν φεύγαμε. Απομακρύνθηκαν μόλις περάσαμε τα σύνορα. Ήταν όλο σαν σκηνικό από ταινία» είπε και σχολίασε πως ο πιλότος της εταιρείας δεν είχε επιλογή να μην υπακούσει. «Εδώ λένε εάν ο πιλότος δεν συμμορφωνόταν οι Λευκορώσοι ήταν ικανοί να ρίξουν ακόμα και το αεροπλάνο», είπε. «Εύχομαι να μην ξαναζήσει κάποιος απλός πολίτης αυτό το σκηνικό» κατέληξε.

Πηγη: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου