Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Μητσοτάκης με Τσαβούσογλου τα είπαν σε καλό κλίμα - «Aμοιβαία βούληση για θετική ατζέντα»

 Τρίτη, 1 Ιουνίου, 2021

Τι λένε κυβερνητικές πηγές για τη συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών.

PETROS GIANNAKOURIS VIA AP

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Δευτέρας η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, έγινε σε θετικό κλίμα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «διαπιστώθηκε η αμοιβαία βούληση για την προώθηση μιας θετικής ατζέντας».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο κ.Τσαβούσογλου συναντάται με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες, ενώ περίπου στις 13:15 θα πραγματοποιηθούν κοινές δηλώσεις.

Στην ατζέντα της συνάντησης θα τεθούν τα διμερή θέματα, οι περιφερειακές εξελίξεις, και οι προοπτικές συνεργασίας στον οικονομικό-εμπορικό τομέα, ενώ θα εξετασθούν οι προϋποθέσεις για μια πιθανή συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο περιθώριο της συνάντησης κορυφής του ΝΑΤΟ στις 14 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Τσαβούσογλου δηλώνει ότι έρχεται με θετική ατζέντα έχοντας πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Θράκη στην οποία αποφεύχθηκαν οι υψηλοί τόνοι, ωστόσο οι προκλήσεις διατυπώθηκαν με τις συνήθεις θέσεις περί τουρκικής μειονότητας και τις επισκέψεις συμβολισμού, ενώ τα μηνύματα που δόθηκαν μέσω social media ήταν με κατεύθυνση περισσότερο προς το εσωτερικό της γείτονος. O ίδιος είπε πως θα το θέσει ως θέμα και στις επίσημες συζητήσεις.

Η Ελλάδα είναι προσηλωμένη στο Διεθνές Δίκαιο, σχολίασε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, και έκανε λόγο για προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας από την Τουρκία.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ, ΕΡΤ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου