Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Tουρκία: Ανακοίνωση τηλεδιάσκεψης για ΜΟΕ ενώ ο τουρκικός στόλος βγαίνει στο Αιγαίο

Τετάρτη, 26 Μαΐου, 2021

Αντώνης Φουρλής

Αντιφατικές κινήσεις από την Άγκυρα που επιχειρεί να ανακατέψει την τράπουλα.

ANADOLU AGENCY VIA GETTY IMAGES
Φωτογραφία αρχείου. Κωνσταντινούυπολη 25 Μαϊου 2019. Το πολεμικό πλοίο TCG Bandirma διασχίζει τα στενά του Βοσπόρου, επιστρέφοντας από την άσκηση "Θαλασσόλυκος 2019. (Photo by Isa Terli/Anadolu Agency/Getty Images)

Δύο εντελώς αντιφατικές κινήσεις ανακοίνωσε σχεδόν ταυτόχρονα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, δείχνοντας ότι αναζητεί τρόπους ώστε να πιέσει την Αθήνα, προκειμένουν να προσέλθει σε ένα διάλογο με όρους που παραπέμπουν σε ανατολίτικο παζάρι.

Το απόγευμα της Τρίτης (25 Μαϊου) εμφανίστηκε ως ”επείγουσα είδηση” στην πρώτη σελίδα του πρακτορείου Anadolu στο διαδίκτυο, πληροφορία με πηγή το τουρικό υπουργείο Άμυνας που ανέφερε ότι στις 26-27 του μηνός θα διεξαχθεί η τέταρτη συνάντηση σε επίπεδο υπουργείων Άμυνας Ελλάδας - Τουρκία, στο πλαίσιο του διαλόγου για ΜΟΕ (Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης). Πρόκειται για την συνεχιζόμενη προσπάθεια να αποτραπούν εντάσεις στο Αιγαίο, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο, ενόψει του αμοιβαίου ενδιαφέροντος για τον τουρισμό.

Και ταυτόχρονα...«Θαλασσόλυκος»

Λίγες ώρες νωρίτερα ωστόσο, το τουρκικό ναυτικό ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την άσκηση Sea Wolf (Θαλασσόλυκος) 2021 στα νερά του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.

Ανεβάζοντας ένα βίντεο της άσκησης στο Twitter, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε το τουρκικό ναυτικό ως ”δαγκάνα” της θάλασσας (μπορείτε να δείτε παρακάτω την σχετική ανάρτηση με το βίντεο).

Η άσκηση «Θαλασσόλυκος 2021» θα διαρκέσει έως τις 6 Ιουνίου και στοχεύει στη δοκιμή των ικανοτήτων διαχείρισης, αποτελεσματικότητας, κρίσης, πρόνοιας  και λήψης αποφάσεων των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων.

Θα μετρήσει επίσης τις δυνατότητες συντονισμού με τις αεροπορικές και χερσαίες δυνάμεις και τους δημόσιους οργανισμούς. Συνολικά 10 κρατικές υπηρεσίες και η Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος συμμετέχουν στην άσκηση.

Περίπου 25.500 άτομα, 132 πλοία, 10 υποβρύχια, 43 αεροσκάφη, 28 ελικόπτερα και 14 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα θα βρίσκονται στο πεδίο για επιφανειακό πόλεμο, υποβρύχιο αμυντικό πόλεμο, ηλεκτρονικό πόλεμο και διάσωση σεναρίων προσωπικού.

Στην τελευταία φάση της άσκησης, 83 πλοία θα επισκεφθούν 22 λιμάνια στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. 

Το τουρκικό ναυτικό πραγματοποίησε παρόμοια άσκηση, την λεγόμενη «Γαλάζια Πατρίδα», τον Μάρτιο του 2019.

πηγή: Anadolu Agency

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου