Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Ο Μπερνάρ Αρνό είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο μετά την αύξηση της μετοχής της LVMH

  Τετάρτη, 26 Μαΐου 2021

Εν μέσω πανδημίας.

GETTY IMAGES, BERNARD ARNAULT

Ο Γάλλος μεγιστάνας πολυτελών οίκων μόδας, Μπερνάρ Αρνό, είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο αυτήν τη Δευτέρα, με εκτιμώμενη καθαρή αξία 186,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, 300 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα από τον Jeff Bezos, αξίας 186 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και τον Elon Musk, αξίας 147,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η περιουσία του Αρνό, αυξήθηκε από 76 δισεκατομμύρια δολάρια τον Μάρτιο του 2020 σε 186,3 δολάρια τη Δευτέρα, μια τεράστια άνοδο άνω των 110 δισεκατομμυρίων δολαρίων που καταγράφηκε τους τελευταίους 14 μήνες, χάρη στην απόδοση του οίκου ειδών πολυτελείας LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Η LVMH, η οποία περιλαμβάνει ονόματα όπως η Fendi, η Christian Dior και η  Givenchy, αυξήθηκε κατά 0,4% τις πρώτες ώρες της Δευτέρας, ωθώντας το προσωπικό μερίδιο του Arnault πάνω από 600 εκατομμύρια δολάρια.

Το «πολυτελές» lockdown της Ευρώπης

Η LVMH και o Αρνό αντιπροσωπεύουν την αξιοσημείωτη άνοδο των πολυτελών οίκων μόδας στην Ευρώπη κατά την διάρκεια της καραντίνας. 

Με την ώθηση της «δυναμικής» των αγοραστών στην Κίνα, σύμφωνα με τον αναλυτή Τζεφέρις Κερέντα, η LVMH κατέγραψε έσοδα 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο του 2021, μια αύξηση της τάξεως του 32% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2020.

Κατά την περίοδο από 18 Μαρτίου 2020 έως την Δευτέρα, η καθαρή αξία του αντιπάλου François Pinault, ιδιοκτήτη του ομίλου Kering με τις πολυτελείς μάρκες Saint Laurent, Alexander McQueen και Gucci, αυξήθηκε από 27 δισεκατομμύρια δολάρια σε 55,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Στην Chanel, οι αδελφοί Alain Wertheimer και Gerard Wertheimer, εγγονοί του ιδρυτή Pierre Wertheimer, αξίζουν τώρα 35 δισεκατομμύρια δολάρια, υπερδιπλασιάζοντας την καθαρή τους αξία 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το 2020. Ακόμη και ο Francoise Bettencourt Meyers, εγγονός του ιδρυτή της L Oréal, είχε πέρυσι σχεδόν 40 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ σήμερα αξίζει συνολικά 87,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ευρωπαίοι στην Νο.1 θέση

Τα προηγούμενα χρόνια, στην κορυφή της λίστας δισεκατομμυριούχων του Forbes κυριαρχούσαν σε μεγάλο βαθμό οι Αμερικανοί. Η πρώτη θέση έχει καταληφθεί από Αμερικάνους, όπως ο Μπέζος, ο Μασκ, ο Γκέιτς και ο Μπάφετ για το μεγαλύτερο μέρος των τελευταίων δύο δεκαετιών, με μόνη εξαίρεση τον Carlos Slim από το Μεξικό να διαταράσσει την κυριαρχία των ΗΠΑ.

Ο Μπερνάρ Αρνό έκανε το ντεμπούτο του στους 10 πρώτους στα μέσα του 2005, με περιουσία 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Αρνό είναι στην πρώτη πεντάδα από το 2018. Έγινε το τρίτο πλουσιότερο άτομο το 2019, με περιουσία 76 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Έφτασε ακόμη και τον Μπέζος, για να γίνει τελικά ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, στις 10:30 π.μ. ώρα Ελλάδος στις 16 Δεκεμβρίου 2019, όταν ξεπέρασε τον Μπέζο. Η μετοχή της Amazon έκλεισε τελικά σε υψηλότερα νούμερα, βάζοντας τον γαλλικό μεγιστάνα πίσω στο νούμερο δύο.

Από την έναρξη της πανδημίας, οι καθαρές αξίες των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου έχουν διακυμάνσεις, με πολλούς να ανεβαίνουν κατά δισεκατομμύρια. Ο Elon Musk έγινε γρήγορα ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο τον Ιανουάριο του 2021, όταν η καθαρή του αξία έφτασε τα 189,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό αντιπροσώπευε ένα εκπληκτικό κέρδος της τάξης των 165 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον Μάρτιο του 2020, όταν άξιζε 24,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Forbes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου