Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Ιταλο-τουρκική «σύρραξη» μετά τις δηλώσεις Ντράγκι – Για εξηγήσεις κλήθηκε ο Ιταλός πρέσβης στην Άγκυρα

Παρασκευή, 9 Απριλίου, 2021

italo-toyrkiki-syrraxi-meta-tis-diloseis-ntragki-gia-exigiseis-klithike-o-italos-presvis-stin-agkyra

Κλιμακώνονται οι σχέσεις Ιταλίας – Τουρκίας μετά τα σφοδρά πυρά του Μάριο Ντράγκι κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή το «Sofagate».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, κατηγόρησε τον Τούρκο πρόεδρο ότι «ταπείνωσε» την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν και επεσήμανε χαρακτηριστικά πως είναι σημαντικό να είμαστε ειλικρινείς με τους «δικτάτορες».

Διαβάστε ακόμη: Βίντεο: Ο Ερντογάν άφησε όρθια την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

«Δεν συμφωνώ σε καμία περίπτωση με τη συμπεριφορά του Ερντογάν προς την κ. φον ντερ Λάιεν… Νομίζω ότι δεν ήταν κατάλληλη αυτή η συμπεριφορά και λυπάμαι πολύ για την ταπείνωση που έπρεπε να υποστεί», τόνισε. 

«Με αυτούς, ας τους ονομάσουμε όπως ακριβώς είναι: δικτάτορες, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς όταν εκφράζουμε διαφορετικές απόψεις», επεσήμανε.

Λίγο αργότερα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις, τον Iταλό πρέσβη στην Άγκυρα.

Παράλληλα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με μήνυμα του στο Twiter δήλωσε: «καταδικάζουμε απερίφραστα και επιστρέφουμε τις απαράδεκτες και λαϊκίστικες δηλώσεις του διορισμένου πρωθυπουργού της Ιταλίας εναντίον του εκλεγμένου προέδρου μας».

Διαβάστε ακόμη: Αλυσιδωτές αντιδράσεις στις Βρυξέλλες για το «sofagate» – Η παρέμβαση Γιούνκερ

Υπενθυμίζεται πως το βίντεο με την πρόεδρο της Κομισιόν να στέκεται όρθια μπροστά στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και τον Τούρκο πρόεδρο, καθώς δεν είχε προβλεφθεί θέση για εκείνη στην αίθουσα συσκέψεων στο προεδρικό μέγαρο της Τουρκίας, έκανε τον γύρο του κόσμου. 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου