Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Εξεδήμησε ο Μητροπολίτης Σικάγου κυρός Ιάκωβος

Ο Μητροπολίτης Σικάγου Ιάκωβος.
Του Θεοδώρου Καλμούκου.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Εξεδήμησε ο Μητροπολίτης Σικάγου κυρός Ιάκωβος, ο οποίος είχε εισαχθεί και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Weiss του Σικάγου.
Ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος στις 11:30 το βράδυ της Παρασκευής 2 Ιουνίου πληροφόρησε τον «Εθνικό Κήρυκα» για την κοίμηση του Μητροπολίτη Ιακώβου.
Η Νεκρώσιμη Ακολουθία του θα τελεστεί την Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 10:30 το πρωί στο Σικάγο στην οποία θα προστεί ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος. Αποβραδίς την Πέμπτη 8 Ιουνίου θα τελεστεί Τρισάγιο.
Τοποτηρητής στη Μητρόπολη Σικάγου ορίστηκε ο Μητροπολίτης Ντριτρόιτ κ. Νικόλαος έως της εκλογής του νέου Μητροπολίτη Σικάγου.
Ο Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ιάκωβος ασθενούσε σοβαρά τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο Weiss του Σικάγου. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Μητροπολίτης εισήχθη στο νοσοκομείο την Τετάρτη για κάποια μικρή επέμβαση στα έντερα, η οποία πήγε καλά, πλην όμως επιδεινώθηκε η κατάσταση του διότι υπέστη ανακοπή καρδίας σε σημείο που να στηριζόταν μηχανικά όπως προβλέπει το νοσοκομειακό πρωτόκολλο.
Η εξέλιξη αυτή έδινε ελάχιστα έως μηδαμινά περιθώρια επιβίωσης.
Ο Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ιάκωβος γεννήθηκε στην Αθήναι, όπου έλαβε την εγκύκλιον και μέση εκπαίδευση, είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο Μητροπολίτης κ. Ιάκωβος απέφευγε συστηματικά να αναγράφει την ηλικία του ακόμα και στις επίσημους καταλόγους των βιογραφικών στοιχείων των ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Από έρευνα ωστόσο του «Εθνικού Κήρυκα» προκύπτει ότι γεννήθηκε το έτος 1928.
Μετά την αποφοίτηση του χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος τα έτη 1945-1954 υπηρέτησε στην την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές εις την Θεολογικής Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης και την Θεολογική Σχολή του Harvard. Κατά την διάρκεια των σπουδών του υπηρέτησε ως εφημέριος στη Βοστώνη Βοστώνη, και δίδασκε συγχρόνως στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού.
Μετά από δώδεκα έτη προσελήφθη υπό της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ως Γραμματέας στο γραφείο Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών σχέσεων υπηρετών συγχρόνως και ως ιερατικός προϊστάμενος σε κεντρικό Ναό της Αθήνας.
Το 1968 διορίστηκε Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος της εν Detroit τότε εδρευούσης εβδόμης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειαςς και έπειτα από ένα έτος εξελέγη Επίσκοπος Απαμείας. Το 1971 διορίστηκε Πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού, υπηρετώντας συγχρόνως στις Αρχιεπισκοπικές Περιφέρειες Ντιτρόιτ και Βοστώνης.
Εξελέγη Επίσκοπος της νεοσύστατης Επισκοπής Σικάγου το έτος 1979, όπου και υπηρετεί σήμερα. Ήταν μέλος οικουμενικών διαλόγων και διορθοδόξων επιτροπών. Κατά την συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου της 24ης Νοεμβρίου 1997 εξελέγη Μητροπολίτης Κρήνης, και ποίμαινε την Ιερά Επισκοπή Σικάγου μέχρι τον Δεκεμβρίου του 2002, ενώ όταν ανυψώθηκε σε Μητρόπολη, εξελέγη Μητροπολίτης Σικάγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου