Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2017

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη σύμφωνα με το πρακτορείο Amaq, για το μακελειό το βράδυ του Σαββάτου στο Λονδίνο κατά την οποία σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι και 48 τραυματίσθηκαν. Οι 21 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
  • Οι βρετανικές αρχές ενημέρωσαν την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο ότι μεταξύ των τραυματιών της τρομοκρατικής επίθεσης υπάρχει ένας Έλληνας, ο οποίος νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.
  • Συνελήφθη την Κυριακή στο Σοφικό Κορινθίας 71χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε την 70χρονη σύζυγό του.
  • Τον αποτροπιασμό του εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος για τη νέα τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο. Τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασαν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
  • Την επιθυμία να προσκυνήσει το ιερό λείψανο της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης και τον Τίμιο Σταυρό εξέφρασε η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, η οποία το μεσημέρι της Κυριακής πραγματοποίησε προσκυνηματική επίσκεψη στον ιερό ναό Αγίας Βαρβάρας του ομώνυμου Δήμου Αττικής.
  • Αυστηρή προειδοποίηση απευθύνει η Πυροσβεστική για τις δραστηριότητες που απαγορεύονται τη θερινή περίοδο, έπειτα από τη σύλληψη 36χρονου που έβαλε φωτιά σε δασική έκταση της Αλεξανδρούπολη ανάβοντας υπαίθρια ψησταριά για παϊδάκια.

Κόσμος

  • Η αστυνομία προχώρησε σε 12 συλλήψεις στο ανατολικό Λονδίνο σε σχέση με την επίθεση στην οποία σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι και τραυματίστηκαν 48, εκ των οποίων οι 21 πολύ σοβαρά. Η αντιτρομοκρατική σημειώνει πρόοδο στην ταυτοποίηση των δραστών. Οι οκτώ αστυνομικοί που έσπευσαν στο περιστατικό άδειασαν τα όπλα τους προκειμένου να εξουδετερώσουν τους τρομοκράτες.
  • Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε ότι δεν μίλησε σχεδόν καθόλου με τον πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Μάικλ Φλιν όταν παρακάθησαν σε δείπνο στη Μόσχα το 2015.
  • Σε μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter σχετικά με την τελευταία τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δείχνει να επικρίνει τους χειρισμούς του Σαντίκ Καν, του πρώτου μουσουλμάνου δημάρχου της πόλης. «Έχω καλύτερα πράγματα να κάνω» απάντησε ο Καν.
  • Αποτροπιασμό για την τυφλή βία και συμπαράσταση στις οικογένειες των θυμάτων εκφράζουν πολλοί ξένοι ηγέτες μετά το νέο χτύπημα στο Λονδίνο με επτά νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.
  • Όταν τρεις άνδρες επιτέθηκαν με ένα βαν και μαχαίρια το βράδυ του Σαββάτου στους ανθρώπους που βρίσκονταν σε μια γεμάτη κόσμο περιοχή της βρετανικής πρωτεύουσας, οι Λονδρέζοι τους αντιμετώπισαν με ό,τι βρήκαν πρόχειρο, σε μερικές περιπτώσεις ρίχνοντας εναντίον τους καρέκλες και τραπέζια.

Οικονομία

  • Μετά το αδιέξοδο του τελευταίου Eurogroup, ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν αρχίσει να συζητούν ένα Plan B που θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή από το φθινόπωρο, αναφέρει η Καθημερινή της Κυριακής. Αυτό προβλέπει ότι το ΔΝΤ δεν θα βρίσκεται στο «μπροστινό κάθισμα» του ελληνικού προγράμματος, η ελάφρυνση χρέους θα είναι μικρότερη, η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να εφαρμοσεί σκληρά μέτρα που απαιτούσε το ΔΝΤ.
  • Ένα σενάριο για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους που θα μετέθετε αποπληρωμές μέχρι το 2048 θα σήμαινε ότι οι ευρωπαίοι πιστωτές της Ελλάδας θα καθυστερούσαν να λάβουν μέχρι και 123 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πρόβλεψη του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, η οποία βρέθηκε στην κατοχή του Reuters.
  • «Η Ηώ, η ελληνίδα θεά-προσωποποίηση της αυγής, γοήτευε όσους την έβλεπαν. Ο Όμηρος την υμνεί ως ροδοδάκτυλη, ροδοστεφή, χρυσήνιον. Έτσι γοητεύτηκαν και οι δανειστές της Ελλάδας την Παρασκευή από την αυγή, η οποία διαφαίνεται πλέον στην Ελλάδα: όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ καταγράφεται αύξηση κατά 0,4% του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του έτους, αντί της αναμενόμενης ελαφράς μείωσης» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.
  • Σχέδιο για την ανάπτυξη των αρωματικών φυτών στην Ελλάδα ανέπτυξε από το Βελβεντό ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου. Ανακοίνωσε ότι θα παραχωρηθούν 1.000 στρέμματα από δημόσιες εκτάσεις σε 100 νέους από την περιοχή της Εορδαίας που έχουν υποβάλει αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα νέων αγροτών για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών.
  • «Μερίδα των ΜΜΕ έσπευσε να παρουσιάσει μια πρόταση του ESM που είδε το φως της δημοσιότητας για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ως νέο δάνειο ή ως νέο μνημόνιο. Πόσα ακόμη, άραγε, θα επινοήσουν;» ανέφεραν οι κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Αθλητισμός

  • Χιλιάδες Μαδριλένοι συγκεντρώθηκαν και απόψε στο... γνωστό μέρος για να πανηγυρίσουν ακόμα μία μεγάλη επιτυχία της Ρεάλ Μαδρίτης. Η διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι η Plaza de Cibeles φόρεσε ξανά τα γιορτινά της και έστησε τρελό πάρτι για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες. Μόλις στις 22 Μαϊου, στην επιστροφή της Ρεάλ από τη Μάλαγα, η πλατεία φωταγωγήθηκε ξανά και δεκάδες χιλιάδες φίλοι των «Μερένχες» πανηγύρισαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
  • Ο Απόλλωνας Σμύρνης ολοκλήρωσε θριαμβευτικά την εφετινή περίοδο και επιστρέφει στη Super League ως πρωταθλητής από τη Β΄ Εθνική κατηγορία, μαζί με τη Λαμία που ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» και κατάκτησε την άνοδο για πρώτη φορά στην Ιστορία της.
  • Με μια σημαντική απουσία ενδέχεται να παραταχθεί η Εθνική ομάδα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στον αγώνα της προσεχούς Παρασκευής με την Ελλάδα (9/6, 21:45), για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.
  • Οι ισπανικές εφημερίδες δεν φείδονται τις υψηλές κορόνες για τον 12ο τίτλο της Ρεάλ Μαδρίτης το βράδυ του Σαββάτου στο Κάρντιφ, όπου στον τελικό του Champions League συνέτριψε με 4-1 την Γιουβέντους και μεταξύ άλλων της ανακηρύσσουν σε «βασίλισσα της Σύγχρονης Εποχής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου