Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Για δεύτερη χρονιά, διεξήχθη «Ο Δρόμος της Εκεχειρίας» – Βαδίζοντας στο ιερό μονοπάτι Αρχ. Ήλιδα – Αρχ. Ολυμπία

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, διεξήχθη «Ο Δρόμος της Εκεχειρίας» από την Αρχαία Ήλιδα προς την Αρχαία Ολυμπία (πορεία 49,8 χλμ), στην «Οικοτουριστική διαδρομή Ήλιδας – Ολυμπίας: Το Μονοπάτι της Εκεχερίας», προκειμένου να σταλεί το πανανθρώπινο μήνυμα της Ειρήνης που προκύπτει μέσω της Εκεχειρίας.

Ο Δρόμος Εκεχειρίας τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, και διοργανώνεται από τη «Συμπολιτεία Ολυμπίας» με συνδιοργανωτές τους Δήμους Ήλιδας και Αρχαίας Ολυμπίας, και πολλούς συνεργαζόμενους φορείς υποστήριξης.
Το Σάββατο, 13 Μαΐου στον περίβολο του νέου Μουσείου της Αρχαίας Ήλιδας, είχε γίνει η τελετή έναρξης του Δρόμου Εκεχειρίας 2017, ενώ χθες στις 5.45 π.μ. είχαμε την εκκίνηση από την Ήλιδα και στις 4.15 περίπου είχαμε τον τερματισμό στην Αρχαία Ολυμπία.
Αμέσως μετά τον τερματισμό είχαμε τις βραβεύσεις στους δρομείς που έγιναν μπροστά από το Παλαιό δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας και ακολούθησαν τα χορευτικά του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου «Η Ωλένη».
Στην εκδήλωση μίλησαν κατά σειρά η κα. Σοφία Χίντζιου – Κοντογιάννη, υπεύθυνη διεξαγωγής της διοργάνωσης, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Ευθύμης Κοτζιάς, και η κα. Άννα Καραμανλή βουλευτής και τομεάρχης πολιτισμού της Ν.Δ., ενώ παρόντες ήσαν ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος (επί 14 χρόνια πρόεδρος του ΠΣΑΤ, και αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλητικών Συντακτών, βραβευμένος από τη ΔΟΕ) και η δρ. Ολυμπιακών Σπουδών Ιωάννα Μάστορα για το Ολυμπιακό Ιδεώδες.
Επίσης από τον ΑΣΑΕΔ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι κ.κ. Τζαμάκος και Φωτίου, ενώ τον δήμο Ήλιδας εκπροσώπησε ο κ. Νικολακόπουλος, πρόεδρος δημ. Συμβουλίου Ήλιδας. Περα από τον κ. Κοτζιά από τον δημο Αρχ. Ολυμπίας παρόντες ήσαν ο αντιδημαρχος κ. Δεββές και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου