Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων. ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Σάββατο, 27 Μαΐου 2017

Πύργος: »Μηνύματα από το Σύμπαν» με τον Διονύση Σιμόπουλο


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Υπαλλήλων νομού Ηλείας διοργανώνει το Σάββατο 27 Μαΐου –στις 8:30 μ.μ.- στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στον Πύργο, εκδήλωση, με ομιλητή τον Αστροφυσικό Διονύση Σιμόπουλο (φωτο) με θέμα »Μηνύματα από το Σύμπαν»

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι:
-Κωνσταντίνα Σακκα-Κυρίτση, Σχολική Σύμβουλος Εκπαιδευτικών Μουσικής Περιφερειακής Ενότητας Δ. Ελλάδας
-Η Χορωδία του Συλλόγου Φιλοπρόοδων Ζαχάρως
-Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Ηλείας μέσω του ΕΚΦΕ (Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών)
-Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Πύργου με έκθεση βιβλίων Αστρονομίας
-Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας – 1ο Σύστημα Δ/Π Πύργου
Στο χώρο, μια ώρα πριν και μια ώρα μετά την ομιλία του κου Σιμόπουλου, θα λειτουργήσει έκθεση Αστροναυτικής και Διαστήματος (επιμέλεια Ηλίας Καλογήρου).
Διονύσης Π. Σιμόπουλος: Σύντομο Βιογραφικό
Ο Διονύσης Π. Σιμόπουλος είναι σύγχρονος αστροφυσικός, επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, βραβευμένος για τη συνεισφορά του στην αστρονομική εκπαίδευση με σημαντική συγγραφική δραστηριότητα στον Τύπο και την τηλεόραση.
Κατάγεται από τον Γρύλλο Κρεστένων.
Άρχισε την καριέρα του το 1967 και χρημάτισε Διευθυντής Πλανηταρίου στις ΗΠΑ για μία τετραετία και στην Ελλάδα επί 41 χρόνια. Έχει συγγράψει 28 εκλαϊκευμένα βιβλία αστρονομίας, πάνω από 500 σενάρια επιστημονικής επιμόρφωσης για την τηλεόραση, πάνω από 200 σενάρια πολυθεαμάτων Πλανηταρίου, έχει δημοσιεύσει εκατοντάδες άρθρα και μελέτες του σε Ελληνικά και ξένα περιοδικά και εφημερίδες κι έχει δώσει πάνω από 500 διαλέξεις σ’ ολόκληρη τη χώρα. Χρημάτισε Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αστρονομική Εκπαίδευση, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Εταιρείας Πλανηταρίων, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών Πλανηταρίων, Εταίρος της Royal Astronomical Society και τακτικό μέλος πολλών  διεθνών επιστημονικών οργανώσεων. Για την συνεισφορά του στη διεθνή αστρονομική εκπαίδευση το έλαβε την ανώτατη τιμητική διάκριση «IPS Service Award» της Διεθνούς Εταιρείας Πλανηταρίων, και το 2006 το παράσημο του «Ακαδημαϊκού Φοίνικα» από την Γαλλική Δημοκρατία.
Στη χώρα μας η Ένωση Ελλήνων Φυσικών τον βράβευσε το 2012 ως θεμελιωτή της εκλαΐκευσης του επιστημονικού λόγου στην Ελλάδα, ενώ το 2015 έλαβε το Βραβείο της Τάξεως των Θετικών Επιστημών της Ακαδημίας Αθηνών «για τη συνολική του προσφορά στην εκλαΐκευση και διάδοση της Αστρονομίας και την πρότυπη λειτουργία του Ευγενιδείου Πλανηταρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου