Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2017

  • Ολιγόλεπτη συνομιλία είχε ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλτ Τραμπ. «Σε παρακολουθώ» είπε ο αμερικανός πρόεδρος στον Αλέξη Τσίπρα στο τετ α τετ.
  • Να παραμείνει ισχυρός ο ευρω-ατλαντικός δεσμός σε ένα διεθνές περιβάλλον με πολλαπλές προκλήσεις ασφάλειας ζήτησε ο πρωθυπουργός κατά την τοποθέτησή του στο περιθώριο του δείπνου εργασίας της Συνόδου Κορυφής αρχηγών κρατών χωρών μελών του ΝΑΤΟ.
  • Αρνητικά αξιολογούν οι πολίτες τη συμφωνία με τα μέτρα και τα αντίμετρα, σε ποσοστό 76%, έναντι 16% που την αποτιμούν θετικά, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του Action24. Στην πρόθεση ψήφου, η δημοσκόπηση καταγράφει διεύρυνση της διαφοράς μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ κατά 1% συγκριτικά με τη δημοσκόπηση του προηγούμενου μήνα από την ίδια εταιρεία.
  • Έκρηξη σημειώθηκε στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Εξερράγη παγιδευμένος με εκρηκτικά φάκελος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο κ. Παπαδήμος, ο οδηγός του και η ασφάλειά του. Εκτός κινδύνου οι τραυματίες. Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. Βίντεο, φωτορεπορτάζ.
  • Στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου βρέθηκε η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου, παράγοντες της δημόσιας ζωής, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καταδικάζοντας την σε βάρος του τρομοκρατική επίθεση.

Κόσμος

  • Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Μισέλ Τέμερ ανακάλεσε την Πέμπτη το διάταγμα με το οποίο έδωσε εντολή να αναπτυχθεί ο στρατός στην Μπραζίλια, όπου ξέσπασαν εκτεταμένα επεισόδια κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων και υπέστησαν ζημιές πολλά υπουργεία.
  • Μιλώντας στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τις χώρες-μέλη να εστιάσουν στην μάχη εναντίον της τρομοκρατίας και της «ρωσικής απειλής», καλώντας μάλιστα τις χώρες που «οφείλουν τεράστια χρηματικά ποσά» να εξοφλήσουν τη συμμετοχή τους στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.
  • Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει «να συνεχίσει να συνεργάζεται» με την Τουρκία, παρά τις εντάσεις στις σχέσεις των Βρυξελλών με την Άγκυρα, διεμήνυσαν σήμερα, Πέμπτη, οι ηγέτες της ΕΕ αφού συναντήθηκαν με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ξεχωριστή συνάντηση είχε ο Ερντογάν με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.
  • Την έντονη αντίδραση της βρετανικής κυβέρνησης έχουν προκαλέσει οι απανωτές δημοσιεύσεις-αποκαλύψεις αμερικανικών ΜΜΕ ή αξιωματούχων, σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ και την ταυτότητα του δράστη. Το θέμα αναμένεται να θέσει η πρωθυπουργός στον Τραμπ στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.
  • Έπειτα από την πρώτη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με ευρωπαίους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι η ΕΕ και οι ΗΠΑ έχουν διαφορετικές απόψεις για την Ρωσία, την κλιματική αλλαγή και το παγκόσμιο εμπόριο.

Οικονομία

  • Σε αναβάθμιση των σχέσεών της με τους πελάτες της αποσκοπεί η ΔΕΗ με την πρόσληψη συμβούλου για τη βελτίωση της εισπραξιμότητας ληξιπρόθεσμων οφειλών, επισημαίνει η επιχείρηση με αφορμή την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ υπερβαίνουν τα 2 δισ. ευρώ και οι προσπάθειες για είσπραξη θα ξεκινήσουν από τα υπόλοιπα που υπερβαίνουν τις 3.000 ευρώ.
  • Η ελληνική οικονομία όχι μόνο αντέχει, αλλά κινείται σε αναπτυξιακή κατεύθυνση, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, προσθέτοντας ότι για την αντιμετώπιση της αποβιομηχάνισης της χώρας το υπουργείο υλοποιεί πλέγμα δράσεων για την αξιοποίηση της συσσωρευμένης αναπτυξιακής δυναμικής. Δεν περέλειψε να αναφερθεί στους δανειστές τους οποίους κατηγόρησε ότι κρατούν σε ομηρεία τη χώρα, μη αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους.
  • Aνοιχτό αφήνει, για πρώτη φορά, το ενδεχόμενο της μη χρηματοδοτικής συμμετοχής του στο πρόγραμμα το ΔΝΤ, μετά και τις εξελίξεις στο Eurogroup. «Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα στο πλαίσιο των υφιστάμενων κανόνων και πρακτικών του Ταμείου», είπε ο Τζ.Ράις, προσθέτοντας ότι υπάρχουν παραδείγματα «όπου το ΔΝΤ είχε εγκρίνει καταρχήν πρόγραμμα χωρίς χρηματοδότηση». Οι διαφορές με τους Ευρωπαίους μειώνονται, λέει, και «όλοι αισιοδοξούν« να επιτευχθεί συμφωνία στις 15 Ιουνίου.
  • Ανέκαμψε τελικά, μετά από δύο πτωτικές συνεδριάσεις, η χρηματιστηριακή αγορά την Πέμπτη, με μοχλό το ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές, σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε πάντως από σημαντική μεταβλητότητα. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 771,82 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,76%.
  • Nα παρατείνει τη συμφωνία για μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά εννέα μήνες, έως τον Μάρτιο του 2018, αποφάσισε σήμερα, Πέμπτη, ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ). Οι μειώσεις αυτές αναμένεται να υιοθετηθούν και πάλι από τις χώρες μη μέλη του Οργανισμού – με επικεφαλής τη Ρωσία.

Αθλητισμός

  • Την φυλάκιση του Σάντρο Ροσέλ, χωρίς να καταβληθεί εγγύηση, πρότεινε η δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ισπανίας, Κάρμεν Λαμέλα. Ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα έχει συλληφθεί εδώ και λίγα 24ωρα με την κατηγορία του «ξεπλύματος» χρημαστικού ποσού που υπερβαίνει τα 15 εκ. ευρώ.
  • Κάτοικος Τορίνο θα παραμείνει ως το 2020 ο Μάριο Μάντζουκιτς, ο οποίος επέκτεινε κατά ένα χρόνο το συμβόλαιό του με τους πρωταθλητές Ιταλίας. Ο 31χρονος Κροάτης επιθετικός εντάχθηκε στη «Γηραιά Κυρία» το 2015, προερχόμενος από την Ατλέτικο Μαδρίτης, και εξελίχθηκε σε ένα πολύ σημαντικό «γρανάζι» στη μηχανή του Μάσιμο Αλέγκρι.
  • Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ εκδίκασε την υπόθεση των εκτεταμένων επεισοδίων που σημειώθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, στο Πανθεσσαλικό στάδιο, κι έφεραν ενώπιόν της ως απολογούμενες τις ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Απόφαση δεν εκδόθηκε, κάτι που αναμένεται από την Παρασκευή, αφού ο πρόεδρος της Επιτροπής διευκρίνισε ότι δεν ήταν δυνατόν να γίνει αυτό σήμερα λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης.
  • Η τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα σε συναυλιακό χώρο του Μάντσεστερ, όταν 22χρονος βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό με τραγικό απολογισμό 22 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, συγκλονίζει ακόμη τόσο την Μεγάλη Βρετανία, όσο και τον υπόλοιπο πλανήτη. Σε κοινή ανακοίνωση τους, οι διοικούντες των Γιουνάιτεντ και Σίτι αναφέρουν πως συναποφάσισαν να διαθέσουν ένα εκατομμύριο λίρες (σ.σ. 1,15 εκατομμύρια ευρώ), τα οποία θα αξιοποιηθούν σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό, για τα θύματα και τις οικογένειες τους.
  • Παρότι η ΑΕΚ είχε ενημερώσει επίσημα πως θα ενεργοποιηθεί η οψιόν επέκτασης της συνεργασίας με τον Μανόλο Χιμένεθ, ο ίδιος ο Ισπανός δηλώνει άγνοια! Το θέμα, μάλιστα, προέκυψε από... σπόντα, καθώς παραχώρησε συνέντευξη στη Marca όπου το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στον Σέρχιο Αραούχο και τις πιθανότητες παραμονής του στην ΑΕΚ. Σε σχετική ερώτηση, ο Χιμένεθ απάντησε: «Έχω οψιόν για μια ακόμη χρονιά, οπότε δεν ξέρω καν εάν θα συνεχίσω εγώ. Ο Σέρχιο είναι αγαπητός εδώ, αλλά δεν νομίζω ότι θα συνεχίσει. Πρέπει να επιστρέψει στη Λας Πάλμας και μετά θα δούμε τι θα αποφασίσει η ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου