Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 24 Μαΐου, 2017

  • Αναστάτωση έχει προκαλέσει στη τοπική κοινωνία της Λάρισας, ο εντοπισμός μιας χειροβομβίδας σε αυλή μονοκατοικίας στην περιοχή των Αμπελοκήπων το βράδυ της Τρίτης.
  • Κινητοποιήσεις για την ερχόμενη εβδομάδα αποφάσισε το συνδικαλιστικό σωματείο των μηχανοδηγών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ΠΕΠΕ) με αίτημα την κατάσταση της υποδομής και τις συνθήκες εργασίας των μηχανοδηγών.
  • Εφαλτήριο περαιτέρω συνεργασίας στα ζητήματα εκπαίδευσης του αγροδιατροφικού τομέα, αποτέλεσε η επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιου στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή.
  • «Είχαμε πει από την αρχή ότι πρόκειται για μια δύσκολη συμφωνία» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ερωτηθείς για τα αποτελέσματα του Eurogroup. Ο Δ.Τζανακόπουλος υπογράμμισε πως «το σύνολο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης ζητά μια συνολική συμφωνία, που θα περιλαμβάνει και τη ρύθμιση του χρέους με το ΔΝΤ στο πρόγραμμα» και πρόσθεσε πως η 15η Ιουνίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για να υπάρξει η συμφωνία.
  • Θέμα χρόνου είναι η ταυτοποίηση από την αστυνομία του άντρα που μπήκε στο γαστρεντερολογικό τμήμα του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου του Βόλου και έκλεψε τα δύο πανάκριβα ιατρικά μηχανήματα.

Κόσμος

  • Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τρίτης ότι το επίπεδο συναγερμού στη χώρα ανεβαίνει στο μέγιστο επίπεδο, καθώς δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα άμεσης εκδήλωσης νέας τρομοκρατικής επίθεσης, μετά το μακελειό στο Μάντσεστερ.
  • Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να βρει τρόπους να επιτευχθεί στενότερη συνεργασία σε ζητήματα όπως η μετανάστευση, η ασφάλεια, η εξωτερική και η οικονομική πολιτική, χωρίς να περιμένει να υπάρξει αλλαγή στις ευρωπαϊκές συνθήκες, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται στη Ρώμη, πρώτο ευρωπαϊκό σταθμό της περιοδείας του. Το πρωί της Τετάρτης θα συναντηθεί με τον Πάπα Φραγκίσκο. Επόμενος σταθμός θα είναι οι Βρυξέλλες, όπου ο Τραμπ θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ και μετά θα επιστρέψει στην Ιταλία, αυτή τη φορά στη Σικελία, για τη σύνοδο της G7 στην Ταορμίνα.
  • Με την υποψηφιότητα Σουλτς οι Σοσιαλδημοκράτες είχαν πάρει τα πάνω τους. Οι τρεις πρόσφατες τοπικές εκλογές τους προσγείωσαν απότομα στην πραγματικότητα. Τώρα ελπίζουν να πείσει το προεκλογικό τους πρόγραμμα.
  • Ο ύποπτος για τη βομβιστική επίθεση στο Μάντσεστερ της Βρετανίας αναγνωρίστηκε και ονομάζεται Σαλμάν Αμπέντι. Πρόκειται για έναν 22χρονο, ο οποίος κατονομάστηκε από τις Αρχές. Νωρίτερα, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, σημειώνοντας ότι αυτή πραγματοποιήθηκε από έναν «μαχητή» της, πληροφορία που ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Οικονομία

  • Η συμπόρευση των δυνάμεων της γνώσης, της υγιούς επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας των πολιτών αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την ανάκαμψη και την εδραίωση συνθηκών ευημερίας, υπογράμμισε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας σε Εσπερίδα.
  • Την ενίσχυση της διοικητικής της ομάδας με τρία έμπειρα στελέχη, τον Θύμιο Κυριακόπουλο, τον Γεώργιο Κορμά και τον Γεώργιο Χριστόπουλο, τα οποία θα αναφέρονται στον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Χρήστο Μεγάλου, ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς.
  • Εάν όλα πάνε καλά, θα έχουμε συμφωνία εντός τριών εβδομάδων, δήλωσε ο Β.Σόιμπλε, μετά το χθεσινό «ναυάγιο» στο Eurogroup. «Το ΔΝΤ αποδείχθηκε δύσκολο στις διαπραγματεύσεις», σημείωσε, εκτιμώντας, όμως, ότι θα υπάρξει τελικώς συμφωνία. Η γερμανική κυβέρνηση δεν μπλοκάρει τίποτε για την Ελλάδα, «απλώς επιμένει στους κανόνες», τόνισε, ενώ δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι το ΔΝΤ είχε κάνει στο παρελθόν πολύ απαισιόδοξες προβλέψεις για την ανάπτυξη στην Ελλάδα.
  • Από τις 8 Αυγούστου θα τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον εξωδικαστικό μηχανισμό επίλυσης διαφορών, όπως ανέφερε ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης σε εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου. «Πολλά σημεία είναι αυτοματοποιημένα προκειμένου να γίνονται οι διαδικασίες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και συντεταγμένα» πρόσθεσε.
  • Σε αμηχανία βρίσκεται η αγορά λόγω του αδιεξόδου που προέκυψε στο Eurogroup, όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης και σημειώνει ότι «άλλο ένα Eurogroup έφυγε, η συμφωνία δεν ήρθε, τα μέτρα όμως έμειναν».

Αθλητισμός

  • Η επιστροφή των Κουρμπέλη και Λουντ στην αποστολή του Παναθηναϊκού λύνει σε ένα βαθμό τα χέρια του Μαρίνου Ουζουνίδη εν όψει του αγώνα της Τετάρτης με την ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική των play off της Super League.
  • Εκδικάστηκε ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League η υπόθεση του διακοπέντα αγώνα Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, που ξεκίνησε στο «Απόστολος Νικολαΐδης» στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, λόγω του τραυματισμού του Βλάνταν Ίβιτς. Η εκδίκαση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντασης ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές, ενώ η απόφαση για την τύχη της συνάντησης θα ανακοινωθεί από την Πέμπτη 25 Μαΐου και ύστερα.
  • Ολοκλήρωσε την προετοιμασία του ο ΠΑΟΚ για τον αγώνα στη Νέα Σμύρνη με αντίπαλο τον Πανιώνιο την Τετάρτη. Οι απουσίες, παρά την επιστροφή του Κρέσπο, ο οποίος εξέτισε την αγωνιστική της τιμωρίας του στο παιχνίδι της Τούμπας με τον Πανιώνιο και τώρα επιστρέφει, είναι και πάλι αρκετές, δεδομένου ότι ο Μυστακίδης και Βαρέλα παραμένουν εκτός λόγω τραυματισμών, όπως και οι Σάκχοφ και Ουάρντα που εκτίουν την τιμωρία τους για τα γεγονότα της Λεωφόρου. Το θετικό για τον Βλάνταν Ίβιτς, είναι ότι μπορεί να υπολογίζει ξανά και στον Ενρίκε.
  • Την... πόρτα εξόδου από την Ατλέτικο Μαδρίτης άνοιξε για πρώτη φορά με ξεκάθαρο τρόπο ο Αντουάν Γκριζμάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την παρουσίαση της αυτοβιογραφίας του. Ο Γάλλος επιθετικός τόνισε ότι επιθυμία του είναι να κερδίζει τίτλους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ισπανική ομάδα δεν μπορεί να καλύψει αυτή τη φιλοδοξία του.
  • «Είμαστε πολύ λυπημένοι, αλλά έχουμε μία δουλειά να κάνουμε». Με τον τρόπο αυτό σχολίασε ο Ζοζέ Μουρίνιο τη βομβιστική επίθεση στο Μάντσεστερ, η οποία κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 22 άτομα που παρακολουθούσαν συναυλία της Αριάνα Γκράντε. Το τραγικό συμβάν ήρθε δύο ημέρες πριν τον τελικό του Europa League, στον οποίο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Μουρίνιο θα αντιμετωπίσει στη Στοκχόλμη τον Αγιαξ. Ο Πορτογάλος τεχνικός αποφάσισε -με τη σύμφωνα γνώμη της UEFA- να ματαιώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που επρόκειτο να δώσει σήμερα, αποφάσισε όμως να περάσει το μήνυμά του μέσω του επίσημου λογαριασμού των «μπέμπηδων» στο twitter.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου