Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Μεγάλη επιτυχία το Ελληνικό Φεστιβάλ του Lowell


Μήνυμα του Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθόδιου “Συγχαρητήρια στην κοινότητα που συντηρεί το μόνο ημερήσιο Ελληνο-Αμερικάνικο Σχολείο της Νέας Αγγλίας”

Τρεις ημέρες με Ελληνική κουλτούρα, Ελληνικά φαγητά, γλυκίσματα και ελληνικό χορό

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο το Ελληνικό πανηγύρι της κοινότητας της Αγίας Τριάδας στην ιστορική πόλη Lowell, περίπου 45 χιλιόμετρα βόρεια της Βοστώνης.
Το φεστιβάλ άρχισε στις 5:00μμ της Παρασκευής και τελείωσε την Κυριακή το απόγευμα με την κλήρωση της λαχειοφόρου.
Την Κυριακή το απόγευμα επισκεύθηκε το φεστιβάλ ο Μητροπολίτης Βοστώνης ο οποίος πέρασε από όλα τα περίπτερα και χαιρέτισε και συνομίλησε με τους εθελοντές και εθελόντριες ενώ κάθισε και συνομίλησε στο Κοινοτικό Κέντρο με τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Ζαχαρούλη, τον υπεύθυνο του Φεστιβάλ κ. Β. Καυκά, τον ιερατικό προϊστάμενο π. Ν. Πελεκούδα και στελέχη της κοινότητας.
Το θέμα του Ελληνο-Αμερικάνικου Σχολείου συζητήθηκε εκτενώς αλλά και άλλα θέματα της κοινότητας.
Στο σύντομο χαιρετισμό ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στο στολίδι του Ελληνισμού της Νέας Αγγλίας, το Ημερήσιο Σχολείο, και παρότρυνε όλους να βοηθήσουν να συνεχίσει. “Κυψέλη του Ελληνισμού” ονόμασε το Σχολείο ο Μητροπολίτης.
Τρεις ημέρες με πολύ καλό καιρό και κοσμοσυρροή, τόσο Ελληνικής καταγωγής όσο και φίλοι Αμερικανοί αλλά και από άλλες εθνικότητες πήγαν να γευτούν τα φαγητά και τα γλυκά που είχαν φτιάξει οι περί τους 130 εθελοντές και εθελόντριες από 6 έως 80 ετών.



Το Σάββατο το απόγευμα 18 μαθητές και μαθήτριες του Ελληνικού Σχολείου χόρεψαν Ελληνικούς χορούς εν μέσω χειροκροτημάτων και επευφημιών.
Χιλιάδες ήταν ο κόσμος που πέρασε από το φεστιβάλ τις τρεις ημέρες, όχι μόνο ενορίτες της ιστορικής κοινότητας αλλά και Έλληνες και Ελληνίδες από άλλες κοινότητες και Φιλέλληνες με καταγωγή από διάφορα μέρη της Γης.
Φαγητά και γλυκά ήταν αρκετά και για τις τρεις ημέρες μόνο που κοντά στο τέλος της τρίτης ημέρας όλα τελείωσαν, SOLD OUT.
Τα δύο αεροπορικά εισιτήρια για την Ελλάδα τα κέρδισε η νεαρή Ευγενία Σταθοπούλου.
Στο παρακάτω λινκ θα δείτε φωτογραφίας που πήρε η Christa Metropolis.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και όλες που πήγαν στο φεστιβάλ αλλά και σε όλους τους εθελοντές και εθελόντριες.   

https://www.facebook.com/pg/HolyTrinityLowell/photos/?tab=album&album_id=233433730476062 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου