Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 30 Μαΐου, 2017

  • Αναστέλλει τις στάσεις εργασίας που είχε προγραμματίσει για αύριο, Τρίτη, και μεθαύριο, Τετάρτη, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ το πρωί της Δευτέρας. Έτσι Τρίτη και Τετάρτη θα γίνουν κανονικά όλα τα δρομολόγια των τρένων, ενώ για την Πέμπτη ισχύει η 24ωρη απεργία.
  • Μαχητικό αεροσκάφος Mirage 2000 κατέπεσε στις 12:18 το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή της Σκοπέλου, έπειτα από βλάβη στη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης. Ο πιλότος πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα και μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.
  • Την επιστολή του επίτροπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστου Στυλιανίδη, στην οποία καταγγέλλει τη δράση συγκεκριμένης ΜΚΟ για περιστατικά σεξουαλικής εκμετάλλευσης, αλλά και για οικονομική αφαίμαξη μεταναστών, επέδωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, στην εισαγγελέα του Αρείου πάγου, Ξένη Δημητρίου.
  • Προβάδισμα 16 ποσοστιαίων μονάδων στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ.
  • Αίσθηση προκάλεσε ανάρτηση του αντιπεριφερειάρχη Αττικής Γιώργου Καραμέρου στο Twitter με αφορμή το θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η οποία προκάλεσε πληθώρα σχολίων. O ίδιος δηλώνει ότι «παρερμηνεύτηκε χυδαία του tweet μου».

Κόσμος

  • Ο ηγέτης των Εργατικών στη Βρετανία, Τζέρεμι Κόρμπιν, δήλωσε πως θα διασφαλίσει ότι θα υπάρξει μια συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, στην περίπτωση που το κόμμα του επικρατήσει στις εκλογές της 8ης Ιουνίου.
  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε απαράδεκτη πράξη τη δολοφονία δύο ανδρών και τον τραυματισμό ενός τρίτου οι οποίοι προσπάθησαν να παρέμβουν όταν δύο νεαρές γυναίκες, προφανώς μουσουλμάνες, δέχτηκαν ρατσιστική επίθεση από συνεπιβάτη τους μέσα σε συρμό, στο Πόρτλαντ του Όρεγκον.
  • Αισιόδοξος ως προς τις προοπτικές των σχέσεων της ΕΕ με τις ΗΠΑ δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, παρά την απροθυμία του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να δεσμευτεί στη Συνθήκη του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, έπειτα από τη Σύνοδο των G7 το Σάββατο, στην Ταορμίνα της Ιταλίας.
  • Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει επ' ουδενί καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, που θα αρχίσουν τη 19η Ιουνίου, καλώντας ταυτόχρονα τους ψηφοφόρους να της δώσουν μια ισχυρή εντολή στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν την επόμενη εβδομάδα.
  • Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε τη Δευτέρα πως το ερώτημα κατά πόσον θα παραμείνει στο πόστο του και μετά τις εθνικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου θα απαντηθεί μετά την διεξαγωγή των εκλογών.

Οικονομία

  • «Θέση μας είναι και παραμένει να κρατήσουμε την ΔΕΗ ως βασικό πυλώνα στο ενεργειακό σύστημα και να προσαρμόσουμε όλα τα δεδομένα στις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις που ακολουθούν όλες οι χώρες» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης σε δηλώσεις του στη Πτολεμαΐδα όπου πραγματοποιούνται οι εργασίες του 38ου συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.
  • Δεν είχαμε μια καλή λύση στις 22 Μαΐου. Αυτό που αναζητούμε είναι μια καλή λύση, όχι μια τέλεια λύση, ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας με ξένους ανταποκριτές στην Ελλάδα.
  • Απόφαση για την εκκαθάριση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης υπέγραψαν η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης. Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), προκαλείται δαπάνη σε βάρος του τακτικού προϋπολογισμού του έτους 2017, η οποία εκτιμάται σε ύψος περίπου 860 εκατ. ευρώ.
  • Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Δευτέρας, ενώ ο τζίρος υποχώρησε σημαντικά. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 777,19 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,15%.
  • Τα μέτρα που θα καταστήσουν βιώσιμο το ελληνικό χρέος μακροπρόθεσμα αναμένει η ΕΚΤ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πρόσθεσε ότι «εάν και όταν» επεκταθεί το QE και στην Ελλάδα θα υπάρχει επιλεξιμότητα των ελληνικών επιχειρήσεων μέσα στο πρόγραμμα αγοράς εταιρικών ομολόγων, εφόσον αυτές πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας.

Αθλητισμός

  • Η εποχή Βαλβέρδε στην Μπαρτσελόνα ξεκίνησε και επίσημα. Ο πρόεδρος του καταλανικού συλλόγου, Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου, ανακοίνωσε πριν από λίγο σε συνέντευξη Τύπου ότι ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού είναι ο αντικαταστάτης του Λουίς Ενρίκε στον πάγκο των «μπλαουγκράνα».
  • Μετά τη «βαριά καμπάνα» που επέβαλε στον Παναθηναϊκό η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ, ο Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία θα ασκήσει έφεση, κατά της απόφασης για τη βαριά τιμωρία του, ενώ παράλληλα τόνισε ότι αποτελεί σταθερά το εξιλαστήριο θύμα, παραθέτοντας μια σειρά από πρόσφατες τιμωρίες του.
  • Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ απάλλαξε τον Λεονάρντο Μάτος μετά την δίωξη που του είχε ασκήσει ο Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, έπειτα από καταγγελία του Παναθηναϊκού για μία φάση του αγώνα ΠΑΟΚ - ΠΑΟ κατά την οποία οι «πράσινοι» ζητούσαν αντιαθλητικό χτύπημα στον Μπεργκ. Η καταγγελία δεν έφερε αποτέλεσμα αφού οι δικαστές θεώρησαν πως το περιστατικό δεν διέφυγε της αντίληψης του διαιτητή της αναμέτρησης και αποδέχτηκαν την κρίση του στη συγκεκριμένη φάση. Φυσικά ο Μάτος δεν θα παίξει στο τελευταίο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για τα πλέι οφ, αφού θα εκτίσει ποινή από τις 7 κίτρινες κάρτες που συμπλήρωσε.
  • Μηδενισμός, αφαίρεση τριών βαθμών από τα φετινά πλέι-οφ και ακόμη δύο βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα, αποκλεισμός της έδρας για δύο αγωνιστικές και πρόστιμο 41.500 ευρώ, είναι η ετυμηγορία του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου της Σούπερ Λιγκ για τον Παναθηναϊκό και τη διακοπή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, για τη 2η αγωνιστική των πλέι-οφ.
  • Εκτός αποστολής ΑΕΚ έμεινε ο Τόμας Πέκχαρτ για την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο (31/05, 20:30) στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής των playoffs. Ο Τσέχος επιθετικός τραυματίστηκε στο τέλος του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ και στη σημερινή (29/05) προπόνηση πραγματοποίησε ατομικό πρόγραμμα και γυμναστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου