Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2017

  • Τη θέση ότι «η συνεννόηση των δημοκρατικών δυνάμεων και μια ισχυρή, βιώσιμη κυβέρνηση ευρύτατης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και λαϊκής στήριξης είναι προϋπόθεση για την ενίσχυση της αξιοπιστίας και της διαπραγματευτικής ικανότητας της χώρας», διατύπωσε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας σε εκδήλωση ενόψει του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
  • Βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης του πιλότου του Mirage 2000, το οποίο κατέπεσε τη Δευτέρα στη θαλάσσια περιοχή νότια των Σποράδων, έδωσε στη δημοσιότητα η Πολεμική Αεροπορία. Ο χειριστής του αεροσκάφους είναι καλά στην υγεία του.
  • Το φαινόμενο της σωματικής κακοποίησης παιδιών και οι διαστάσεις που έχει λάβει έκαναν πιο επιτακτική από ποτέ την ανάγκη ενός προγράμματος με εθνικό αποτύπωμα. Σύμφωνα με έρευνες, ένα στα δύο παιδιά, ηλικίας 11-16 ετών, έχει πέσει θύμα τουλάχιστον μιας εμπειρίας σωματικής βίας. Εκτιμάται ότι 9 στις 10 περιπτώσεις δεν αναφέρονται ποτέ και παραμένουν χωρίς διάγνωση και αντιμετώπιση.
  • Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε με την Ντόρα Μπακογιάννη και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
  • Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ) ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία της Eurobank στην οδό Σανταρόζα στις 19 Απριλίου, καθώς και για την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο υπουργείο Εργασίας, στις 12 Δεκεμβρίου 2016.

Κόσμος

  • Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι θα υποδεχθεί τη Δευτέρα τον γερμανό ομόλογό του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ για να συζητήσουν τις διαφωνίες μεταξύ της Άγκυρας και του Βερολίνου όσον αφορά τη στρατιωτική βάση του Ιντσιρλίκ, στη νότια Τουρκία.
  • Ο προσωπικός δικηγόρος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έλαβε κλήτευση προκειμένου να καταθέσει σε δύο επιτροπές της Κογκρέσου που διερευνούν τις καταγγελίες για ύπαρξη διαύλων επικοινωνίας ανάμεσα στη Ρωσία και στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ.
  • Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία δεν τηρούν τα ευρωπαϊκά πρότυπα σε ό,τι αφορά το κράτος δικαίου μπορεί να χάνουν την πρόσβασή τους σε κάποια τουλάχιστον από τα διαρθρωτικά ταμεία, με βάση πρόταση του Βερολίνου για τη μεταρρύθμιση του συστήματος των ταμείων συνοχής.
  • Η αμερικανίδα τραγουδίστρια Αριάνα Γκράντε θα δώσει την Κυριακή 4 Ιουνίου φιλανθρωπική συναυλία στο Μάντσεστερ, στη μνήμη των θυμάτων της πολύνεκρης επίθεσης που συγκλόνισε την χώρα.
  • Επίθεση κατά της Γερμανίας και της Άνγκελα Μέρκελ εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, αναφερόμενος στο εμπορικό έλλειμμα και τις υποχρεώσεις της χώρας στο ΝΑΤΟ. Οργισμένη αντίδραση στο Βερολίνο. Ο Τραμπ είναι «καταστροφέας των δυτικών αξιών» ανέφερε ο Σουλτς. Ρίχνει τους τόνους ο Γκάμπριελ.

Οικονομία

  • Να υποβάλει βελτιωμένη προσφορά για την παράταση της σύμβασης παραχώρησης του «Ελ.Βενιζέλος» κατά 20 έτη, κάλεσε την εταιρεία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑΕ» το ΤΑΙΠΕΔ.
  • Οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας ελπίζουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία επί των προτάσεων για ένα κοινό σύστημα φορολόγησης των εταιρειών πριν από τις γαλλικές βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
  • Τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο περιγράφει εγκύκλιος που υπογράφει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.
  • Η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί σε διεθνές κέντρο ανώτατης εκπαίδευσης, κάτι που, πέρα από την άμεση εισροή πόρων από αλλοδαπούς φοιτητές, θα μετασχηματίσει την Ελλάδα σε οικονομία έντασης γνώσης, αυξάνοντας σημαντικά τον δυνητικό ρυθμό ανάπτυξής της, βάσει νέας μελέτης της ΕΤΕ. Συνεκτιμώντας τις συνέργειες αυτής της μεταρρύθμισης με ένα δεκτικό στην καινοτομία επιχειρηματικό τομέα, η επίδραση στο ΑΕΠ μπορεί να φτάσει τα 50 δισ. ευρώ ετησίως, σε ορίζοντα δεκαετίας, αναφέρεται.
  • Το ελληνικό πρόγραμμα χορήγησης αδειών διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών (Golden Visa Program), κατατάσσεται στην πρώτη θέση μεταξύ των χωρών της Ευρώπης, μαζί με εκείνο της Λετονίας, προσφέροντας το πιο ανταγωνιστικό κόστος εισόδου (250.000 ευρώ). Βάσει των διαθέσιμων στοιχείων, το Golden Visa παρουσιάζει αυξητική τάση, με τις άδειες διαμονής για ιδιοκτήτες ακινήτων να έχουν διαμορφωθεί στις 1.684, ενώ συνολικά, συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειακών μελών, στις 4.095.

Αθλητισμός

  • Ο αποκλεισμός του Ροντρίγκο Μολέδο από τον τελευταίο αγώνα των play off με τον ΠΑΟΚ ήταν η είδηση της τελευταίας στιγμής για τους «πράσινους». Χωρίς να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού ή, τιμωρίας, ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός επικαλέστηκε ψυχολογικούς λόγους και ζήτησε να μη συμπεριληφθεί στην αποστολή. Η απόφαση του Μολέδο δεν άρεσε καθόλου στον Μαρίνο Ουζουνίδη. Ο προπονητής του «τριφυλλιού» δεν περίμενε σε καμία περίπτωση από τον ποδοσφαιριστή να προβάλλει το συγκεκριμένο λόγο για να μην βοηθήσει την ομάδα στην τελευταία αγωνιστική και σαφώς η υπόθεση θα έχει και συνέχεια.
  • Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε την προσφυγή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της επικύρωσης της βαθμολογίας της Super League για τις θέσεις 1-5. Η μακεδονική ομάδα είχε προσφύγει ζητώντας να μην ισχύσει η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της διοργανώτριας αρχής, εν αναμονή της απόφασης για την υπόθεση του αγώνα Ολυμπιακός-Πλατανιάς.
  • Το Διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε ως αναρμόδιο την προσφυγή του Παναθηναϊκού κατά της τιμωρίας του Μάρκους Μπεργκ με τέσσερις αγωνιστικές. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ο Σουηδός επιθετικός δεν θα είναι στην αποστολή των «πράσινων» για τον αγώνα των πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το επιχείρημα του «Δικεφάλου» ότι είναι αναρμόδιο για ποινές μέχρι τέσσερις αγωνιστικές, όμως απέρριψε την πρόσθετη παρέμβασή του κατά των «πρασίνων».
  • Αφού κατάφερε να «σώσει την χρονιά» με την εξασφάλιση ενός «ευρωπαϊκού εισιτηρίου» για το νέο Europa League, ο Βιντσέντσο Μοντέλα αποφάσισε να ανανεώσει την συνεργασία του με την διοίκηση της Μίλαν. Αν και άρρηκτα συνδεδεμένος με την Ρόμα, ο 42χρονος τεχνικός θα συνεχίσει την καριέρα του στην «πρωτεύουσα της μόδας», καθώς επέκτεινε το συμβόλαιο του μέχρι το 2019.
  • Σε κάθειρξη έξι ετών καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης ο πρώην πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιάννης Γούμενος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση από τα «ασπρόμαυρα» ταμεία, το ύψος της οποίας ανέρχεται συνολικά σε 892.000 ευρώ. Το ταμειακό έλλειμμα αφορά το διάστημα που ο Γ. Γούμενος βρισκόταν στο «τιμόνι» του «Δικεφάλου του Βορρά», ενώ αποκαλύφθηκε ύστερα από έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ, όταν τα ηνία της ΠΑΕ ανέλαβε η διοίκηση πρωτοδικείου, υπό τους Νίκο Βεζυρτζή και Λάκη Οικονομίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου