Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Η ΓΗ ΕΚΠΕΜΕΙ SOS, ΕΜΕΙΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ

Κυριακή, 28 Μαΐου, 2017

Με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τα περιβαλλοντικά προβλήματα που πλήττουν την Ελλάδα και τον κόσμο, «ΤΑ ΝΕΑ» παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στα ανοιχτά μέτωπα και τις πληγές του περιβάλλοντος, τις λύσεις που προτείνουν οι ειδικοί και τα μέτρα που δρομολογούνται

Η Γη εκπέμει SOS, εμείς αδιαφορούμε
Η κλιματική αλλαγή είναι πλέον πραγματικότητα και αναμένεται να επηρεάσει πολλούς τομείς. Η δημόσια υγεία - που συνδέεται άμεσα με την ποιότητα ζωής -, οι υδάτινοι πόροι, η βιοποικιλότητα και οι υποδομές είναι μόνο μερικοί από αυτούς.
Η Ελλάδα και ευρύτερα η Μεσόγειος θεωρούνται από τις πλέον ευπαθείς περιοχές του πλανήτη εξαιτίας της αναμενόμενης αύξησης της θερμοκρασίας, της συχνότητας και της έντασης των ακραίων καιρικών φαινομένων - όπως είναι οι έντονες βροχοπτώσεις και οι καύσωνες -, αλλά και της ανόδου της στάθμης της θάλασσας.
Για τη μείωση και αντιμετώπιση του κλιματικού ρίσκου οι ειδικοί προτείνουν, μεταξύ άλλων, προετοιμασία του συστήματος υγείας, σωστό χωροταξικό σχεδιασμό σε παράκτιες περιοχές και ορθολογικότερη διαχείριση των υδάτινων πόρων.
Ο αντίκτυπος στον άνθρωπο από την επιβάρυνση του περιβάλλοντος είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που πολλοί, ενδεχομένως, να πιστεύουν.
Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι πλέον μια κακή πραγματικότητα, αφού σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα που έχει στη διάθεσή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), στην Ελλάδα εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο 2.500 άνθρωποι.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τρία εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους από ασθένειες που σχετίζονται με την ατμοσφαιρική ρύπανση. Γιατί; Επειδή το 92% του παγκόσμιου πληθυσμού αναπνέει μολυσμένο αέρα…
Στις 5 Ιουνίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Στη χώρα μας είναι κοινό μυστικό πως στο περιβάλλον υπάρχουν ανοιχτές πληγές. Κακές πολιτικές, δαιδαλώδες νομικό πλαίσιο αλλά και μη επαρκείς έλεγχοι είναι από τους βασικότερους λόγους που έχουν συμβάλει στη μη επούλωσή τους. Και η οικονομική κρίση «άνοιξε» περισσότερο αυτές τις πληγές…
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου