Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Ζητούμε συνεργάτες

Η ιστοσελίδα μας ζητάει την συνεργασία σας, από όλο τον κόσμο.

Νέα από την Ελληνική παροικία αλλά και άρθρα που ενδιαφέρουν μπορείτε να τα στέλνεται στο paneliakos@aol.com

Μαζί με το γραπτό κείμενο μπορείτε να στέλνετε και φωτογραφικό υλικό από εκδηλώσεις που έγιναν, ακόμα, και ενημερωτικό υλικό από εκδηλώσεις που θα γίνουν.

Ενημέρωση για θέματα του Ελληνισμού έχουν την προτίμησή μας. Εάν έχετε νέα από την Κοινότητά σας, τον Σύλλογό σας, την Ομοσπονδία σας στείλτε τα με e-mail.

Όλες οι καταχωρήσεις είναι δωρεάν.

Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

«BILD»: ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΟΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ - ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

«Bild»: Ετοιμη να παραιτηθεί από την επόμενη δόση η Ελλάδα - Διαψεύδει η κυβέρνηση
 Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2017 Η Αθήνα προτίθεται εν ανάγκη να παραιτηθεί από την επόμενη δόση των 7 δισ. ευρώ, εάν δεν γίνει ελάφρυνση του χρέους της. Για τον λόγο αυτό η ελληνική κυβέρνηση έχει βάλει χρήματα στην άκρη, μην πληρώνοντας λογαριασμούς, μεταξύ άλλων, σε εταιρείες, σύμφωνα με πληροφορίες της «Bild». 

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ωστόσο διαψεύδει το δημοσίευμα. «Δεν ισχύει», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Reuters. «Θα υπάρξει λύση στις 15 Ιουνίου», τόνισε. 

Το δημοσίευμα της «Bild» διέψευσε και ο ίδιος υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Η “Bild” παρερμήνευσε αυτό που είπα χθες. Δεν είπα ποτέ ότι η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει το χρέος του Ιουλίου. Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα», δήλωσε στο Reuters.

«Αυτό που είπα είναι ότι η καταβολή της δόσης δεν αποτελεί ζήτημα, διότι όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι έχουμε τηρήσει τις δεσμεύσεις μας. Αλλά η ελληνική κυβέρνηση αισθάνεται ότι η πληρωμή χωρίς σαφήνεια για το χρέος δεν είναι αρκετή για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, η ελληνική κυβέρνηση θα καταβάλει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της χωρίς να πρέπει να πάρει νέο δάνειο. Υπογραμμίζει δε ότι η Αθήνα έχει επανειλημμένα τονίσει ότι θα εφαρμόσει τις ψηφισθείσες μεταρρυθμίσεις μόνον εάν γίνει ελάφρυνση του χρέους, κάτι το οποίο όμως αποκλείουν ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδίως η Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου