Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα


Αγαπητοί Αναγνώστες, Αναγνώστριες

Λόγο των πολλών ειδήσεων ΝΕΑ της ημέρας μπορεί να είναι και κάτω δεξιά που γράφουμε “παλαιότερες αναρτήσεις” κάνετε “κλικ” πάνω σε αυτές τις δύο λέξεις και θα δείτε και πολλά άλλα άρθρα.

Επίσης, λίγο αριστερά σε αυτή τη πρώτη σελίδα θα δείτε “Translate” και ακριβώς από κάτω “Επιλογή Γλώσσας”. Κάνοντας “κλικ” πάνω στο Επιλογής Γλώσσας μπορείτε να μεταφράσετε όλη την ιστοσελίδα στη γλώσσα της αρεσκείας σας. Εάν έχετε συγγενείς και φίλους που δεν μπορούν να διαβάσουν Ελληνικά πέστε τους για αυτή τη δυνατότητα.


Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

«BILD»: ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΟΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ - ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

«Bild»: Ετοιμη να παραιτηθεί από την επόμενη δόση η Ελλάδα - Διαψεύδει η κυβέρνηση
 Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2017 Η Αθήνα προτίθεται εν ανάγκη να παραιτηθεί από την επόμενη δόση των 7 δισ. ευρώ, εάν δεν γίνει ελάφρυνση του χρέους της. Για τον λόγο αυτό η ελληνική κυβέρνηση έχει βάλει χρήματα στην άκρη, μην πληρώνοντας λογαριασμούς, μεταξύ άλλων, σε εταιρείες, σύμφωνα με πληροφορίες της «Bild». 

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ωστόσο διαψεύδει το δημοσίευμα. «Δεν ισχύει», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Reuters. «Θα υπάρξει λύση στις 15 Ιουνίου», τόνισε. 

Το δημοσίευμα της «Bild» διέψευσε και ο ίδιος υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Η “Bild” παρερμήνευσε αυτό που είπα χθες. Δεν είπα ποτέ ότι η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει το χρέος του Ιουλίου. Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα», δήλωσε στο Reuters.

«Αυτό που είπα είναι ότι η καταβολή της δόσης δεν αποτελεί ζήτημα, διότι όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι έχουμε τηρήσει τις δεσμεύσεις μας. Αλλά η ελληνική κυβέρνηση αισθάνεται ότι η πληρωμή χωρίς σαφήνεια για το χρέος δεν είναι αρκετή για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, η ελληνική κυβέρνηση θα καταβάλει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της χωρίς να πρέπει να πάρει νέο δάνειο. Υπογραμμίζει δε ότι η Αθήνα έχει επανειλημμένα τονίσει ότι θα εφαρμόσει τις ψηφισθείσες μεταρρυθμίσεις μόνον εάν γίνει ελάφρυνση του χρέους, κάτι το οποίο όμως αποκλείουν ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδίως η Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου