Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων. ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

«BILD»: ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΟΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ - ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

«Bild»: Ετοιμη να παραιτηθεί από την επόμενη δόση η Ελλάδα - Διαψεύδει η κυβέρνηση
 Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2017 Η Αθήνα προτίθεται εν ανάγκη να παραιτηθεί από την επόμενη δόση των 7 δισ. ευρώ, εάν δεν γίνει ελάφρυνση του χρέους της. Για τον λόγο αυτό η ελληνική κυβέρνηση έχει βάλει χρήματα στην άκρη, μην πληρώνοντας λογαριασμούς, μεταξύ άλλων, σε εταιρείες, σύμφωνα με πληροφορίες της «Bild». 

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ωστόσο διαψεύδει το δημοσίευμα. «Δεν ισχύει», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Reuters. «Θα υπάρξει λύση στις 15 Ιουνίου», τόνισε. 

Το δημοσίευμα της «Bild» διέψευσε και ο ίδιος υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Η “Bild” παρερμήνευσε αυτό που είπα χθες. Δεν είπα ποτέ ότι η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει το χρέος του Ιουλίου. Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα», δήλωσε στο Reuters.

«Αυτό που είπα είναι ότι η καταβολή της δόσης δεν αποτελεί ζήτημα, διότι όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι έχουμε τηρήσει τις δεσμεύσεις μας. Αλλά η ελληνική κυβέρνηση αισθάνεται ότι η πληρωμή χωρίς σαφήνεια για το χρέος δεν είναι αρκετή για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, η ελληνική κυβέρνηση θα καταβάλει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της χωρίς να πρέπει να πάρει νέο δάνειο. Υπογραμμίζει δε ότι η Αθήνα έχει επανειλημμένα τονίσει ότι θα εφαρμόσει τις ψηφισθείσες μεταρρυθμίσεις μόνον εάν γίνει ελάφρυνση του χρέους, κάτι το οποίο όμως αποκλείουν ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδίως η Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου