Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Μάθημα στο ύπαιθρο από χθες για τους μαθητές του Γυμνασίου Σιμοπούλου


Μάθημα στο ύπαιθρο από χθες για τους μαθητές του Γυμνασίου Σιμοπούλου του δήμου Ήλιδας, οι οποίοι αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν στις μαθητικές τους υποχρεώσεις εντός των λυόμενων αιθουσών.
Προχθές οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου τους διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχιζόμενη παραμονή και στέγαση του Γυμνασίου σε ακατάλληλες λυόμενες αίθουσες, εννέα χρόνια μετά το σεισμό του 2008 που προκάλεσε ζημιά στο σχολικό κτίριο.
Η αγανάκτηση πλέον ξεχειλίζει, οι μαθητές κουράστηκαν να ακούνε υποσχέσεις και να περιμένουν και αποφάσισαν πλέον να δείξουν με κάθε τρόπο ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο…
Καλύτερα στον ήλιο…
Έτσι, μετά την προχθεσινή κατάληψη χθες επέστρεψαν στα κανονικά στα μαθήματα, όχι όμως και εντός των λυόμενων αιθουσών.
Φθάνοντας στο σχολείο πήραν θρανία και καρέκλες και τα τοποθέτησαν στον προαύλιο ανά τάξη και ζήτησαν από τους καθηγητές τους να κάνουν εκεί μάθημα. Στο ύπαιθρο κάτω από τον ήλιο! Και μπορεί χθες η θερμοκρασία να ήταν υψηλή και ο ήλιος να έκαιγε, για τους μαθητές και τους καθηγητές όμως του Γυμνασίου Σιμοπούλου δεν είχε καμία διαφορά, αφού όταν κάνει ζέστη οι λυόμενες αίθουσες μετατρέπονται σε καζάνι που βράζει.
Έτσι, τη στιγμή που το Υπουργείο Παιδείας κάνει εξαγγελίες περί υποχρεωτικής εκπαίδευσης, αδιαφορεί για τους μαθητές που δεν έχουν σήμερα το αυτονόητο που δεν είναι άλλο από σχολικές αίθουσες για να κάνουν το μάθημά τους.
Σχολικές αίθουσες μέσα στις οποίες δεν θα κινδυνεύουν ούτε από καρκινογόνες ουσίες, ούτε από τις καιρικές συνθήκες και το μάθημα δεν θα μετατρέπεται σε μαρτύριο, μετρώντας τις ώρες να χτυπήσει το κουδούνι για σχόλασμα.
Τα παιδιά έχουν δώσει τελεσίγραφο στους αρμοδίους και εάν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού δεν γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να λυθεί το πρόβλημα, τότε δεν πρόκειται να ανοίξει το σχολείο το Σεπτέμβριο.
«Ζητάμε μόνο αυτά που μας αξίζουν…» είναι το μήνυμά τους.
Που να ήξεραν οι μαθητές την εποχή που ΄πρεπε να πηγαίνουμε οι μαθητές ένα ξύλο κάθε πρωί για να βάλουμε στη σόμπα να ζεσταθούμε ή ακόμα ποιό παλιά όταν πηγαίναμε ένα κουτί με κάρβουνα να το βάλουμε κάτω από το θρανίο για να ζεσταθούμε σε αίθουσες με “χάρμποτ” και πλαστικό!
Το Φεβρουάριο του 1974 μετά την μεταπολίτευση το εξατάξιο Γυμνάσιο Σιμοπούλου ήταν το πρώτο στην Ελλάδα όπου οι μαθητές του δεν μπήκαν στις αίθουσες για το διαγώνισμα της Φυσικής αφού δεν τους είχαν δωθεί βιβλία! Απλά για την ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου