Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 23 Μαΐου, 2017

  • Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης αποκάλυψε τη Δευτέρα σε διακαναλική συνέντευξη την πρόταση την οποία υπέβαλε στον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, στις 17 Μαΐου και προειδοποίησε ότι «έφτασε η ώρα της αλήθειας να βάλουμε τον δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων».
  • Η ελληνογαλλική συνεργασία βρέθηκε στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, με τον νέο υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.
  • «Η Τουρκία μέσα από την ιστορία της πρέπει να καταλάβει ότι το παράθυρο και η πόρτα της προς τη Δύση είναι η Ελλάδα» διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας σε ομογενείς της Κωνσταντινούπολης που κατέκλυσαν το Σισμανόγλειο Μέγαρο.
  • Ταξιδιωτικές συστάσεις προς τους Βρετανούς τουρίστες εξέδωσε το Φόρεϊν Όφις, με ιδιαίτερη έμφαση στις απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα, καθώς και στα capital controls ου βρίσκονται σε ισχύ στη χώρα μας.
  • Για οργανωμένη σπείρα της οποίας η εξάρθρωση είναι «θέμα ημερών» κάνει λόγο το υπουργείο Υγείας μετά τις αλλεπάλληλες κλοπές ιατρικού εξοπλισμού από νοσοκομεία της Αθήνας και της περιφέρειας.

Κόσμος

  • Την ύπαρξη νεκρών, χωρίς να προσδιορίζεται ο αριθμός, έπειτα από πιθανή έκρηξη, στη διάρκεια συναυλίας στο Μάντσεστερ Αρένα, επιβεβαιώνουν οι τοπικές αστυνομικές Αρχές. Σύμφωνα πηγή που επικαλείται το BBC, το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως πιθανή τρομοκρατική επίθεση.
  • Oι διαπραγματεύσεις με στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού στην Ολλανδία δείχνουν να έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο μετά το άκαρπο Σαββατοκύριακο περισυλλογής που δόθηκε στους νικητές των βουλευτικών εκλογών της 15ης Μαρτίου.
  • Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε την επίσκεψή του στο Ισραήλ, προειδοποιώντας για την απειλή που θα αποτελέσει το Ιράν εάν αποκτήσει πυρηνικά όπλα. «Δεν θα πρέπει να επιτραπεί ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο» είπε ενώπιον δημοσιογράφων στην Ιερουσαλήμ, μιλώντας δίπλα στον πρόεδρο του Ισραήλ, Ρόιβεν Ρίβλιν.
  • Ο αρχινονός της Κόζα Νόστρα Τζουσέπε Νταϊνότι, 67 ετών, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε την Δευτέρα ενώ ποδηλατούσε σε κεντρικό δρόμο λαϊκής συνοικίας του Παλέρμο. Ο Νταϊνότι είχε καταδικασθεί σε ισόβια, είχε όμως καταφέρει να αποφυλακισθεί το 2014, παρά τις έντονες αντιδράσεις του ίδιου του διευθυντή της αστυνομίας της πόλης.
  • Ξεκίνησε στην Άγκυρα η δίκη περισσότερων από 200 προσώπων που κατηγορούνται για υποκίνηση του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, με κύριο ύποπτο τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον μουσουλμάνο ιερωμένο, ο οποίος έχει εγκατασταθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οικονομία

  • Όλοι συμφώνησαν και συνεχάρησαν την Ελλάδα για την πρόοδο που έχει συντελεστεί, δήλωσε μετά το τέλος του μαραθώνιου Eurogroup ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Δήλωσε σίγουρος ότι εντός τριών εβδομάδων θα μπορέσουμε να έχουμε έναν συμβιβασμό. «Όλοι κατάλαβαν ότι θα πρέπει να φτάσουμε σε συμφωνία μέσα σε τρεις εβδομάδες» είπε.
  • Έληξε λίγο μετά τα μεσάνυχτα η μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup, χωρίς όμως να υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό χρέος, αλλά ούτε και για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, που θα άνοιγε το δρόμο για την εκταμίευση της δόσης. Οι αποφάσεις παραπέμπονται στο επόμενο Eurogroup, της 15 Ιουνίου.
  • Συνεχείς, διμερείς και πολυμερείς επαφές πραγματοποιούνται εδώ και περίπου δύο ώρες στο περιθώριο του Eurogroup. H συνεδρίαση του Eurogroup διακόπηκε το βράδυ για περίπου τρεις ώρες για πολυμερείς διαβουλεύσεις, με στόχο να βρεθεί μια συμβιβαστική πρόταση για συμφωνία που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές.
  • «Περιμένω και εργάζομαι για συμφωνία σήμερα, αλλά δεν θα είναι η τελική», δήλωσε ο Γ.Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στο Eurogroup. Επιδιώκοντας προφανώς να κινηθεί στη λεπτή ισορροπία μεταξύ της θέσης του ΔΝΤ και του Σόιμπλε για το χρέος, εξήγησε ότι η τελική και συγκεκριμένη απόφαση για τα περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης του, θα ληφθεί μετά τη λήξη του προγράμματος. Ωστόσο, πρόσθεσε, σήμερα θα επιχειρήσουμε να δώσουμε μεγαλύτερη σαφήνεια σε αυτά τα μέτρα.
  • To 19,63% της Τηλέτυπος (Mega Channel) απέκτησε ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης. To ποσοστό ανήκε στον εκδοτικό όμιλο του Πήγασου. Το τίμημα ανήλθε στα 5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 75% θα απορροφηθεί από τις τράπεζες και το 25% θα ενισχύσει το ταμείο του εκδοτικού ομίλου.

Αθλητισμός

  • Με δυο επί πλέον επιλογές θα ταξιδεύσει την Τρίτη για την Αθήνα ο ΠΑΟΚ για το παιχνίδι της Τετάρτης προς τον Πανιώνιο. Τη Δευτέρα έγινε μια προπόνηση στη Νέα Μεσημβρία, όπου οι βασικοί του  αγώνα στην Τούμπα ακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης στο γυμναστήριο και την πισίνα, ενώ οι υπόλοιποι βγήκαν στο γήπεδο. Οι Χοσέ Άνχελ Κρέσπο και Πέντρο Ενρίκε προπονήθηκαν κανονικά και τέθηκαν στην διάθεση του Βλάνταν Ίβιτς έχοντας εκτίσει τις ποινές τους.
  • Ο υποβιβασμός της Σάντερλαντ από την Premier League έφερε σήμερα την παραίτηση του Ντέιβιντ Μόιες από την τεχνική ηγεσία του συλλόγου. Μετά από 10 χρόνια παρουσίας στα «σαλόνια» του κορυφαίου πρωταθλήματος οι «μαύρες γάτες» από τη νέα σεζόν θα αγωνίζονται στην Championship, γεγονός θα φέρει σημαντικές εξελίξεις στην ομάδα.
  • Ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης του συνδέσμου Μακεδονίας, ορίστηκε να διευθύνει το αθηναϊκό ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ, που θα γίνει την Τετάρτη στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαϊδης», για την 4η αγωνιστική των πλέι-οφ της Super League. Στη Νεα Σμύρνη εξάλλου, και την αναμέτρηση του Πανιωνίου με τον ΠΑΟΚ, θα «σφυρίξει» ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος από τα Τρίκαλα (ο οποίος ήταν 4ος διαιτητής στο χθεσινό ματς των δύο ομάδων στην Τούμπα).
  • Κατά μία αγωνιστική μειώθηκε η ποινή του Σεμπά, για την τρικλοποδιά που επιχείρησε να βάλει στον Αραούχο, κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ, στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Αρχικά ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού είχε τιμωρηθεί από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ με τρεις αγωνιστικές και πρόστιμο 200 ευρώ, όμως στην Επιτροπή Εφέσεων η ποινή μειώθηκε σε δύο αγωνιστικές, καθώς εκτιμήθηκε πως δεν επρόκειτο για βιαιοπραγία, αλλά για απόπειρα βιαιοπραγίας.
  • Η Μπαρτσελόνα θα ανακοινώσει στις 29 Μαίου, τον προπονητή που θα διαδεχθεί τον Λουίς Ενρίκε. Αυτό έκανε γνωστό ο πρόεδρος της ισπανικής ομάδας Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, μετά τον αγώνα κατά της Εϊμπάρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου