Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα


Αγαπητοί Αναγνώστες, Αναγνώστριες

Λόγο των πολλών ειδήσεων ΝΕΑ της ημέρας μπορεί να είναι και κάτω δεξιά που γράφουμε “παλαιότερες αναρτήσεις” κάνετε “κλικ” πάνω σε αυτές τις δύο λέξεις και θα δείτε και πολλά άλλα άρθρα.

Επίσης, λίγο αριστερά σε αυτή τη πρώτη σελίδα θα δείτε “Translate” και ακριβώς από κάτω “Επιλογή Γλώσσας”. Κάνοντας “κλικ” πάνω στο Επιλογής Γλώσσας μπορείτε να μεταφράσετε όλη την ιστοσελίδα στη γλώσσα της αρεσκείας σας. Εάν έχετε συγγενείς και φίλους που δεν μπορούν να διαβάσουν Ελληνικά πέστε τους για αυτή τη δυνατότητα.


Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

Ενα δεξαμενόπλοιο δώρο στον Ταγίπ Ερντογάν

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Τουρκία
Δεξαμενόπλοιο αξίας 26,5 εκατομμυρίων δολαρίων έλαβε ως δώρο η οικογένεια του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν από τον Αζέρο δισεκατομμυριούχο Μουμπαρίζ Μανσίμοφ, σύμφωνα με αποκαλύψεις που περιλαμβάνονται στα Malta Files, τη νέα διαρροή εταιρικών δεδομένων από τη Μάλτα.
Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ερευνητικής Συνεργασίας (EIC), στο οποίο μετέχουν μέσα ενημέρωσης, όπως το γερμανικό Der Spiegel, η ισπανική El Mundo και η γαλλική Mediapart, διερεύνησε τις πολύπλοκες συναλλαγές που είχαν ως αποτέλεσμα να περιέλθει στην κατοχή της οικογένειας Ερντογάν το χωρητικότητας 13.000 τόνων (dwt) δεξαμενόπλοιο Agdash το 2008.
To 75% των χρημάτων κατεβλήθη από τον ιδιοκτήτη της Palmali Shipping, Μουμπαρίζ Μανσίμοφ, ενώ το υπόλοιπο 25% από τον Τούρκο επιχειρηματία και φίλο της οικογένειας Ερντογάν Σιτκί Αγιάν. Μετά τη συμφωνία, ο Μανσίμοφ έλαβε τουρκική υπηκοότητα, υιοθέτησε το τουρκικό όνομα Γκουρμπανογλού και ενίσχυσε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, με κρατικά συμβόλαια, στην Τουρκία.
Παρά το γεγονός ότι ο γαμπρός του Τούρκου προέδρου φέρεται να πούλησε το σκάφος το 2011 στον Αγιάν, τρεις φορές έκτοτε έχει υπογράψει έγγραφα, με τα οποία βεβαιώνει ότι είναι «μοναδικός δικαιούχος» του δεξαμενόπλοιου.
Τα Malta Files έριξαν φως και στις εφοπλιστικές δραστηριότητες των στενών συγγενών του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, οι οποίοι αποκαλύπτεται ότι διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία άνω των 100 εκατ. ευρώ στη ναυτιλία και σχετιζόμενους κλάδους.
Έντυπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου