Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων. ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

Ξεκίνησε ο διαμοιρασμός εξοπλισμού στους Κούρδους της Συρίας από τις ΗΠΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
 Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2017

Ξεκίνησε ο διαμοιρασμός του εξοπλισμού, που είχαν ανακοινώσει ότι θα χορηγήσουν οι ΗΠΑ στους Κούρδους μαχητές του YPG στη Συρία με στόχο τη συμμετοχή του σε επιχείρηση για την ανακατάληψη της Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος, όπως ανακοίνωσε Αμερικανός αξιωματούχος μεταδίδει το Reuters. 
Η Ουάσιγκτον προχωρά το εν λόγω σχέδιο παρά τις αντιδράσεις από την πλευρά της Τουρκίας. Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, όπως ανέφερε ο αξιωματούχος του Πενταγώνου, έδωσε την έγκριση για την έναρξη της διαδικασίας πριν από ένα 24ωρο.
Το Πεντάγωνο είχε διευκρινίσει ότι ο εξοπλισμός που θα δοθεί στους Κούρδους της Συρίας θα είναι περιορισμένος σε μέγεθος, το οποίο θα είναι αντίστοιχο με τις ανάγκες της επιχείρησης. Η Τουρκία τάσσεται ενάντια στην παροχή εξοπλισμού στις κουρδικές δυνάμεις, καθώς η τουρκική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι το YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) συνδέεται με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου