Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα


Αγαπητοί Αναγνώστες, Αναγνώστριες

Λόγο των πολλών ειδήσεων ΝΕΑ της ημέρας μπορεί να είναι και κάτω δεξιά που γράφουμε “παλαιότερες αναρτήσεις” κάνετε “κλικ” πάνω σε αυτές τις δύο λέξεις και θα δείτε και πολλά άλλα άρθρα.

Επίσης, λίγο αριστερά σε αυτή τη πρώτη σελίδα θα δείτε “Translate” και ακριβώς από κάτω “Επιλογή Γλώσσας”. Κάνοντας “κλικ” πάνω στο Επιλογής Γλώσσας μπορείτε να μεταφράσετε όλη την ιστοσελίδα στη γλώσσα της αρεσκείας σας. Εάν έχετε συγγενείς και φίλους που δεν μπορούν να διαβάσουν Ελληνικά πέστε τους για αυτή τη δυνατότητα.


Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

Ξεκίνησε ο διαμοιρασμός εξοπλισμού στους Κούρδους της Συρίας από τις ΗΠΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
 Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2017

Ξεκίνησε ο διαμοιρασμός του εξοπλισμού, που είχαν ανακοινώσει ότι θα χορηγήσουν οι ΗΠΑ στους Κούρδους μαχητές του YPG στη Συρία με στόχο τη συμμετοχή του σε επιχείρηση για την ανακατάληψη της Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος, όπως ανακοίνωσε Αμερικανός αξιωματούχος μεταδίδει το Reuters. 
Η Ουάσιγκτον προχωρά το εν λόγω σχέδιο παρά τις αντιδράσεις από την πλευρά της Τουρκίας. Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, όπως ανέφερε ο αξιωματούχος του Πενταγώνου, έδωσε την έγκριση για την έναρξη της διαδικασίας πριν από ένα 24ωρο.
Το Πεντάγωνο είχε διευκρινίσει ότι ο εξοπλισμός που θα δοθεί στους Κούρδους της Συρίας θα είναι περιορισμένος σε μέγεθος, το οποίο θα είναι αντίστοιχο με τις ανάγκες της επιχείρησης. Η Τουρκία τάσσεται ενάντια στην παροχή εξοπλισμού στις κουρδικές δυνάμεις, καθώς η τουρκική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι το YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) συνδέεται με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου