Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 15 Μαΐου, 2017

  • Μια νεκρή γυναίκα, δυο τραυματίες και δυο καμένα σπίτια ο απολογισμός της φωτιάς - Μετά από μεγάλες προσπάθειες οι άντρες της πυροσβεστικής κατάφεραν να σβήσουν την φωτιά στην περιοχή Πανόραμα Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας. 
  • Μέχρι τις 15 Μαΐου θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις απόσπασής τους οι εκπαιδευτικοί που θέλουν να μετακινηθούν από σχολείο σε σχολείο, αλλά και σε μουσικά, καλλιτεχνικά, εκκλησιαστικά σχολεία, καθώς και σε υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας για το διδακτικό έτος 2017-2018.
  • «Υπέγραψαν και ψηφίζουν αδίστακτα μνημόνιο 4, με 5 δισ. νέα μέτρα που πλήττουν κάθε Έλληνα. Κυρίως τους πιο αδύναμους. Η κοροϊδία τους δεν περνάει», αναφέρει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Τwitter. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταβαίνει την Κυριακή στο Λονδίνο όπου σήμερα Δευτέρα θα μιλήσει για το λαϊκισμό.
  • Την επ΄αόριστον επίσχεση εργασίας από τη Δευτέρα αποφάσισαν ομόφωνα στο έκτακτο ΔΣ οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Ασφαλιστικά μέτρα θα καταθέσει η διοίκηση του ΟΑΣΘ αν επιμείνουν στην απόφασή τους οι εργαζόμενοι.
  • Ένας άνθρωπος εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε χαράδρα, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, όπου ξέσπασε πυρκαγιά κοντά σε σπίτια. Πληροφορίες ανέφεραν νωρίτερα για μία ηλικιωμένη αγνοούμενη. Αλλοι δύο ηλικιωμένοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με ελαφρά εγκαύματα. Η πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή του Πανοράματος και προκάλεσε ζημιές σε δύο σπίτια.
  • Την ανάγκη συνεργασίας των φορολογικών και δικαστικών αρχών Ελβετίας -Ελλάδας τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα στο Πεκίνο με την Ελβετίδα πρωθυπουργό Ντόρις Λέιτχαρντ.

Κόσμος

  • Στο Μέγαρο των Ηλυσίων, τη νέα του κατοικία για τα επόμενα πέντε χρόνια έφτασε ο Εμανουέλ Μακρόν, ο νέος πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας. Στην είσοδο του Μεγάρου τον υποδέχθηκε ο απερχόμενος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.
  • Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ είναι οι νικητές των τοπικών εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας, δείχνουν τα exit poll.
  • Οι αρχές της Βόρειας Κορέας προχώρησαν την Κυριακή σε εκτόξευση πυραύλου. Πρόκειται για τη δεύτερη εκτόξευση πυραύλου σε διάστημα 15 ημερών -μια ενέργεια που ερμηνεύτηκε ως πρόκληση προς το νέο ηγέτη της Νότιας Κορέας. Έντονες αντιδράσεις· συνεδριάζει εκτάκτως την Τρίτη το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
  • Οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας δεν ήταν ποτέ άλλοτε τόσο κακές μετά τον Ψυχρό Πόλεμο και δεν αναμένεται να κάνουν «κανένα νέο ξεκίνημα», δήλωσε την Κυριακή ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Ρεξ Τίλερσον.
  • Ξεκίνησε σήμερα και σε αυτό συμμετέχει και ο Α. Τσίπρας. Στα χνάρια του μυθικού δρόμου του μεταξιού θα δημιουργηθεί ένας νέος που θα συνδέει 3 ηπείρους. Ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο του κινέζου προέδρου με συν και πλην.

Οικονομία

  • Νέο ανώτατο όριο μηνιαίων αποδοχών για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αντικατάσταση της ημερήσιας αποζημίωσης εκτός έδρας με μηνιαίο επίδομα 100 ευρώ για τα στελέχη που υπηρετούν σε ακριτικές περιοχές και διατήρηση των επιδομάτων αναπηρίας και κινδύνου στα σημερινά επίπεδα για ένα χρόνο, είναι μερικές από τις προβλέψεις του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή.
  • Την προστασία των δημόσιων υπάλληλων και των στελεχών των τραπεζών που θα προχωρούν τις αναδιαρθρώσεις χρεών επιχειρήσεων και ενδέχεται να αποφασίζουν ακόμα και διαγραφές χρεών, προβλέπει διάταξη του υπουργείου Δικαιοσύνης που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο. Τι θα γίνεται σε περιπτώσεις διώξεων. Αλλαγές και στον εξωδικαστικό συμβιβασμό.
  • Αυτόματα και χωρίς αντάλλαγμα μεταφέρεται στο Υπερταμείο η συμμετοχή του Δημοσίου σε πολλές κρατικές επιχειρήσεις. Μεταξύ άλλων, ο ΟΑΣΑ, ΟΣΕ, ΟΑΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΕΗ, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ. Αττικό Μετρό.
  • Τη θέση ότι εάν το Βερολίνο δεν συμφωνήσει σε ένα εφικτό δημοσιονομικό μονοπάτι το ΔΝΤ θα αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα διατύπωσε η επικεφαλής του Ταμείου στη συνάντηση που είχε με τον Αλ.Τσίπρα στο Πεκίνο. Στην περίπτωση αυτή, τα μέτρα δεν εφαρμόζονται, ανταπάντησε ο πρωθυπουργός.
  • Για ποιες συγκεκριμένες περιοχές Αθήνας και Θεσσαλονίκης ισχύει η συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών, που προβλέπει άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές -πλην μιας τον Αύγουστο- από Μάιο ώς Οκτώβριο.

Αθλητισμός

  • Καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, η Ρεάλ Μαδρίτης παραμένει μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στη La Liga μετά το αποψινό 4-1 επί της Σεβίλης στο «Μπερναμπέου». Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τα δύο γκολ που πέτυχε έφτασε τα 401, ενισχύοντας περισσότερο τον μύθο του. Η Σεβίλη μάλιστα είναι το αγαπημένο του «θύμα» , αφού έχει σκοράρει εναντίον της 25 γκολ σε 17 αναμετρήσεις (σε όλες τις διοργανώσεις). Επιπλέον, στο θρυλικό γήπεδο της ομάδας του έχει πετύχει 12 από τα 14 τελευταία του γκολ, μεταξύ των οποίων δύο χατ-τρικ εναντίον της Μπάγερν και Ατλέτικο Μαδρίτης στο Champions League.
  • Με γκολ του Ντίντακ στο 10ο λεπτό, η ΑΕΚ πήρε σπουδαία νίκη με 1-0 επί του ΠΑΟΚ μέσα στο γήπεδο της Τούμπας, στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ και ταυτόχρονα πήρε και μια ρεβάνς για την απώλεια του Κυπέλλου στον τελικό των «Δικεφάλων» πριν από μια εβδομάδα. Με τη νίκη αυτή η Ένωση ανέβηκε στην πρώτη θέση της ειδικής βαθμολογίας.
  • Εστω και αν δεν έχει την ίδια σημασία, η ΑΕΚ πήρε μια μίνι «εκδίκηση» για την ήττα της στον τελικό του Κυπέλλου στο Βόλο, κερδίζοντας τον ΠΑΟΚ (ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-1) στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ. Η «Ενωση» προηγήθηκε στο 10' με τον Ντίντακ και στη συνέχεια ακολούθησε ένα παιχνίδι που είχε περισσότερο νεύρα παρά καλό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, οι «κιτρινόμαυροι» κρατούν το αποτέλεσμα και μαζί την κορυφή της βαθμολογίας, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησαν χωρίς βαθμό. Στη Νέα Σμύρνη, o Πανιώνιος εκμεταλλεύτηκε τη γρήγορη αποβολή του Ζέκα και απέσπασε την ισοπαλία από τον Παναθηναϊκό που προηγήθηκε (Πανιώνιος - ΠΑΟ 1-1).
  • «Όρθιος» παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε πριν και κυρίως στη διάρκεια του αγώνα με τον Πανιώνιο έμεινε στη Νέα Σμύρνη ο Παναθηναϊκός στην πρεμιέρα των play off της Super League. Το τελικό 1-1 σαφώς και αφήνει ικανοποιημένους τους «πράσινους» που προηγήθηκαν με τον Μπεργκ στο 38΄, ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 56΄ με τον Μασούρα. Με 10 παίκτες από το 12΄ έπαιζε το «τριφύλλι», λόγω αποβολής του Ζέκα με απευθείας κόκκινη κάρτα.
  • Άσχημα τα νέα που έρχονται από τον τραυματισμό του Λούκας Βιγιαφάνες, καθώς ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού αποχώρησε με βαρύ διάστρεμμα από την πρεμιέρα των πλέι οφ στη Νέα Σμύρνη. Μόλις στο 27ο λεπτό ο Βιγιαφάνιες τραυματίστηκε σε μια στη φάση όπου τον μάρκαρε ο Μασούντ. Ο άσος του τριφυλλιού δεν κατάφερε να συνεχίσει και στο 32’ έγινε αν αναγκαστική αλλαγή από τον Μαρινάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου