Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Σκέψεις διάλυσης των Ομογενειακών Οργανώσεων, Συλλόγων, Ομοσπονδιών, Κοινοτήτων;

Φώτο: Jimmy Bichekas

Τον τελευταίο καιρό φαίνεται οτι δεν υπάρχει επικοινωνία της Ελληνικής Κυβέρνησης με τις ομογενειακές οργανώσεις που για πολλές δεκαετίες έχουν παίξει ρόλο σε πολλούς τομείς και μάλιστα στρατηγικής σημασίας όπως είναι η διατήρηση της Ελληνικής Γλώσσας και Ελληνικής Ταυτότητας αλλά και σε εθνικά θέματα όπως είναι το θέμα του ονόματος Μακεδονία, το πρόβλημα της Κύπρου, το Βόρειο-Ηπειρωτικό, το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και άλλα.

Οι όποιες ελάχιστες σχέσεις προέρχονται από το μικρό κόμμα του Συνασπισμού της σημερινής κυβέρνησης και αυτό είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του κ. Καμένου ο οποίος έχει διατελέσει και υπουργός σε προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και γνωρίζει καλύτερα από άλλους της σημερινής κυβέρνησης τις αξίες της Ελληνικής Ομογένειας στις ΗΠΑ.
Έχουν περάσει δυόμισι χρόνια από τότε που η κυβέρνηση Τσίπρα πήρε τα σκήπτρα αλλά ακόμα δεν έχει δείξει δήγματα αναβάθμισης των σχέσεων με την οργανωμένη ομογένεια σε σημείο μάλιστα που να αναρωτιόμαστε εάν η σημερινή κυβέρνηση θέλει να διαλύσει τις Ελληνικές πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες οργανώσεις. Οι τριτοβάθμιες οργανώσεις, ΣΑΕ, Εθνικό Συμβούλιο δεν υπάρχουν και τόσο ο σημερινός Πρόεδρος της Διακομματικής της Ελληνικής Βουλής για τον “απόδημο” (sic) Ελληνισμό κατά την τελευταία του ομιλία στο επίσημο δείπνο πριν την παρέλαση της Νέας Υόρκης όπως και το βράδυ μετά την παρέλαση στο Σταθάκειο όσο και ο νέος Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον κ. Λαλάκης στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Βοστώνη άφησαν να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει περίπτωση επί του παρόντος να γίνει μία ομπρέλα που θα ενώσει τις Ελληνικές οργανώσεις στις ΗΠΑ.  Δηλαδή άμα θέλει η ομογένεια ας ενωθεί!

Μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες ότι ένα “ξήλωμα” ή διάλυση ομογενειακών συλλόγων και ομοσπονδιών ίσως να ήταν καλό γιατί θα μπορούσαν να βάλουν δικούς τους ανθρώπους (Ελληνο-Αμερικάνους πολιτικούς Γ' διαλογής) σε ομοσπονδίες που θα μπορούσαν ακόμα και να χρηματοδοτηθούν από κάποια “μυστικά” κεφάλαια-κονδύλια!

Θα είχε ακόμη μεγαλύτερη σημασία για τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα εάν έδιναν ψήφο στην Ελληνική Ομογένεια στις ΗΠΑ και να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής των, Βοστώνη, Νέα Υόρκη, Σικάγο, Λος Άντζελες, Φλώριδα και αλλού όπου υπάρχουν μεγάλες Ελληνικές Κοινότητες.  Κάτι που μάλλον δεν θέλει η ηγεσία της εκκλησίας στις ΗΠΑ.

Στη Βοστώνη, πληροφορούμεθα, ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι διάφοροι βάλουν κατά της τοπικής ομοσπονδίας κατόπιν εντολής από την Αθήνα!  
Ακόμα, παρουσιάζονται καθηγητάδες στα Αμερικάνικα Πανεπιστήμια που κάνουν διαλέξεις με θέμα την Ελληνική Οικονομία και γιά τους παράνομους μετανάστες που έχουν "βουλιάξει" την Ελλάδα και ρίχνουν ευθύνες στην Ελλάδα ότι δεν τους προστατεύει!  
Άλλοι μιλούν για μειονότητες στην Ελλάδα που η Ελλάδα δεν τους προστατεύει και προσπαθούν να κάνουν διάσπαση έτσι ώστε να υπάρξει στην αρχή αμφιβολία για κατοίκους σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένου της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θράκης ακόμα και της Κρήτης. Έχουν φτάσει σε σημείο να αναμοχλεύουν θέμα Τσάμηδων, Σλάβων, Πομάκων αλλά και “αυτονομία” της Κρήτης!  Αυτά, ούτε σαν σκέψη δεν πρέπει να υπάρχουν γιατί καλλιεργείτε μία ανθελληνική προπαγάνδα από ανιστόρητους, και εχθρούς του Ελληνισμού!

Βέβαια, για την Αθήνα και την σημερινή κυβέρνηση μία ανοργάνωτη Ομογένεια δεν έχει “απαιτήσεις” από την Ελλάδα. Μία Ομογένεια με “συνταγή ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι “υπάκουη στην καθοδήγηση”. Κάτι που φαίνεται πολύ δύσκολο να γίνει με τη δομή της οργανωμένης ομογένειας και με τα όποια πιστεύω της.  Οι οργανώσεις της Ομογένειας στις ΗΠΑ και Καναδά μέχρι σήμερα βασίστηκαν στον Εθελοντισμό και στην αγάπη για την Γενέτειρα, ενώ οι οργανώσεις (Συλλόγοι και Ομοσπονδίες) προχωρούσαν βήμα - βήμα με την εκκλησία αφού σε πολλές περιπτώσεις είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τα ομογενειακά.  Αρκετοί εργάστηκαν εις βάρος της τσέπης τους και προσφέροντας χρόνο για τα ομογενειακά, με τις όποιες γνώσεις τους. Προσπάθησαν και κράτησαν τη δάδα του Ελληνισμού αναμμένη την οποία κάποιοι σήμερα ίσως να θέλουν να την σβήσουν εις γνώση τους ή άθελά τους!

Από την άλλη μεριά οι οργανώσεις οι οποίες είναι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί υπάγονται σε νομοθεσία την οποία μάλλον οι σημερινοί κυβερνώντες είτε δεν το γνωρίζουν είτε θέλουν να το αγνοήσουν αφού ακούστηκε και για χρηματοδότηση από λογαριασμούς που βρίσκονται στις ΗΠΑ εάν ακολουθήσουν τη γραμμή της Αθήνας!  
Γεγονός είναι ότι η Ελληνική Ομογένεια χωρίς υποστήριξη από την Γενέτειρα με προγράμματα, σβήνει.  Το melting pot που αλλοιώνει εθνικότητες και αλλάζει τα ενδιαφέροντα έχει επηρεάσει και την Ελληνική Ομογένεια. 

Μετανάστες δεν έρχονται πλέον στις ΗΠΑ εκτός από επιστήμονες στο νοσηλευτικό τομέα και στην έρευνα. Και αυτοί που έρχονται δεν έχουν χρόνο ή αδιαφορούν για την οργανωμένη ομογένεια αφού οι περισσότεροι κοιτάζουν για το δικό τους μέλλον και "εγώ". Από την άλλη μεριά η Νεολαία της Ομογένειας δεν ακολουθεί στα χνάρια των πατεράδων και παππούδων με αποτέλεσμα οι ομογενειακές οργανώσεις να έχουν πρόβλημα ύπαρξης και δραστηριότητας αφού και τα ενδιαφέροντα δεν είναι τα ίδια με αυτά των πατεράδων κι παππούδων που ίδρυσαν τους Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες, που ίδρυσαν τις Κοινότητες.  Αρκετές φορές, ομογενειακοί φορείς ελέγχονται από την εκκλησία η οποία και αυτή έχει μεγάλα οικονομικά προβλήματα και όχι μόνο, τα οποία θα γίνουν μεγαλύτερα αφού οι ενορίες/κοινότητες συρρικνώνονται και είναι θέμα χρόνου να αρχίσουν να κλείνουν.

Η γνώμη μου είναι σε πρώτη φάση, το Ελληνικό κράτος να πλησιάσει την ομογένεια με προγράμματα που απώτερο σκοπό θα έχουν την αναβάθμιση των σχέσεων και στη πορεία να γίνουν κάποιες διορθώσεις που πιθανόν χρειάζονται.

Νομίζω ότι εάν δεν γίνει κάτι σύντομα θα μείνουν μόνοι τους χωρίς το μεγαλύτερο σύμμαχο της Ελλάδας που είναι η Ελληνική Ομογένεια. Εκτός και εάν αυτό επιδιώκουν κάποιοι “όψιμοι ηγέτες” ο οποίοι θα πέσουν θύματα ενός οργανωμένου σχεδίου σκοτεινών ανθελληνικών κέντρων για να εξαφανίσουν ή να περιορίσουν το Ελληνικό DNA.


Η Σύνταξη      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου