Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 2 Μαΐου, 2017

«Υπάρχει άσπρος καπνός, ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση για όλα τα θέματα» δήλωσε λίγο πριν τις 06.00 τα ξημερώματα ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος. 
  • «Το μεγαλύτερο ποσοστό των δασικών πυρκαγιών οφείλεται στη δική μας αμέλεια», επισημαίνει η Πυροσβεστική σε ένα μήνυμα προς τους πολίτες, καθώς ξεκίνησε και επίσημα η αντιπυρική περίοδος.
  • Σαφές και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ίδρυση νέου προοδευτικού φορέα, με εκλογή αρχηγού από τη βάση αποφάσισε η 100μελής Αρχική Εθνική Συντονιστική Επιτροπή της «Ώρας Αποφάσεων», η οποία συνεδρίασε στην Αθήνα.
  • Μικρή ένταση σημειώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι στα Εξάρχεια, μετά την ολοκλήρωση των διαδηλώσεων για την Πρωτομαγιά.
  • «Λίγη σεμνότητα και λίγη επαφή με την αλήθεια και την πραγματικότητα δεν βλάπτει κ. Τσίπρα...» σχολιάζει η ΝΔ με αφορμή το μήνυμα του πρωθυπουργού για την εργατική Πρωτομαγιά.
  • Η εργασία βάλλεται από την ηγεμονία του νεοφιλελευθερισμού, σημειώνει σε μήνυμά του για την εργατική Πρωτομαγιά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας σημειώνει στο μήνυμά του ότι στόχος είναι «να ξανακερδίσουμε την εργασία με όρους αξιοπρέπειας και προοπτικής, να ξαναγυρίσουμε πίσω τους νέους μας».

Κόσμος

  • Με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί την Τρίτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. Η συνάντηση θα γίνει στο Σότσι και η ατζέντα αναμένεται να είναι γεμάτη: από τη Συρία μέχρι τις σχέσεις της Μόσχας με την ΕΕ.
  • Μηνύματα αλληλοϋποστήριξης αντάλλαξαν μέσω Twitter ο Ιταλός τέως πρωθυπουργός και νέος γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος Ματέο Ρέντσι με τον υποψήφιο για τη γαλλική προεδρία Εμανουέλ Μακρόν.
  • Χρήση δακρυγόνων έκανε η τουρκική αστυνομία για να διαλύσει μια ομάδα περίπου 200 διαδηλωτών που ήθελαν να φθάσουν στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης με την ευκαιρία της Πρωτομαγιάς. Επεισόδια και σε ευρωπαϊκές πόλεις.
  • Αν η Μαρίν Λεπέν εκλεγεί την Κυριακή πρόεδρος της Γαλλίας, «μέσα σε έναν χρόνο πιθανότατα οι Γάλλοι θα πληρώνουν την μπαγκέτα τους 'σε φράγκα'» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου Φλοριάν Φιλιπό.
  • Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς θα αποσύρει την έκκληση για την καταστροφή του Ισραήλ και θα διακόψει τους δεσμούς της με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, στο νέο κείμενο με τις πολιτικές θέσεις της που θα δοθεί αργότερα τη Δευτέρα στη δημοσιότητα.

Οικονομία

  • Μαραθώνια ήταν η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους δανειστές και όπως τουλάχιστον δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, έβγαλε «άσπρο καπνό».
  • Την Τρίτη 2 Μαΐου θα ξεκινήσουν οι ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις και θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 15 Μαΐου.
  • Στα χέρια της ελληνικής πλευράς βρίσκονται τα καθαρογραμμένα κείμενα των θεσμών στα οποία υπάρχει συμφωνία. Νέος γύρος διαπραγματεύσεων για τα κείμενα στα οποία υπάρχουν διαφορές (ανοιχτά τα θέματα του Δημοσίου) ακόμα και μέχρι τα ξημερώματα.
  • Από 1ης Μαΐου τίθεται σε εφαρμογή το θερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος, υπενθυμίζει ο ΔΕΔΔΗΕ με ανακοίνωσή του.
  • Μήνυμα για την ημέρα της Πρωτομαγιάς απευθύνει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, στο οποίο κάνει αναφορά στις προσπάθειες της κυβέρνησης ενάντια στην παραβατικότητα και την εργοδοτκή αυθαιρεσία στους χώρους εργασίας. Παράλληλα, γνωστοποιεί πρόσφατο πρόστιμο σε μεγάλη τράπεζα για παραβάσεις υποδηλωμένης εργασίας.

Αθλητισμός

  • Η Μαδρίτη και το Μόντε Κάρλο είναι οι δυο πόλεις που συγκεντρώνουν το παγκόσμιο ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον το προσεχές διήμερο. Ημιτελικοί Champions League και η αρχή γίνεται την Τρίτη με τον ισπανικό εμφύλιο της Μαδρίτης ανάμεσα στη Ρεάλ και στην Ατλέτικο. Την Τετάρτη στο «Λουϊ II» του Μόντε Κάρλο η Μονακό υποδέχεται τη Γιουβέντους. Μεγάλο φαβορί οι Ιταλοί, όμως τα πιτσιρίκια του Λεονάρντο Ζαρντίμ έχουν... τρελάνει κόσμο.
  • Ενα γκολ βγαλμένο από το ρεπερτόριο του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς πέτυχε ο Τάσος Καραμάνος! Ο 26χρονος άσος άνοιξε το δρόμο για τη νίκη της Φεϊρένσε 2-1 επί της Μαρίτιμο, με ασύλληπτο εναέριο τακουνάκι στο 10ο λεπτό. Στη Γαλλία, ο Τάσος Δώνης «σφράγισε» τη νίκη της Νις επί της Παρί Σεν Ζερμέν, χαρίζοντας ουσιαστικά το πρωτάθλημα στη Μονακό.
  • Με γκολ του Χούμπνερ στο 90΄ η Χόφενχαϊμ υπέταξε 1-0 την Αϊντραχτ και εκμεταλλεύτηκε με ιδανικό τρόπο τη χθεσινή απώλεια της Ντόρτμουντ (0-0 με Κολονία), για να «σκαρφαλώσει» στην τρίτη θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Champions League. Τα πάντα, ωστόσο, θα κριθούν την επόμενη εβδομάδα στην πολύ σπουδαία αναμέτρηση Χόφενχαϊμ - Ντόρτμουντ.
  • Στο ματς της χρονιάς, εκεί όπου έπρεπε να δείξει αν αντέχει την πίεση, η Τσέλσι νίκησε 3-0 την Εβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» για την 35η αγωνιστική της Premiership και θα πρέπει πλέον να συμβούν απίθανα πράγματα για να χάσει τον τίτλο στην Αγγλία. Η Τότεναμ διανύει την καλύτερη σεζόν των τελευταίων 50 χρόνων, όμως αυτό πιθανότατα δεν θα αποδειχθεί αρκετό για να της χαρίσει τον τίτλο. Οι «Πετεινοί» νίκησαν 2-0 την Αρσεναλ στο ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου. Χαμένοι βαθμοί για όλο το Μάντσεστερ, αφού τόσο η Γιουνάιτεντ, όσο και η Σίτι έμειναν σε ισοπαλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου