Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Ζωντανή η Βόρειος Ηπειρος στη Βοστώνη

Τρίτη, 4 Χ 4, 2017


Από την κατάμεστη αίθουσα του εστιατορίου "Angelika's" στην πόλη Middleton της Μασαχουσέτης κατά την εκδήλωση του Βορειοηπειρωτικού συλλόγου Βοστώνης "η Βόρειος Ηπειρος". Φωτογραφία "Ε.Κ." Θεόδωρος Καλμούκος
Του Θεοδώρου Καλμούκου.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Βορειοηπειρωτικός Σύλλογος Βοστώνης, «Η Βόρειος Ηπειρος», έκανε εκδήλωση στο εστιατόριο «Angelica’s» στην πόλη Middleton της Μασαχουσέτης, τιμώντας, όπως αναγραφόταν στην πρόσκληση, «την ίδρυση του συλλόγου στις 29 Απριλίου του 1979 και την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας στις 17 Μαΐου του 1914 από τις Μεγάλες Δυνάμεις και την ίδια την Αλβανία για Αυτόνομη Δημοκρατία της Βορείου Ηπείρου».
Η εκδήλωση στέφθηκε από επιτυχία. Παρευρέθησαν πάνω από 250 άτομα από πολλές πόλεις της Μασαχουσέτης, αλλά και από την πολιτεία του Νιου Χαμσάιρ, ανάμεσα στα οποία ήταν και πολλοί νέοι αμφοτέρων των φύλων.
Ο Βορειοηπειρωτικός σύλλογος Βοστώνης τίμησε τον αγωνιστή του Βορειοηπεριωτικού θέματος Σπυρίδωνα Σταθά.
Φωτογραφία “Ε.Κ.” Θε
όδωρος Καλμούκος

Πενταμελής ορχήστρα από τους Αγίους Σαράντα της Βορείου Ηπείρου με τον Βασίλη Καλκάνη στο κλαρίνο και τον Κωνσταντίνο Καλόγερο στο τραγούδι, σκόρπισε κέφι, χαρά και ευθυμία και στήθηκαν όλες οι γενιές και οι ηλικίες στο χορό με τα παραδοσιακά άσματα και μουσική της ένδοξης Βορείου Ηπείρου. Τα παιδιά της ορχήστρας είπαν στον «Εθνικό Κήρυκα» πως «σας φέρνουμε την αγάπη και τη μουσική της Βορείου Ηπείρου και χαιρόμαστε που βρισκόμαστε ανάμεσα σε αγαπητούς συμπατριώτες μας».
Ο σύλλογος έδωσε υποτροφία εκ χιλίων δολαρίων στον 19χρονο Αγγελο Λόλη, ένα γελαστό και πανέξυπνο παιδί με ρίζες από τη Βόρειο Ηπειρο, που διαμένει σήμερα με την οικογένειά του στο Νιου Χαμσάιρ. Ο νεαρός είναι μεν καθηλωμένος στο αναπηρικό καροτσάκι, αλλά όπως είπε «δεν το βάζω κάτω» και είναι αποφασισμένος να περπατήσει ξανά. Πριν από δύο χρόνια ο Αγγελος ευρισκόμενος στο σχολείο έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε κάτω εξαιτίας ανευρύσματος, έκτοτε έχει σημειώσει αρκετή πρόοδο και κάποια ημέρα θα περπατήσει ξανά. Κάνει σπουδές μέσω Ιντερνετ.


Ο Βορειοηπειρωτικός σύλλογος Βοστώνης “η Βόρειος Ηπειρος” έδωσε υποτροφία στον Αγγελο Λόλη. Διακρίνονται ο πρόεδρος του συλλόγου Μενέλαος Σωτήρης, η γραμματέας Βασιλική Ράμμου -Τσιχλή και οι γονείς του Αγγέλου Λόλη.
Φωτογραφία “Ε.Κ.’ Θεόδωρος Καλμούκος

Επίσης, ο σύλλογος τίμησε με ειδική πλακέτα τον επί πολλά έτη αγωνιστή για το ζήτημα της Βορείου Ηπείρου κ. Σπυρίδωνα Σταθά, ο οποίος περιστοιχισμένος από τα παιδιά και τα εγγόνια του απάγγειλε ένα ποίημα για την Βόρειο Ηπειρο.
Την εκδήλωση τίμησε ο πρόεδρος του ιστορικού Βορειοηπειρωτικού συλλόγου Νέας Υόρκης, «Ο Πύρρος», κ. Κωνσταντίνος Τσούρης. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, Μιλτιάδης Αθανασόπουλος, ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βασίλης Καυκάς, καθώς και ο επιχειρηματίας και πρώην πρόεδρος του Ευβοϊκού Συλλόγου Βοστώνης κ. Δημήτρης Ματθαίος. Το πρόγραμμα παρουσίασε η κυρία Βασιλική Ράμμου-Τσιχλή, γραμματέας του συλλόγου. Οι διοργανωτές της εκδήλωσης αναφέρθηκαν τρεις φορές στην παρουσία του «Ε.Κ.» με λόγια φιλόφρονα.
Υπήρχε πλούσιος μπουφές με φαγητά πολλά εκ των οποίων ήταν νηστίσιμα λόγω της νηστείας της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Το διοικητικό συμβούλιο του Βορειοηπειρωτικού συλλόγου Βοστώνης “η Βόρειος Ηπειρος”.
Φωτογραφία “Θεόδωρος Καλμούκος

Ο Βορειοηπειρωτικός Σύλλογος Βοστώνης πέρασε μία περίοδο αδράνειας, πλην όμως τα τελευταία χρόνια ανασυγκροτήθηκε χάρη στις άοκνες προσπάθειες του συμβουλίου του με επικεφαλής τον πρόεδρό του, κ. Μενέλαο Σωτήρη.
Μιλώντας στον «Ε.Κ.» ο κ. Σωτήρης είπε «δόξα τω Θεώ ο σύλλογός μας πηγαίνει καλά. Οπως βλέπετε άλλωστε απόψε από την προσέλευση τόσων μελών, συμπατριωτών και φίλων». Είπε ακόμα, πως «είμαι πολύ χαρούμενος για την επιτυχία της αποψινής εκδήλωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου