Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων. ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

Ανησυχία για ενδεχόμενο «γάμο» του Ισλαμικού Κράτους με την Αλ Κάιντα

Παρασκευή, 28 Απριλίου, 2017«Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ»

Έντονο προβληματισμό προκαλεί ενδεχόμενος «γάμος» του Ισλαμικού Κράτους με την Αλ Κάιντα -μια «ένωση βγαλμένη από την κόλαση» όπως την χαρακτηρίζουν αναλυτές. 


Ανησυχία για ενδεχόμενο «γάμο» του Ισλαμικού Κράτους με την Αλ Κάιντα
«Η συζήτηση για να ενώσουν τις δυνάμεις τους έχει ξεκινήσει» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ιράκ Ayad Allawi, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters. 
Παραδοσιακά, οι δύο αυτές τρομοκρατικές οργανώσεις μάχονταν μεταξύ τους για να επεκτείνουν τα εδάφη τους αλλά φαίνεται ότι δεδομένων των πιέσεων που δέχονται σκέφτονται να βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους. 
Παρότι ο ISIS βγήκε από τους κόλπους του παραρτήματος της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, το 2012 οι αιμοδιψείς μαχητές διέκοψαν κάθε σχέση με την οργάνωση τα Οσάμα Μπιν Λάντεν. 
Μόλις δύο χρόνια αργότερα, το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε το «χαλιφάτο» του και εγκαταστάθηκε στην «πρωτεύουσά» του, τη Ράκα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου