Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Ζητούμε συνεργάτες

Η ιστοσελίδα μας ζητάει την συνεργασία σας, από όλο τον κόσμο.

Νέα από την Ελληνική παροικία αλλά και άρθρα που ενδιαφέρουν μπορείτε να τα στέλνεται στο paneliakos@aol.com

Μαζί με το γραπτό κείμενο μπορείτε να στέλνετε και φωτογραφικό υλικό από εκδηλώσεις που έγιναν, ακόμα, και ενημερωτικό υλικό από εκδηλώσεις που θα γίνουν.

Ενημέρωση για θέματα του Ελληνισμού έχουν την προτίμησή μας. Εάν έχετε νέα από την Κοινότητά σας, τον Σύλλογό σας, την Ομοσπονδία σας στείλτε τα με e-mail.

Όλες οι καταχωρήσεις είναι δωρεάν.

Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

Ανησυχία για ενδεχόμενο «γάμο» του Ισλαμικού Κράτους με την Αλ Κάιντα

Παρασκευή, 28 Απριλίου, 2017«Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ»

Έντονο προβληματισμό προκαλεί ενδεχόμενος «γάμος» του Ισλαμικού Κράτους με την Αλ Κάιντα -μια «ένωση βγαλμένη από την κόλαση» όπως την χαρακτηρίζουν αναλυτές. 


Ανησυχία για ενδεχόμενο «γάμο» του Ισλαμικού Κράτους με την Αλ Κάιντα
«Η συζήτηση για να ενώσουν τις δυνάμεις τους έχει ξεκινήσει» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ιράκ Ayad Allawi, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters. 
Παραδοσιακά, οι δύο αυτές τρομοκρατικές οργανώσεις μάχονταν μεταξύ τους για να επεκτείνουν τα εδάφη τους αλλά φαίνεται ότι δεδομένων των πιέσεων που δέχονται σκέφτονται να βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους. 
Παρότι ο ISIS βγήκε από τους κόλπους του παραρτήματος της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, το 2012 οι αιμοδιψείς μαχητές διέκοψαν κάθε σχέση με την οργάνωση τα Οσάμα Μπιν Λάντεν. 
Μόλις δύο χρόνια αργότερα, το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε το «χαλιφάτο» του και εγκαταστάθηκε στην «πρωτεύουσά» του, τη Ράκα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου