Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα


Αγαπητοί Αναγνώστες, Αναγνώστριες

Λόγο των πολλών ειδήσεων ΝΕΑ της ημέρας μπορεί να είναι και κάτω δεξιά που γράφουμε “παλαιότερες αναρτήσεις” κάνετε “κλικ” πάνω σε αυτές τις δύο λέξεις και θα δείτε και πολλά άλλα άρθρα.

Επίσης, λίγο αριστερά σε αυτή τη πρώτη σελίδα θα δείτε “Translate” και ακριβώς από κάτω “Επιλογή Γλώσσας”. Κάνοντας “κλικ” πάνω στο Επιλογής Γλώσσας μπορείτε να μεταφράσετε όλη την ιστοσελίδα στη γλώσσα της αρεσκείας σας. Εάν έχετε συγγενείς και φίλους που δεν μπορούν να διαβάσουν Ελληνικά πέστε τους για αυτή τη δυνατότητα.


Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

Ανησυχία για ενδεχόμενο «γάμο» του Ισλαμικού Κράτους με την Αλ Κάιντα

Παρασκευή, 28 Απριλίου, 2017«Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ»

Έντονο προβληματισμό προκαλεί ενδεχόμενος «γάμος» του Ισλαμικού Κράτους με την Αλ Κάιντα -μια «ένωση βγαλμένη από την κόλαση» όπως την χαρακτηρίζουν αναλυτές. 


Ανησυχία για ενδεχόμενο «γάμο» του Ισλαμικού Κράτους με την Αλ Κάιντα
«Η συζήτηση για να ενώσουν τις δυνάμεις τους έχει ξεκινήσει» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ιράκ Ayad Allawi, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters. 
Παραδοσιακά, οι δύο αυτές τρομοκρατικές οργανώσεις μάχονταν μεταξύ τους για να επεκτείνουν τα εδάφη τους αλλά φαίνεται ότι δεδομένων των πιέσεων που δέχονται σκέφτονται να βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους. 
Παρότι ο ISIS βγήκε από τους κόλπους του παραρτήματος της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, το 2012 οι αιμοδιψείς μαχητές διέκοψαν κάθε σχέση με την οργάνωση τα Οσάμα Μπιν Λάντεν. 
Μόλις δύο χρόνια αργότερα, το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε το «χαλιφάτο» του και εγκαταστάθηκε στην «πρωτεύουσά» του, τη Ράκα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου