Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

NEA - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 4 Χ 4, 2017

  • Σκληρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, αλλά και της ΝΔ εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά στη διάρκεια της ομιλίας της σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο «Βελλίδειο» της Θεσσαλονίκης. Από το βήμα της εκδήλωσης κάλεσε τα στελέχη και τους φίλους της παράταξης να συμμετέχουν μαζικά στο επικείμενο συνέδριο.
  • Για βαριά αδικήματα είναι σεσημασμένοι οι δύο συλληφθέντες για την ένοπλη ληστεία θρίλερ που έγινε στο Παλαιό Φάληρο. Ο ένας από αυτούς είχε συλληφθεί στο παρελθόν και για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Αλλά και ο ληστής που βρήκε το θάνατο, πέφτοντας από το μπαλκόνι στην προσπάθειά του να ξεφύγει, ήταν σεσημασμένος για ληστεία μετά φόνου. Ο τέταρτος εκ των ληστών δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη σύλληψή του.
  • Αποτροπιασμό και οδύνη για τις πολύνεκρες εκρήξεις στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης και εκφράζει η Αθήνα σε μηνύματα προς τις ρωσικές Αρχές και το ρωσικό λαό.
  • «H κυβέρνηση πρέπει να πάρει τις αποφάσεις της, να μην κωλυσιεργεί και να ολοκληρώσει την 2η αξιολόγηση» τόνισε, στην ομιλία του σε συγκέντρωση, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με ακροατήριο στελέχη και φίλους του κόμματος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.
  • Στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας εισέβαλαν το μεσημέρι της Δευτέρας αντιεξουσιαστές, διακόπτοντας συνέδριο για το προσφυγικό το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Κόσμος

  • Δύο άτομα για πιθανή εμπλοκή τους στην πολύνεκρη επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης αναζητούν οι Αρχές, σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενη πηγή των δυνάμεων ασφαλείας. Τουλάχιστον δέκα νεκροί, δεκάδες τραυματίες στην έκρηξη στον συρμό του μετρό. Φωτογραφίες, βίντεο
  • Τη θλίψη τους για την έκρηξη που συγκλόνισε το μετρό της Αγίας Πετρούπολης εξέφρασαν ξένοι ηγέτες. «Φριχτό πράγμα» χαρακτήρισε ο Τραμπ την επίθεση. Η επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι, είπε ότι οι σκέψεις της ίδιας και των ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών είναι με τον ρωσικό λαό.
  • Κοπλιμέντα αντάλλαξαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Αιγύπτιος ομόλογός του, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι. Ο Τραμπ υποστήριξε ότι ο Αλ Σίσι κάνει «φανταστική δουλειά», ενώ ο αιγύπτιος πρόεδρος σημείωσε ότι εκτιμά την «μοναδική» προσωπικότητα του αμερικανού προέδρου. Ο Τραμπ υποσχέθηκε ότι οι δύο χώρες θα συνεργαστούν στον αγώνα κατά των ισλαμιστών εξτρεμιστών.
  • Το υπουργείο Δικαιοσύνης μελετά την εξαίρεση από τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών, τις περιπτώσεις ανθρωποκτονιών (με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά) και τα εγκλήματα του βιασμού.
  • Συρμός του προαστιακού σιδηροδρόμου εκτροχιάστηκε κατά την άφιξή του στον σταθμό Πεν Στέισον της Νέας Υόρκης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τέσσερις επιβάτες. Αυτός ήταν ο δεύτερος εκτροχιασμός τρένου μέσα σε διάστημα δέκα ημερών στο Πεν Στέισον.

Οικονομία

  • Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει αιφνιδίως ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος προκειμένου να συζητήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και τους θεσμούς νεότερες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνηση για τα δημοσιονομικά μέτρα της περιόδου 2019 - 2020 που θα αμβλύνουν τις περικοπές στις συντάξεις.
  • Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εκπρόσωποι των μεγαλύτερων πολιτικών ομάδων του επέκριναν με δριμύτητα τη συμπεριφορά του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει σε έναν διάλογο για την Ελλάδα στο ημικύκλιο.
  • Δεν συμφωνεί με την άποψη του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πως αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι αύξηση της παραγωγικότητας και όχι ελάφρυνση του χρέους, δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας σε εκδήλωση του American Enterprise Institute στην Ουάσινγκτον.
  • Στα 3,792 δισ. ευρώ ανήλθαν το Φεβρουάριο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες, σημειώνοντας αύξηση από τα 3,599 δισ. ευρώ που ήταν τον Ιανουάριο. Αυτό προκύπτει από τα μηνιαία στοιχεία για την πορεία των μεγεθών της Γενικής Κυβέρνησης που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
  • Σε διευκρινίσεις για το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, η πρώτη πληρωμή του οποίου «πραγματοποιήθηκε την 28η Μαρτίου ουσιαστικά χωρίς προβλήματα» προχωρά το υπουργείο Εργασίας απαντώντας σε ερωτήματα πολιτών. Κάποιοι ρωτούν γιατί δεν το έλαβαν ενώ θεωρούσαν ότι έπρεπε και μια μικρότερη ομάδα εκφράζει αντίρρηση ως προς το ύψος του ποσού που εισπράττουν.

Αθλητισμός

  • Σε απρόσμενη ήττα υποχρέωσε την Ίντερ, μέσα στο «Τζουζέπε Μεάτσα», η Σαμπντόρια. Στο τελευταίο παιχνίδι της 30ής αγωνιστικής οι «μπλουτσερκιάτι» νίκησαν τους «νερατζούρι» 2-1 με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και σταθεροποιούνται στην ένατη θέση, ενώ οι Μιλανέζοι έχασαν την ευκαιρία να φτάσουν την πέμπτη Αταλάντα και να πλησιάσουν στο -2 την τέταρτη Λάτσιο.
  • Με μεγάλα προβλήματα για τον ΠΑΟΚ τέλειωσε το παιχνίδι της Τούμπας με τη Λάρισα. Ο Γιάννης Μυστακίδης υπέστη ρήξη χιαστών και την Δευτέρα πέρασε την πόρτα του χειρουργείου με αποτέλεσμα να χάσει όχι μόνο το υπόλοιπο της σεζόν, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες ιατρικές εκτιμήσεις, θα μείνει εκτός γηπέδων για τουλάχιστον 6 μήνες! Παράλληλα, ο Στέφανος Αθανασιάδης αποκόμισε ένα βαθύ θλαστικό τραύμα στην κνήμη από χτύπημα, λόγος για τον οποίο του έγιναν ράμματα από το ιατρικό τιμ, με την κατάστασή του να μην εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.
  • Ο Τζουζέπε Ρόσι απλοποίησε την κατάσταση για την ομάδα του από το πρώτο ημίχρονο, σκοράροντας δυο γκολ σε αυτό το διάστημα στο «Μπαλαΐδος» του Βίγκο απέναντι στη Λας Πάλμας. Στο παιχνίδι με το οποίο έπεσε η αυλαία στην 29η αγωνιστική, η Θέλτα νίκησε την ομάδα από τα Κανάρια νησιά με 3-1, με τον Ιταλό στράικερ να φτάνει στο χατ-τρικ στην επανάληψη και βελτίωσε τη βαθμολογική θέση της καθώς είναι πια 10η.
  • Το νέο της προπονητή, Αντρέ Πάους, παρουσίασε τη Δευτέρα η ΑΕΛ και παράλληλα ανακοίνωσε την πρόσληψη του Ηλία Φυντάνη σε ρόλο τεχνικού διευθυντή. «Δεν με ενδιαφέρει το επόμενο βήμα. Έχω εστιάσει στην δουλειά μου εδώ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ολλανδός κόουτς. 
  • Μπορεί ο επιθετικός του Παναθηναικού Μάρκους Μπεργκ, να μοιράζεται την παγκόσμια κορυφή των σκόρερ μέσα στο 2017 με τον Μπας Ντοστ ή ακόμα στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ να σημειώθηκαν πέντε γκολ, όμως η ελληνική Super League βρίσκεται στα πιο χαμηλά σκαλοπάτια της κατάταξης με τον μέσο όρο των τερμάτων, ανάμεσα στα 31 κορυφαία πρωταθλήματα της ηπείρου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου