Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Απεβίωσε ο Βασίλειος Κωνσταντίνου Κουτρουμπής

Δυστυχώς και μετά από μεγάλη μάχη που έδωσε τόσο αυτός όσο και οι ιατροί ο Βασίλης Κουτρουμπής ο οποίος εδώ και δύο μήνες ήταν σε αφασία τελικά πριν λίγο (Δευτέρα βράδυ, 21 Αυγούστου, 2017) υπέκυψε. Κρατιόταν στη ζωή με μηχανική υποστήριξη (τραυματίστηκε έπειτα από πτώση στο σπίτι του).

Ο Βασίλειος Κουτρουμπής, 51 ετών, ήταν γιος λατρευτός των Κώστα Κουτρουμπή (καταγωγή από Αμαλιάδα, Ηλείας) και της Αρετής Κουτρουμπή (από την Αρετή, Ηλείας).

Ο Βασίλης Κουτρουμπής ήταν ιδιοκτήτης του Holy Chuck Restaurant, στο Toronto, Ontario, Canada

Αφήνει πίσω του εκτός από τους γονείς του την σύζυγό του Ροζαλίνα Συλβέστρι και δύο κόρες, η μία απόφοιτος Πανεπιστημίου.

Να σημειώσουμε ότι πριν μερικά χρόνια (23 Φεβρουαρίου, 2009) έφυγε από τη ζωή ο αδελφός του Βασίλη, Γεώργιος Κουτρουμπής.

Τα της κηδείας και ταφής θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα μας αργά την Τετάρτη.


O Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και όλα τα μέλη του Πανηλειακού Συλλόγου Βοστώνης εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια Κουτρουμπή


Αιωνία Η Μνήμη


Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

Χιλή: 6,9 Ρίχτερ συγκλόνισαν και την πρωτεύουσα Σαντιάγο

Περιμένοντας το τσουνάμι από τον ωκεανό... Οι κάτοικοι των παραθαλάσσιων περιοχών μετακινήθηκαν στους λόφους εξαιτίας του κινδύνου πρόκλησης παλιρροϊκού κύματος.Πηγή: (RΕUΤΕRS)
Χιλή: 6,9 Ρίχτερ συγκλόνισαν και την πρωτεύουσα Σαντιάγο
Ισχυρός υποθαλάσσιος σεισμός 6,9 Ρίχτερ σημειώθηκε στα ανοιχτά της κεντρικής Χιλής τη Δευτέρα, συγκλονίζοντας την πρωτεύουσα Σαντιάγο και προκαλώντας τουλάχιστον δύο μεγάλες μετασεισμικές δονήσεις.

Σύμφωνα με εκτίμηση των υπηρεσιών επείγουσας ανάγκης της χώρας, δεν φαίνεται να προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές, ενώ το Ναυτικό της Χιλής και το Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι του Ειρηνικού δήλωσαν ότι δεν αναμένεται καταστροφικό κύμα.

Η κρατική εταιρεία Codelco, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εξόρυξης χαλκού στον κόσμο, δήλωσε ότι δεν επηρεάστηκε η λειτουργία της.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 35 χιλιομέτρων δυτικά της παράλιας πόλης Βαλπαραΐσο, και σε μικρό εστιακό βάθος, 10 χλμ. υπό τον βυθό, ανακοίνωσε το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS), το οποίο αναθεώρησε δυο φορές την εκτίμησή του για το μέγεθος πριν καταλήξει στα 6,9 Ρίχτερ.

Οι αρχές της χώρας διέταξαν αρχικά την προληπτική εκκένωση της παραθαλάσσιας περιοχής κοντά στην πόλη, που βρίσκεται περίπου 97 χλμ δυτικά του Σαντιάγο, φοβούμενοι τσουνάμι, αλλά ανακάλεσαν λίγο αργότερα.

Μετασεισμοί 5 και 5,4 Ρίχτερ

Καταγράφηκαν δύο μετασεισμικές δονήσεις 5 και 5,4 Ρίχτερ, προερχόμενες από το τον ίδιο εστιακό χώρο, οι οποίες έγιναν επίσης αισθητές στο Σαντιάγο.

Η Χιλή βρίσκεται στον λεγόμενο «Δακτύλιο της Φωτιάς», περιοχή που περιβάλλει τον Ειρηνικό και ευθύνεται για καταστροφικούς και θανατηφόρους σεισμούς.

Το 2010, σεισμός 8,8 Ρίχτερ στη νοτιοκεντρική Χιλή προκάλεσε ισχυρό τσουνάμι που ισοπέδωσε τις παράλιες πόλεις με αποτέλεσμα 500 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Ο σεισμός του 2010 είναι ο έκτος ισχυρότερος που έχει καταγραφεί στον κόσμο, σύμφωνα με το Ινστιτούτο, ενώ ο μεγαλύτερος στην ιστορία - ισχύος 9,5 βαθμών, το 1960 - επίσης καταγράφηκε στη Χιλή.

Πέρσι τα Χριστούγεννα σημειώθηκε σεισμός 7,6 Ρίχτερ, αλλά δεν υπήρξαν μεγάλες ζημιές ή θύματα ενώ είχαν εκκενωθεί προληπτικά οι παραθαλάσσιες πόλεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου