Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Ορκίστηκε βουλευτής Καναδά η Εμμανουέλα Λαμπροπούλου


Η στιγμή της υπογραφής του πρακτικού ορκωμοσίας. «Ευχαριστώ όλους όσοι μοιράστηκαν μαζί μου αυτή την ξεχωριστή στιγμή», είπε η 26χρονη νεοεκλεγείσα βουλευτής στην ομοσπονδιακή Βουλή του Καναδά. Φωτογραφία: Εμμανουέλα Λαμπροπούλου.
Του Ζώη Μαρίνου
ΜΟΝΤΡΕΑΛ. Στην Αίθουσα Τιμών της ομοσπονδιακής Βουλής στην Οτάβα, με την παρουσία εκατό τουλάχιστον φίλων, υποστηρικτών, μελών του εθελοντικού της δικτύου και της οικογένειας της ορκίστηκε την περασμένη Πέμπτη μέλος του Καναδικού Κοινοβουλίου η Εμμανουέλα Λαμπροπούλου, η 26χρονη ελληνικής καταγωγής νεοκλεγείσα βουλευτής στην περιφέρεια του Saint Laurent στο Μόντρεαλ.
Η Εμμανουέλα Λαμπροπούλου έχει ενταχθεί ήδη στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος των Φιλελευθέρων του πρωθυπουργού Τζαστίν Τριντό ως το νεότερο και νεαρότερο μέλος της μετά την εκλογή της, με ποσοστό 59.1% στις επαναληπτικές εκλογές της Δευτέρας 3 Απριλίου, καταλαμβάνοντας την θέση του έως πρότινος υπουργού Εξωτερικών του Καναδά Στεφάν Ντιόν που παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα και μετακινήθηκε σε πρεσβευτική θέση στην Ευρώπη.
«Ευχαριστώ όλους όσοι ήρθαν σήμερα εδώ για να μοιραστούν μαζί μου αυτή την ξεχωριστή στιγμή», είπε η Εμμανουέλα Λαμπροπούλου μετά την ορκωμοσία της, έχοντας δίπλα της τους γονείς της.
Η Εμμανουέλα Λαμπροπούλου στην Αίθουσα Τιμών του Καναδικού Κοινοβουλίου, αμέσως μετά την ορκωμοσία της, μαζί με τους γονείς της Τομ και Ματίνα Λαμπροπούλου. Φωτογραφία: Εμμανουέλα Λαμπροπούλου.
Τις τελευταίες εβδομάδες η 26χρονη βουλευτής έχει ξεκινήσει κύκλο συστηματικών επαφών στην περιφέρεια του Saint Laurent η οποία έχει πληθυσμό που προσεγγίζει τους 95.000 κατοίκους. Έχει, επίσης, ανταποκριθεί σε προσκλήσεις εθνικών κοινοτήτων, όπως η πρόσφατη παρουσία της σε εκδήλωση για την επέτειο των 102 χρόνων από την αρμενική γενοκτονία.
Όπως έχει γράψει ο «Ε.Κ.» προτεραιότητες της στην Καναδική Βουλή θα είναι τα θέματα περιβάλλοντος, νεολαίας και διαφορετικότητας. «Είμαι εκπαιδευτικός», έχει πει, «και προφανώς έχω ένα μεγάλο ενδιαφέρον για τους νέους και τους εφήβους. Θέλω να δω τους νέους να δραστηριοποιούνται ενεργότερα με την πολιτική, με τα κοινά, να έχουν γνώμη και η φωνή τους να ακούγεται. Θέλω να τους δείξω ότι ακόμη και σε νεαρή ηλικία μπορεί κανείς να συμμετέχει και να κάνει την διαφορά».
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου