Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 27 Απριλίου, 2017

  • Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία τις επόμενες μέρες και μέχρι την Πρωτομαγιά, φτάνοντας τοπικά ακόμα και τους 27 βαθμούς Κελσίου. Δεν θα λείψουν πάντως οι τοπικές βροχές και καταιγίδες, ιδίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
  • Περίπου 300 μετανάστες αφρικανικής καταγωγής, μαζί με ομάδες αλληλέγγυων από ευρωπαϊκές κυρίως χώρες κατέλαβαν από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης τις τέσσερις πύλες εισόδου στο λιμάνι της Μυτιλήνης.
  • Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρος Β΄ και οι εκπρόσωποι της Ελλάδας και της Κύπρου, ο Έλληνας πρέσβης, Μιχαήλ Χρήστος Διάμεσης και ο Κύπριος ομόλογός του, Χάρης Μορίτσης, σήμερα το μεσημέρι, στο διεθνές αεροδρόμιο του Καΐρου.
  • Την ανάγκη «να υπερασπιστούμε την Ευρώπη από τον εφιάλτη της παρακμής», τόνισε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών του Στρασβούργου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
  • Απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, το αίτημα του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, για μείωση του ποσού των 200.000 ευρώ που του έχει ορίσει το δικαστήριο ως εγγυοδοσία, το οποίο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την αποφυλάκισή του.

Κόσμος

  • Απορρίφθηκε πανηγυρικά από τη Βουλή της Παραγουάης η πρόταση συνταγματικής μεταρρύθμισης που θα επέτρεπε στον νυν πρόεδρο να διεκδικήσει επανεκλογή. Το θέμα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στη χώρα της Νοτίου Αμερικής με μερίδα διαδηλωτών να βάζουν φωτιά στο Κογκρέσο.
  • Η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Μεξικού-Καναδά, γνωστή ως NAFTA, που είχε υπογραφεί στις αρχές της δεκαετίας του 1990, χαρακτηρίστηκε προεκλογικά από τον Τραμπ ως η χειρότερη εμπορική συμφωνία. Τώρα όμως φαίνεται να αλλάζει γνώμη, καθώς μελετά τον εκσυγχρονισμό της.
  • Έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή του διεθνούς αεροδρομίου στην Δαμασκό, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχει την έδρα του στο Λονδίνo. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της έκρηξης.
  • Στο 15%, από το 35% που είναι τώρα, θα διαμορφωθεί ο συντελεστής φορολογίας επιχειρήσεων στις ΗΠΑ, επιβεβαίωσε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, αναφερόμενος στο πρόγραμμα φοροελαφρύνσεων που προωθεί ο Ντόναλντ Τραμπ.
  • Οι τουρκικές Αρχές έθεσαν σε διαθεσιμότητα 9.103 άνδρες των αστυνομικών δυνάμεων, στο πλαίσιο της έρευνας για διασυνδέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Αγκυρα κατηγορεί ότι βρίσκονταν πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος τον περασμένο Ιούλιο.

Οικονομία

  • Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να μειώσει πιο γρήγορα από όσο αρχικά αναμενόταν τη χορήγηση άπλετης ρευστότητας στην ευρωζώνη, ιδιαίτερα τώρα που τα μηνύματα που έρχονται από τη γαλλική πολιτική σκηνή και την ισχυροποίηση του Εμανουέλ Μακρόν είναι πιο θετικά.
  • Ανατροπή για το 30% των σημερινών συνταξιούχων και με περικοπές έως 280 ευρώ, φέρνει η συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών για την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες  συντάξεις από το 2019. Μεγάλα θύματα εκτιμάται ότι θα είναι όσοι λαμβάνουν συντάξεις από 1.000 έως 1.300 ευρώ.
  • Μόνο ένα στα τρία άτομα παραγωγικής ηλικίας αναμένει ότι θα έχει μια άνετη συνταξιοδότηση εξαιτίας των χαμηλών επιτοκίων και των πιέσεων που δέχονται οι προϋπολογισμοί πρόνοιας, σύμφωνα με την έρευνα της HSBC.
  • Μετά από πολύμηνη συζήτηση με τους θεσμούς και διαβούλευση με τα εμπλεκόμενα μέρη, εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου για τον «εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών». Απευθύνεται σε βιώσιμες επιχειρήσεις και δίνει τη δυνατότητα να διαπραγματευτούν σε μια μόνο διαδικασία με το σύνολο των πιστωτών τους.
  • Η Ελλάδα έχει σημειώσει εντυπωσιακή δημοσιονομική πρόοδο η οποία όμως έχει προκαλέσει αρνητικές κοινωνικές επιπτώσεις, δήλωσε ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί. Οι επιπτώσεις αυτές οφείλονται, κατά τον Γάλλο επίτροπο, πρωτίστως στο γεγονός ότι η Ελλάδα πραγματοποίησε τα τελευταία τρία χρόνια διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις τις οποίες θα έπρεπε να είχε υλοποιήσει τα τελευταία 15 χρόνια.

Αθλητισμός

  • Σε μεγάλη βραδιά η Μπαρτσελόνα «σκόρπισε» με 7-1 την «καταδικασμένη» Οσασούνα στο «Καμπ Νόου», όμως δεν έλαβε στραβοπάτημα - δώρο της Ρεάλ Μαδρίτης στο «Ριαθόρ», καθώς η «βασίλισσα» επιβλήθηκε με 6-2 και δεν άφησε τους Καταλανούς μόνους στην κορυφή της La Liga. Ο Λουίς Ενρίκε αντικατέστησε στο 63΄ τον Λιονέλ Μέσι, που είχε πετύχει μέχρι τότε δύο γκολ, με όλο το γήπεδο να αποθεώνει τον Αργεντινό σταρ, που λίγα 24ωρα νωρίτερα ήταν αυτός που «σκότωσε» τη Ρεάλ στο «Μπερναμπέου». Με τα 7 γκολ που πέτυχαν οι Καταλανοί έφτασαν τα 101 στο πρωτάθλημα.
  • «Ζωντανή» στη μάχη του τίτλου παραμένει η Τότεναμ μετά το σπουδαίο «διπλό» που πήρε στο «Σέλχαρστ Παρκ» επί της Κρίσταλ Πάλας με 1-0, σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 28η αγωνιστική της Premier League. Οι «πετεινοί» με το γκολ του Ερικσεν πλησίασαν ξανά στο -4 από την πρωτοπόρο Τσέλσι, με τις δύο ομάδες να έχουν ακόμη από 5 ματς να δώσουν.
  • Μία από τις μεγαλύτερες στιγμές στη σύγχρονη ιστορία της έζησε απόψε η Ντόρτμουντ με τη νίκη-πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας επί της Μπάγερν στην «Αλιάνζ Αρένα». Η ομάδα του Τούχελ επικράτησε με 3-2 των Βαυαρών και, μάλιστα, με ανατροπή και στον καταληκτικό αγώνα της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης.
  • Ολομέτωπη επίθεση σε Κουτσοκούμνη, ΕΠΟ, διαιτησία, ΑΕΚ και στον Δημήτρη Μελισσανίδη εξαπέλυσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός με ανακοίνωσή της, υπογραμμίζοντας ειρωνικά, σε αρκετά σημεία, ότι «απόψε ζήσαμε την εξυγίανση». Ακόμη, οι «ερυθρόλευκοι» καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν προπηλακισμό από χούλιγκανς, οι οποίοι «... αλώνιζαν στον αγωνιστικό χώρο, έφτυναν και έβριζαν ποδοσφαιριστές [...] Ανενόχλητοι, κατά δεκάδες, αλώνιζαν στα αποδυτήρια, έβριζαν και απειλούσαν, υπό την αδράνεια της ΕΛ.ΑΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου