Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 25 Απριλίου, 2017

  • Την θλιβερή εμπειρία της καταρράκωσης των κοινοβουλευτικών διαδικασιών τα χρόνια των μνημονίων, μετέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής Ν.Βούτσης στους ομολόγους του στην Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων της Ε.Ε. που γίνεται στην Μπρατισλάβα.
  • Με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις και η διμερής συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου.
  • Την ερχόμενη Τετάρτη, 26 Απριλίου, ξεκινά η συζήτηση για τον τρόπο διδασκαλίας και το νέο πρόγραμμα σπουδών της Ιστορίας στο σχολείο, με προσκεκλημένους του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής τους εκπροσώπους των πανεπιστημιακών τμημάτων.
  • Η Chipita στέκεται αρωγός της ανθρωπιστικής δράσης που υλοποιεί η Αρχιεπισκοπή στηρίζοντας έμπρακτα το έργο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» μέσα από σύμφωνο συνεργασίας που υπογράφηκε από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Chipita Σπύρο Θεοδωρόπουλο.
  • Σκάφος που μετέφερε άγνωστο αριθμό προσφύγων βυθίστηκε το πρωί της Δευτέρας ανοιχτά της Μήθυμνας, στη Λέσβο. Εντοπίστηκαν 16 νεκροί, ανάμεσά τους ένα παιδί, ενώ δύο γυναίκες βρέθηκαν σώες, η μία σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Κόσμος

  • Η ηγέτιδα της ακροδεξιάς στη Γαλλία, Μαρίν Λεπέν, ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από την ηγεσία του Εθνικού Μετώπου, εν όψει της αναμέτρησής της με τον Εμανουέλ Μακρόν στο δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών στις 7 Μαΐου.
  • Έπειτα από αποχή τριών μηνών, ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έσπασε τη σιωπή του για να παρουσιάσει τη νέα αποστολή που θα αναλάβει στην καριέρα του: Να ενθαρρύνει μια νέα γενιά Αμερικανών να δεσμευτούν στην πολιτική.
  • Ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνση της ΕΕ Γιοχάνες Χαν δήλωσε σήμερα πως είναι απαραίτητη «μια ενδελεχής αξιολόγηση των σχέσεων» μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας, και ενδεχομένως ο «επαναπροσδιορισμός» τους, μετά το αποτέλεσμα του τουρκικού δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου.
  • O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η καγκελάριος της Γερμανίας Aνγκελα Μέρκελ συζήτησαν την «επείγουσα πρόκληση στον τομέα της ασφάλειας» που θέτει η Βόρεια Κορέα σε μια τηλεφωνική τους συνδιάλεξη σήμερα, έγινε γνωστό από τον Λευκό Οίκο.
  • Οι ανώτατοι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης κάλεσαν σύσσωμη την γερουσία να παρευρεθεί την Τετάρτη στον Λευκό Οίκο σε μια ενημέρωση για την κατάσταση στην Βόρεια Κορέα, ανέφεραν τη Δευτέρα στελέχη της Γερουσίας. Ο Ντ.Τραμπ δήλωσε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα πρέπει να είναι έτοιμο για την επιβολή νέων κυρώσεων στη Βόρειο Κορέα.

Οικονομία

  • Προσφέροντας σημαντικά βελτιωμένη προσφορά 231,9 εκατ. ευρώ, πλειοδότρια για την απόκτηση του 67% του ΟΛΘ ανεδείχθη από το ΤΑΙΠΕΔ η ένωση των εταιρειών «Deutsche Invest Equity Partners GmbH», «Belterra Investments Ltd» (του Ιβάν Σαββίδη) και «Terminal Link SAS» (γαλλικός κολοσσός CMA). Η συνολική αξία της συμφωνίας ανέρχεται σε 1,1 δισ. ευρώ.
  • H διαφαινόμενη επιτυχής ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης έχει δημιουργήσει κλίμα σταθερότητας στις τράπεζες και έχει συμβάλει στη σταθεροποίηση των καταθέσεων, επισημάνθηκε στη διάρκεια της σύσκεψης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και υπουργών με το διοικητικό συμβούλιο και τους διευθύνοντες συμβούλους των τραπεζών-μελών της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ).
  • Με κατώτατη τιμή προσφοράς τα 10 εκατ. ευρώ και με λήξη προθεσμίας για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών την 15η Μαΐου, δημοσιεύτηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων, στην οποία το Δημόσιο κατέχει περίπου 86%. Συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, θα κάνουν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στην εταιρεία, που ανησυχούν για τις θέσεις εργασίας.
  • Σημαντικό στήριγμα για την ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού το α' τρίμηνο του έτους ήταν οι εισπράξεις οφειλών παρελθόντων οικονομικών ετών μέσω και αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Αντίθετα στους φόρους που απέδωσαν λιγότερα από το αναμενόμενο είναι οι εισπράξεις από ΦΠΑ και ειδικούς φόρους κατανάλωσης. Η καθυστέρηση δε στην είσπραξη του τιμήματος για τα περιφερειακά αεροδρόμια επιδείνωσε τη γενική εικόνα.
  • Αύξηση κατά 989 εκατ. ευρώ σημείωσαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο τον Φεβρουάριο του 2017, έναντι του Ιανουαρίου, ανεβάζοντας το ύψος των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο που δημιουργήθηκαν από τις αρχές του έτους στα 2,619 δισ. ευρώ.  Εάν αυτά προστεθούν στα συσσωρευμένα φέσια έως το τέλος του 2016, τα συνολικά χρέη των ιδιωτιών προς το Δημόσιο προσεγγίζουν τα 94 δισ. ευρώ, παρά την αύξηση των κατασχέσεων.

Αθλητισμός

  • Τα Χανιά νίκησαν 2-1 την Αναγέννηση Καρδίτσας στο Μάλεμε, στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 27η αγωνιστική στη Football League. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με το γκολ του Σταματή στο 32ο λεπτό, οι Θεσσαλοί ισοφάρισαν με τον Κρητικό στο 48΄, ενώ ο ΑΟΧ πήρε τη νίκη και το «τρίποντο» με το τέρμα του Τσουκάνη στο 60΄.
  • Πρόβλημα με τον Ρόναλντ Βάργκας προέκυψε στην ΑΕΚ, 48 ώρες πριν από τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό. Ο Νοτιοαμερικανός μέσος υπέστη διάταση στο δεξιό γαστροκνήμιο στο ματς με τον Λεβαδειακό και υποβλήθηκε σε θεραπεία, με αποτέλεσμα η συμμετοχή του στον αγώνα της Τετάρτης (19:00) να καθίσταται εξαιρετικά αμφίβολη. Αντίθετα, ο Αστριτ Αϊντάρεβιτς μπήκε στο κανονικό πρόγραμμα μαζί με όλους όσοι δεν έπαιξαν και όλα δείχνουν ότι θα είναι στην αποστολή, η οποία θα ανακοινωθεί την Τρίτη.
  • Ο Τάσος Σιδηρόπουλος του συνδέσμου Δωδεκανήσου ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει τον ημιτελικό Κυπέλλου της Τετάρτης (26/04, 19:00), μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, στη ρεβάνς του 1-2 υπέρ της Ένωσης στο "Γ.Καραϊσκάκης". Στον ημιτελικό της Πέμπτης (27/04, 19:00), μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού στη Τούμπα, διαιτητής ορίστηκε ο Γιώργος Κύζας (Δράμας).
  • Νοκ άουτ από τη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ τεθηκε ο Κάρλος Ζέκα, μετά τα αποτελέσματα των εξετάσεων που υποβλήθηκε σήμερα, Δευτέρα.
  • Τον Ιούνιο του 2006 ο Πεπ Γκουαρντιόλα αποφάσιζε να «κρεμάσει τα παπούτσια του» με τελευταίο σταθμό της καριέρας του τη Σιναλόα στο Μεξικό. Ενα χρόνο αργότερα η Μπαρτσελόνα τον κάλεσε να επιστρέψει «σπίτι του» για να αναλάβει τη Β΄ ομάδα του συλλόγου. Η προπονητική καριέρα του Καταλανού άρχισε στα 36 και από τότε δεν υπήρξε ούτε μία χρονιά που να μην προσθέσει ένα κύπελλο στην τροπαιοθήκη του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου