Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Εορτασμός της επανάστασης του 1821 στο Κυβερνείο της Μασσαχουσέτης


Φώτο Βασ. Τσίχλη
Μία ωραία και συγκινητική γιορτή με χρώμα νέων έγινε στην αίθουσα της Βουλής της Μασαχουσέτης όπου ο Γερουσιαστής Bruce Tarr σαν τελετάρχης για μία άλλη φορά ήταν ανεπανάληπτος.
Αν και αρχικά ήταν να γίνει στην αίθουσα “Great Hall of Flags” λόγο του ότι γινόταν ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό ενωρίς το πρωί και αφού οι διαδικασίες για την ψήφισή το προϋπολογισμού είχαν τελειώσει έγινε αλλαγή για την εκδήλωση. Έτσι, όπως και τις άλλες χρονιές η γιορτή έγινε στην αίθουσα της Βουλής των αντιπροσώπων.
Εορτασμός της επανάστασης του 1821 στο Κυβερνείο της ΜασσαχουσέτηςΗ γιορτή άρχισε με την είσοδο των επισήμων και αμέσως μετά ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος έκανε προσευχή και ακολούθησαν οι Εθνικοί Ύμνοι της Ελλάδος και των ΗΠΑ από την Βυζαντινή Χορωδία του Ελληνικού Κολεγίου. Ακολούθησε το “Τη Υπερμάχω” και οι ομιλίες.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μεταξύ των άλλων είπε: “Η Ελλάδα είναι η χώρα που έδωσε τα φώτα του πολιτισμού, είναι η χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία η χώρα που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που γεννήθηκαν οι Επιστήμες, που ακονίστηκε η σκέψη και γεννήθηκαν ιδέες και επιστήμες που γεννήθηκε ο δυτικός πολιτισμός.
                                               Φώτο Βασ. Τσίχλη

Σκύβουμε γονατιστοί και υμνούμε τους Ήρωες και Ηρωίδες που πολέμησαν και έδωσαν τη ζωή τους για τον αγώνα της Ελευθερίας στους Ήρωες του 21 και όλους του Ήρωες που θυσιάστηκαν για την Λευτεριά. Το 1821 είναι μόνο μία στιγμή της ιστορίας της Ελλάδας, της Ιστορίας του Ελληνισμού.
Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει.
Συνεχίζουμε τη πορεία ΕΝΩΜΕΝΟΙ όλοι οι Έλληνες και Ελληνίδες, συνεχίζουμε παίρνοντας δύναμη από την ένδοξη ιστορία μας. Παίρνουμε δύναμη από τους νέους και νέες μας που προοδεύουν στην πολιτισμική αυτή χώρα και βλέπουμε ότι το μέλλον θα είναι ακόμα καλύτερο. Θα είναι ακόμα καλύτερο γιατί η χώρα αυτή μας εκτιμάει γιατί έχουμε ρίζες, ο Ελληνισμός έχει προσφέρει και προσφέρει καθημερινά. Ξέρουμε από που ερχόμαστε, ξέρουμε που βρισκόμαστε και ξέρουμε που πάμε.
Ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε θαύματα και πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να διώξουμε τα σύννεφα και να περάσουμε σε ένα καλύτερο αύριο για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό”.
Αυτό το “παίρνουμε δύναμη από τους νέους και νέες μας” ήταν το “κλειδί” της εκδήλωσης αφού οι τρεις μαθητές των Ελληνικών Σχολείων: Νικόλαος Βαγιαννόπουλος, Ελένη Γεωργούτζος από το απογευματινό σχολείο της Κοινότητας του Καθεδρικού και η Ελευθερία Παντεκίδης από το Σχολείου του Αγίου Νικολάου του Lexington οι οποίοι ήταν καταπληκτικοί στις έκθεσης που έγραψαν και διάβασαν. Όπως καταπληκτικό ήταν και το συγκρότημα της Κοινότητας του Worcester που χόρεψε Ελληνικούς χορούς.
Η Γενική Πρόξενος τόσο στην ομιλία της όσο και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έδειχνε φανερά συγκινημένη δεδομένου ότι ύστερα από τέσσερα χρόνια θητεία στη Βοστώνη θα αποχωρήσει σε λίγο καιρό για άλλο πόστο.
Μίλησε επίσης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Μπακογιάννης ο οποίος και στις δύο γλώσσες μίλησε με απλά λόγια για τη σημασία που έχει η Ομογένεια για την Ελλάδα ιδιαίτερα στις οικονομικές δυσκολίες που έχει η χώρα τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω, είπε ο κ. Μπακογιάννης, ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο.
Δόθηκε βραβείο από την Ομοσπονδία στον κ. Βασίλειο Πάτσιο για την προσφορά του στα Ομογενειακά και στην Ομοσπονδία.
Αναμνηστικά δώρα αντάλλαξαν ο κ. Μπακογιάννης και ο Γερουσιαστής κ. Bruce Tarr.
Έγινε αναγνώριση από τον Ελληνο-Αμερικανό Γερουσιαστή στα Μέσα Ενημέρωσης (τέσσερα των αριθμό) των οποίων αντιπρόσωποι ήσαν παρόν (Εθνικός Κήρυξ, Ελληνική Ηχώ, BNN TV, Greek Voice of America)

Αρκετά ήταν τα στελέχη της Ομογένειας που έδωσαν το παρόν μεταξύ αυτών και οι: Γεώργιος Παπαδόπουλος, Δρ. Σεραφείμ Παπαγιάννης και Νίνα Γκατζούλη πρώην πρόεδροι της Παμακεδονικής. Παρόν και οι: Δημήτρης Τσούμπανος, Δημήτρης Παπασλής, Βασίλης Καυκά και Ελένη Βιδάλη πρώην Πρόεδροι της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας. Παρόν ήσαν σχεδόν όλα τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας όπως και η Κυβερνήτης της Παμακεδονικής κ. Στέλλα Γώγου και άλλοι.
Να σημειώσουμε ότι πριν την γιορτή έγινε δεξίωση με Ελληνικά φαγητά στις αίθουσες δίπλα από την αίθουσα της βουλή προσφορά του ζεύγους Αναστασία και Νίκου Καναλουπίδη.

Ακολούθησε η δεξίωση στο Ελληνικό Προξενείο όπου συμμετείχαν οι περισσότεροι που ήσαν στο Κυβερνείο και μαθητές από απγευματινά σχολεία. Η δεξίωση στο προξενείο ήταν προσφορά του ζεύγους Χάρη Κατή.
Απόψε θα γίνει το επίσημο δείπνο και οι πληροφορίες μας λένε ότι η αίθουσα θα είναι γεμάτη.  Θα συμμετάσχει ο κ. Μπακογιάννης και ο Δήμαρχος της Βοστώνης κ. Walsh.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου