Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 21 Απριλίου, 2017

Τζιχαντιστές του Ισλαμικού κράτους βρίσκονται πίσω από την αιματηρή επίθεση με στόχο αστυνομικούς στο Παρίσι, καθώς ανέλαβαν την ευθύνη μέσω του πρακτορείου Amaq. Μάλιστα, έκαναν γνωστό ότι ο ένας δράστης λέγεται Αμπού Γιουσίφ.
  • Με δάκρυα στα μάτια, συγγενείς φίλοι και κάτοικοι της Φαλάνης, αποχαιρέτησαν το απόγευμα της Πέμπτης τον αδικοχαμένο υπολοχαγό Κώστα Χατζή, συγκυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου που κατέπεσε χθες στο Σαραντάπορο της Ελασσσόνας.
  • «Ουδείς μπορεί να αμφισβητεί χωρίς κυρώσεις τη Συνθήκη της Λωζάνης, είτε ευθέως είτε και εμμέσως» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της American Hellenic Educational Progressive Association (ΑΗΕΡΑ) στο Προεδρικό Μέγαρο.
  • Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», το οποίο εφημερεύει, πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
  • Ληστεία-θρίλερ με ομηρεία σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στον Πειραιά. Οι ληστές με τη χρήση οξυγόνου κατάφεραν να ανοίξουν θυρίδες από τις οποίες εκτιμάται ότι αφαίρεσαν χρήματα και πολύτιμα αντιίμενα. Το κουμπί συναγερμού πατήθηκε σχεδόν τρεις ώρες μετά την εισβολή των ληστών στην τράπεζα.
  • Κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας, που αφορά στη διενέργεια επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όπως είχε γίνει ήδη γνωστό, οι εξετάσεις θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν είχε καθοριστεί το τι θα ισχύει ακριβώς.

Κόσμος

  • Γνωστός για την ριζοσπαστικοποίησή του ήταν στις υπηρεσίες πληροφοριών της Γαλλίας ο ένοπλος δράστης της επίθεσης που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Παρίσι. Είχε καταδικαστεί σε 15ετή φυλάκιση για τον πυροβολισμό αστυνομικών το 2001. Κι άλλους πιθανούς δράστες αναζητούν οι Αρχές. «Θα παραμείνουμε σε άκρα επιφυλακή ιδιαίτερα σε σχέση με τις εκλογές» δηλώνει ο Φρανσουά Ολάντ.
  • Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά σε ένοπλο περιστατικό στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας, τη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων. Ένας από τους δράστες έπεσε νεκρός. Η ISIS διεκδικεί την ευθύνη για την επίθεση. Σίγουρος ότι το περιστατικό είχε σχέση με τρομοκρατία δηλώνει ο Φρ.Ολάντ που συγκάλεσε υπουργικό συμβούλιο για το πρωί της Παρασκευής. Φωτορεπορτάζ.
  • Ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο πρώην ηγέτης του ευρωφοβικού κόμματος UKIP της Βρετανίας και εκ των «αρχιτεκτόνων» του Brexit, ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου.
  • Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πως πρόκειται να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσινγκτον στις 16 και 17 Μαΐου.
  • Σχεδόν 450.000 Τούρκοι της Γερμανίας ψήφισαν «ναι» στο τουρκικό δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής. Γιατί; Αρνούνται την ενσωμάτωσή τους στη γερμανική κοινωνία, η πολιτική κοινωνικής ένταξης απέτυχε ή μήπως όχι;

Οικονομία

  • «Ατυχώς για το ΔΝΤ, τα τελευταία δύο χρόνια οι προβλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι πιο ρεαλιστικές. Οι οικονομολόγοι κάποιες φορές πρέπει να αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα» δήλωσε ο Β.Σόιμπλε, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές ακόμα και αν κάνει «το 50% περίπου όσων υποσχέθηκαν».
  • Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε ανοδική τάση με τον βασικό πληθωρισμό επιτέλους να αυξάνεται, σύμφωνα με την πλειονότητα των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters. Ωστόσο, τονίζουν, η ανοδική αυτή τάση συνεχίζει να απειλείται από τον προστατευτισμό στο εμπόριο.
  • Την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2017 το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 251 εκατ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 524 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ. Το πρωτογενές έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση διαμορφώθηκε στα 295 εκατ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 2,85 δισ. ευρώ το α΄τρίμηνο 2016. Οι πληρωμές ληξιπρόθεσμων οφειλών από το Δημόσιο το α' τρίμηνο ανήλθαν σε 432 εκατ. ευρώ.
  • Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος απήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος του πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλου, του πρώην προέδρου του ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα, καθώς και στελεχών των δύο τραπεζών για ενέργειες που έβλαψαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων το 2009.
  • Τη διόρθωση των στρεβλώσεων στο πλαίσιο των ρυθμιζόμενων χρεώσεων θα εισηγηθεί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) στην κυβέρνηση. Όπως είπε στη Βουλή ο πρόεδρος, Νίκος Μπουλαξής, η Αρχή θα επανεξετάσει τις χρεώσεις κυρίως των υπηρεσιών κοινωνικής ωφέλειας -στις οποίες παρατηρούνται στρεβλές χρεώσεις- και του κοινωνικού οικιακού τιμολογίου, προκειμένου, μέσα στο δίμηνο, να καταθέσει την πρότασή της στην κυβέρνηση.

Αθλητισμός

  • Τεράστια πρόκριση στους ημιτελικούς του Europa League, με βάση την εξέλιξη του ματς, πήρε ο Άγιαξ στο Γκελζενκίρχεν απέναντι στη Σάλκε, αν και ηττήθηκε με 1-3 στην παράταση. Το έξτρα ημίωρο χρειάστηκε και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να πάρει το «εισιτήριο» για την τετράδα, με 2-1, επί της Άντερλεχτ. Πρόκριση και της Θέλτα που μετά το 3-2 στην έδρα της, απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την Γκενκ. Στα πέναλτι με 7-6 προκρίθηκε η Λιόν μέσα στην Τουρκία, αφού έχασε με 2-1 στην κανονική διάρκεια και στην παράταση, όσο είχε κερδίσει στη Γαλλία την Μπεσίκτας.
  • Ο Θανάσης Τζήλος από το σύνδεσμο Λάρισας ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 29η αγωνιστική της Super League. Τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Πλατανιά στην Κρήτη θα «σφυρίξει» ο Αριστείδης Βάτσιος από το σύνδεσμο Δυτικής Αττικής, ο Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας) θα είναι ο διαιτητής στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο, ενώ ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας) θα είναι ο διαιτητής στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Λεβαδειακό στη Λιβαδειά.
  • Σημαντικές αλλαγές αναμένεται να προκύψουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μετά τη Γενική Συνέλευση που είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή (21/4). Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, ο Γιάννης Αλαφούζος θα παραιτηθεί από το αξίωμά του, λόγω φόρτου εργασίας και η προεδρία της ΠΑΕ θα περάσει στον έμπειρο παράγοντα, Μάνο Μαυροκουκουλάκη.
  • Με δύο αγωνιστικές τιμωρήθηκε ο Σεμπάστιαν Λέτο για τη φάση που έφτυσε τον Πέτρο Μάνταλο στο ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για την 28η αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Ο Αργεντινός απολογήθηκε δια του δικηγόρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Κάρμη, αλλά δεν γλίτωσε την... προβλεπόμενη «καμπάνα» με αποτέλεσμα να χάσει τα δύο προσεχή ματς της ομάδας του μτον Ατρόμητο στο πρωτάθλημα και τη ρεβάς του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.
  • Αναβλήθηκε για την Παρασκευή στις 14:00 η απολογία της ΠΑΕ Ολυμπιακός ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ για τα επεισόδια που συνέβησαν στον ημιτελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ουσιαστικά το δικαστήριο έκανε αρχικά αποδεκτό το αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για αναβολή στην υπόθεση, ώστε να καταστεί και τυπικά εμπρόθεσμη η παρέμβασή του στην εκδίκαση έχοντας νόμιμο συμφέρον σε περίπτωση αφαίρεσης βαθμών από τους Πειραιώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου