Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Ξεκινούν οι εκδηλώσεις στη Βοστώνη για την επέτειο της Επανάστασης του 1821


Παρασκευή, 28 Απριλίου, 2017



Κοπέλες της Ομογένειας της Βοστώνης από το χορευτικό συγκρότημα Λύκειο Ελληνίδων Βοστώνης κομίζουν με καμάρι την Ελληνική σημαία. Φωτογραφία: Αρχείο «Ε.Κ.».
Του Θεοδώρου Καλμούκου.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Ξεκινούν την Παρασκευή, 28 Απριλίου, στη Βοστώνη οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της Επανάστασης του 1821, η οποία οδήγησε στην απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Τούρκους. Τις εκδηλώσεις για την παρέλαση διοργανώνει η Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας.
Το ξεκίνημα θα γίνει με την καθιερωμένη τελετή για την 25η Μαρτίου του κυβερνείου της Μασαχουσέτης (στη διεύθυνση Beacon Street της Βοστώνης) από τη 1 έως τις 2:25 το μεσημέρι. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθεί ο Βασίλης Πάτσιος, ο οποίος έχει προσφέρει και εξακολουθεί να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες και οικονομική υποστήριξη στην Ομοσπονδία και την παρέλαση.
Χαίρει της γενικής αγάπης και εκτίμησης από την Ομογένεια της Βοστώνης και είναι πάντοτε πρώτος σε κάθε τι το ελληνικό. Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Πάτσιος είχε κοσμήσει το εβδομαδιαίο «Περιοδικό» του «Εθνικού Κήρυκα» στις 25 Αυγούστου του 2012.
Στην εκδήλωση στο κυβερνείο αλλά και στο επίσημο δείπνο θα παρευρεθεί ο Κώστας Μπακογιάννης, περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, ο οποίος θα είναι και τελετάρχης στην παρέλαση. Στις 3 θα ακολουθήσει δεξίωση στο γενικό προξενείο από την γενική πρόξενο Ιφιγένεια Καναρά.
Το Σάββατο το βράδυ, στις 6:30, θα παρατεθεί δείπνο στο κοινοτικό κέντρο του Καθεδρικού Ναού στο Μπρούκλαϊν, στη διάρκεια του οποίου θα τιμηθεί ο ομογενής χειρουργός ιατρός Δρ Γεώργιος Βέλμαχος, παναμερικανικής και παγκόσμιας εμβέλειας, διευθυντής του τμήματος Τραύματος του Γενικού Νοσοκομείου Μασαχουσέτης.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δρ Βέλμαχος έσωσε δεκάδες βαριά τραυματισμένους από την τρομοκρατική ενέργεια στο Μαραθώνιο της Βοστώνης το έτος 2013. Κεντρική ομιλήτρια στο δείπνο θα είναι η ερευνήτρια του Πανεπιστημίου του Harvard Δρ Βασιλεία Ντιγιντίκη.
Στη διάρκεια του δείπνου θα χορέψει το χορευτικό συγκρότημα «Υιοί και Θυγατέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου» υπό τη διεύθυνση του ιδρυτή του, κ. Γεωργίου Παπαδόπουλου.
Το πρωί της Κυριακής 30 Απριλίου, στις 10 π.μ., θα αναπεμφθεί Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Βοστώνης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μεθοδίου και στη συνέχεια θα γίνει η παρέλαση στη 1 η ώρα. Θα ακολουθήσει πολιτιστική εκδήλωση στον Εθνικό Κήπο Βοστώνης όπου θα χορέψουν πέντε συγκροτήματα.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας κ. Μιλτιάδης Αθανασόπουλος. Φωτογραφία: «Ε.Κ.», Θεόδωρος Καλμούκος.

Σε δηλώσεις του στον «Εθνικό Κήρυκα» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιλτιάδης Αθανασόπουλος είπε ότι «όλα είναι έτοιμα για τις εκδηλώσεις και την παρέλαση την Κυριακή στη Βοστώνη». Συμπλήρωσε δε, πως «όλες οι προετοιμασίες πηγαίνουν πολύ καλά, τρέχουμε συνέχεια βέβαια γιατί υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να τακτοποιηθούν».
Είπε ότι «τα τμήματα που θα παρελάσουν θα ξεπεράσουν τα 55 θα φτάσουν τα 60 και πάνω διότι κι άλλες κοινότητες δήλωσαν συμμετοχή» και πρόσθεσε πως «θα έχουμε επίσης και συλλόγους φοιτητών από έξι τουλάχιστον πανεπιστήμια και κολέγια της Βοστώνης». Για το τμήμα των ευζώνων, είπε ότι «πηγαίνει καλά, θα έχουμε σήμερα και την τελευταία πρόβα και θα παρελάσουν κανονικά και φέτος όπως και τις προηγούμενες χρονιές».
Ο κ. Αθανασόπουλος υπογράμμισε ότι «στην εκδήλωση στο κυβερνείο θα τιμηθεί ο Βασίλης Πάτσιος, είναι ένας θαυμάσιος και φιλότιμος άνθρωπος ο οποίος έχει προσφέρει πάντοτε στην Ομοσπονδία και κάθε τόσο προσφέρει από μόνος του, ενώ κάθε χρόνο είναι ο πρώτος που δίνει την οικονομική του ενίσχυση για την παρέλαση».
Εξήγησε ότι «η εκδήλωση στο κυβερνείο θα γίνει στην αίθουσα των σημαιών διότι συμπίπτει την ώρα της εκδήλωσης να διεξάγεται ψηφοφορία στην επίσημη αίθουσα της Βουλής. Θα υπάρχουν όμως καθίσματα για όλους στην αίθουσα των σημαιών». Υπενθύμισε πως «μετά το κυβερνείο θα πάμε όλοι στο γενικό προξενείο μας όπου η γενική πρόξενος κυρία Ιφιγένεια Καναρά διοργανώνει δεξίωση».
Σύμφωνα με τον κ. Αθανασόπουλο, «φέτος στη διάρκεια του επίσημου δείπνου το βράδυ του Σαββάτου 29 Απριλίου θα δοθούν επτά υποτροφίες σε παιδιά της Ομογένειας από χίλια δολάρια η καθεμιά». Πρόσθεσε πως «και η συμμετοχή στο δείπνο πηγαίνει καλά και υπολογίζεται ότι θα έχουμε περί τα τριακόσια άτομα».
Για την Κυριακή και την παρέλαση, o κ. Αθανασόπουλος ανέφερε ότι «ο καιρός από τα όσα έχουν προγνωσθεί μέχρι στιγμής θα είναι καλός με ηλιοφάνεια και με τη θερμοκρασία στους 65 βαθμούς». Και πρόσθεσε, πως «κάνω θερμή έκκληση στην Ομογένεια να μη λείψει κανείς, αλλά όλοι μαζί να τιμήσουμε την Ελλάδα και το μεγάλο επετειακό γεγονός της Ανεξαρτησίας της».
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου