Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Απογοητευτικός ο απολογισμός της ελαιοκομικής περιόδου 2016-17


Μόλις 9.000 τόνους λάδι έβγαλε η Ηλεία!

Μόλις 9.000 τόνοι λαδιού ήταν η φετινή σοδειά στην ελαιοπαραγωγή της Ηλείας για την περίοδο 2016-17, αποκαλύπτοντας το μέγεθος της κοινωνικής και οικονομικής τραγωδίας που βίωσε ο νομός. Το αγροτικό εισόδημα είναι το κατ’ εξοχήν οικονομικό στήριγμα της τοπικής αγοράς, με συνέπεια φέτος τα εμπορικά και λοιπά καταστήματα να υποστούν μεγάλη καθίζηση στον τζίρο.
Σύμφωνα με την επίσημη εκτίμηση του τμήματος Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Π.Ε. Ηλείας, όπως προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων των ελαιοτριβείων της Ηλείας, η παραγωγή έφτασε οριακά στους 9.000 τόνους, ενώ από τα 120 περίπου ελαιοτριβεία της Ηλείας, μεγάλος αριθμός υπολειτούργησε. Όπως τονίστηκε από στέλεχος της ΔΑΟΚ ΠΕ Ηλείας, τα περισσότερα ελαιοτριβεία άνοιξαν για δύο ή τρεις ημέρες, ενώ αρκετοί ελαιοτριβείς άνοιγαν μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού με τους παραγωγούς…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου