Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα


Αγαπητοί Αναγνώστες, Αναγνώστριες

Λόγο των πολλών ειδήσεων ΝΕΑ της ημέρας μπορεί να είναι και κάτω δεξιά που γράφουμε “παλαιότερες αναρτήσεις” κάνετε “κλικ” πάνω σε αυτές τις δύο λέξεις και θα δείτε και πολλά άλλα άρθρα.

Επίσης, λίγο αριστερά σε αυτή τη πρώτη σελίδα θα δείτε “Translate” και ακριβώς από κάτω “Επιλογή Γλώσσας”. Κάνοντας “κλικ” πάνω στο Επιλογής Γλώσσας μπορείτε να μεταφράσετε όλη την ιστοσελίδα στη γλώσσα της αρεσκείας σας. Εάν έχετε συγγενείς και φίλους που δεν μπορούν να διαβάσουν Ελληνικά πέστε τους για αυτή τη δυνατότητα.


Σάββατο, 22 Απριλίου 2017

Απογοητευτικός ο απολογισμός της ελαιοκομικής περιόδου 2016-17


Μόλις 9.000 τόνους λάδι έβγαλε η Ηλεία!

Μόλις 9.000 τόνοι λαδιού ήταν η φετινή σοδειά στην ελαιοπαραγωγή της Ηλείας για την περίοδο 2016-17, αποκαλύπτοντας το μέγεθος της κοινωνικής και οικονομικής τραγωδίας που βίωσε ο νομός. Το αγροτικό εισόδημα είναι το κατ’ εξοχήν οικονομικό στήριγμα της τοπικής αγοράς, με συνέπεια φέτος τα εμπορικά και λοιπά καταστήματα να υποστούν μεγάλη καθίζηση στον τζίρο.
Σύμφωνα με την επίσημη εκτίμηση του τμήματος Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Π.Ε. Ηλείας, όπως προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων των ελαιοτριβείων της Ηλείας, η παραγωγή έφτασε οριακά στους 9.000 τόνους, ενώ από τα 120 περίπου ελαιοτριβεία της Ηλείας, μεγάλος αριθμός υπολειτούργησε. Όπως τονίστηκε από στέλεχος της ΔΑΟΚ ΠΕ Ηλείας, τα περισσότερα ελαιοτριβεία άνοιξαν για δύο ή τρεις ημέρες, ενώ αρκετοί ελαιοτριβείς άνοιγαν μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού με τους παραγωγούς…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου