Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 28 Απριλίου, 2017

Τραγική ήταν η κατάληξη που είχε η υπόθεση εξαφάνισης της 6χρονης Στυλιανής Εικοσπεντάκη στην Αγία Βαρβάρα, καθώς αστυνομικοί, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, βρήκαν το άψυχο σώμα του κοριτσιού σε κάδο απορριμμάτων, μόλις 150 μέτρα από το σπίτι της.
  • Φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 18:30 της Πέμπτης σε διώροφο τουριστικό λεωφορείο γεμάτο με μαθητές και καθηγητές του 3ου λυκείου της Γλυφάδας Αττικής, ενώ αυτό κινείτο στην περιμετρική οδό της Πάτρας. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους και μόνο ο οδηγός έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία.
  • Ένας πατέρας δήλωσε την εξαφάνιση της κόρης του την Πέμπτη το πρωί, στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Βαρβάρας. Το κοριτσάκι είναι 6 ετών, αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και έχει δυσκολία στο βάδισμα.
  • Με την αξιοποίηση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) της ελληνικής αστυνομίας, σε επίπεδο πρόληψης-επιτήρησης, ξεκινά φέτος η αντιπυρική περίοδος, καθώς ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ανταποκρίθηκε θετικά στο σχετικό αίτημα που έθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Γιώργος Καραμέρος.
  • «Μετά την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας θα αρχίσει η συζήτηση για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Έως το τέλος του Μαΐου θα ανοίξει ο δρόμος για να ενταχθούμε στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ.
  • Απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου θα ισχύσει κατά τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας.

Κόσμος

  • Δραματική τροπή λαμβάνουν οι πολιτικές εξελίξεις στην ΠΓΔΜ καθώς εκατοντάδες διαδηλωτές, οπαδοί του VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, εισέβαλαν στο Κοινοβούλιο και επιτέθηκαν σε βουλευτές του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και των κομμάτων της αλβανικής μειονότητας, οι οποίοι εκείνη την ώρα εξέλεγαν πρόεδρο του Κοινοβουλίου.
  • Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν έναν «στόχο» πάνω από τα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν, μερικές ώρες αφού η Συρία κατηγόρησε το Ισραήλ ότι βομβάρδισε μια στρατιωτική θέση κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού.
  • Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατήγγειλε «τη βάναυση καταστολή» στη Βενεζουέλα, που συγκλονίζεται από διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης στη διάρκεια των οποίων περίπου 30 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εδώ και σχεδόν έναν μήνα.
  • Το σχόλιο της γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ για «ψευδαισθήσεις» που τρέφει η Βρετανία για τη μελλοντική σχέση της με την Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει πόσο δύσκολες θα είναι οι επερχόμενες διαπραγματεύσεις για το Brexit, προειδοποίησε την Πέμπτη η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.
  • Βρετανοί αστυνομικοί συνέλαβαν άνδρα που έφερε μαχαίρια στο Γουεστμίνστερ, στο κέντρο του Λονδίνου. Σύμφωνα με την Σκότλαντ Γιάρντ, ο άνδρας είναι ύποπτος για σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Ο άνδρας που συνελήφθη ήταν γνωστός στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία αλλά και στη βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI5 πριν από τη σύλληψή του, σύμφωνα με μια πηγή υπηρεσίας πληροφοριών.

Οικονομία

  • «Έχουμε λύσει τα ανοιχτά επτά-οκτώ μεγάλα ζητήματα και έχουν μείνει διάσπαρτα θέματα» δήλωσε κυβερνητικός παράγοντας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των υπουργών με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΔΝΤ εμμένει σε πολλά θέματα που δεν είναι αρεστά στην κυβέρνηση, αλλά δεν υπάρχει η εικόνα ότι θα καθυστερήσουν τη διαδικασία. Στόχος είναι να έχουν ολοκληρωθεί όλα ώς την Κυριακή.
  • Όσοι αγρότες εντάχθηκαν από την 1η Ιανουαρίου υποχρεωτικά στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, αποκλειστικά και μόνο εξαιτίας της υπέρβασης του ορίου των 5.000 ευρώ από επιδοτήσεις, λόγω συνυπολογισμού στο όριο και ποσών επιδοτήσεων, που εισπράχθηκαν το 2016 και αφορούν παλιότερα έτη, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν την επαναφορά της αγροτικής τους εκμετάλλευσης στο ειδικό καθεστώς των αγροτών. Γι' αυτό απαιτείται υποβολή δήλωσης μεταβολών μετάταξης έως και τις 12 Μαΐου.
  • Τη δέσμευσή της για την αναβάθμιση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, μεταξύ άλλων μέσα από την υλοποίηση των απαιτούμενων επενδύσεων, δηλώνει η πλειοδότρια κοινοπραξία για το 67% του ΟΛΘ, που σε ανακοίνωσή της αποκαλύπτει και τα ακριβή ποσοστά συμμετοχής κάθε εταιρείας στο τριμελές κοινοπρακτικό σχήμα.
  • Ενεργότερο ρόλο θέλει να διαδραματίσει ο ΟΣΕ, θέτοντας ως στόχο την οικονομική αυτοδυναμία του. Σύμφωνα με την διοίκηση, «εφαλτήριο» σε αυτή την προσπάθεια αποτελεί η έκθεση 230 σελίδων, που απέστειλε πριν λίγες ημέρες, αλλά και οι τελευταίες χθεσινές διορθώσεις προς την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού (DG Competition), όπου δίδονται απαντήσεις για τις κρατικές ενισχύσεις του ΟΣΕ στο παρελθόν.
  • «Εάν τα δανεικά της περιόδου 2000-2009 γινόντουσαν επενδύσεις σε εξωστρεφείς δραστηριότητες, αντί για καταναλωτικά ελλείμματα και επενδύσεις χαμηλής παραγωγικότητας σε κατοικίες, τότε η χώρα δεν θα είχε τεράστια ελλείμματα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών» υπογραμμίζει ο ΣΕΒ. Οποιαδήποτε προσπάθεια της κυβέρνησης να υποκαταστήσει την ιδιωτική οικονομία, με τη διανομή του πλεονάσματος, για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στο Δημόσιο, θα έχει αρνητικά αποτελέσματα και παράταση της ασφυκτικής επιτροπείας των δημόσιων οικονομικών της χώρας, προσθέτει.

Αθλητισμός

  • "Κεραυνούς" σε πολλές κατευθύνσεις έστειλε με τις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα της Τούμπας, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, μίλησε για όλους και για όλα και μεταξύ άλλων ανέφερε πως στις σκέψεις του ήταν ακόμα και να φύγει από "Δικέφαλο" διατηρώντας μόνο την ιδιότητα του χορηγού.
  • Σε αδιάφορο βαθμολογικά ματς, Αλαβές και Εϊμπάρ έμειναν στο 0-0, στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής της La Liga. Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 26΄ λόγω αποβολής του Ριέθγκο με απευθείας κόκκινη κάρτα, παρ΄ όλα αυτά κατάφεραν να πάρουν το βαθμό της ισοπαλίας.
  • Ανακοίνωση κατά της διαιτησίας του Κύζα εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός λίγα λεπτά μετά τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο. Οι Πράσινοι κάνουν λόγο για «διαιτητική σφαγή από τα πιο σκοτεινά χρόνια της ΕΠΟ στην Τούμπα». Στη συνέχεια αναφέρονται οι φάσεις στις οποίες θεωρεί ότι αδικήθηκε ο Παναθηναϊκός, ενώ κλείνει την ανακοίνωση με τη φράση «αύριο έπεται συνέχεια» αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρξει συνέχεια στη διαμαρτυρία.
  • Σε θρίαμβο του ΠΑΟΚ εξελίχθηκε η ρεβάνς του ημιτελικού στο Κύπελλο Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό. Ο «Δικέφαλος» συνέτριψε μέσα σε αποθέωση τους «πράσινους» με 4-0 (14΄ Πέλκας, 48΄ Μάτος, 73΄ Σάκχοφ, 83΄ Πρίγιοβιτς) στη «φλεγόμενη» Τούμπα, υπερκάλυψε το 2-0 του πρώτου παιχνιδιού και πέρασε επιβλητικά στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στις 6 Μαΐου. «Φωνάζουν» για πέναλτι και αποβολές στον Παναθηναϊκό.
  • Ο αθλητικός δικαστής της διοργανώτριας αρχής απάλλαξε από το κατηγορητήριο τον διευθυντή ποδοσφαίρου του Πανιωνίου, Νίκο Ζαμάνη, όπως και τους «κυανέρυθρους», ενώ αντίθετα Ολυμπιακός, ΑΕΛ και Ηρακλής θα πληρώσουν πρόστιμο για τη συμπεριφορά των οπαδών τους στις αναμετρήσεις της 29ης αγωνιστικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου