Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

NEA - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 26 Απριλίου, 2017

  • Εντός των προσεχών εβδομάδων θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με το οποίο ρυθμίζονται θέματα πώλησης τηλεοπτικού χρόνου, σύστασης μητρώου περιφερειακού και τοπικού Τύπου, κατανομής της κρατικής διαφήμισης και ενίσχυσης ιδιωτικών επενδύσεων για την παραγωγή οπτικοακουστικών έργων.
  • Σε κατάσταση επιφυλακής η ΕΛ.ΑΣ. θα βρίσκεται το μεσημέρι της Τετάρτης στο κέντρο του Πειραιά λόγω δυο συγκεντρώσεων, μια της Χρυσής Αυγής και μια αντιφασιστική από την ΟΡΜΑ (Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού) σε ένδειξη αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.
  • Συνεδριάζει την Τετάρτη στις 9.00 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμυνας (ΚΥΣΕΑ), υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
  • Το έργο της συλλογής στοιχείων για λογαριασμούς οι οποίοι σχετίζονται με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Γιάννο Παπαντωνίου, θα αποτελέσει προτεραιότητα της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τους Εξοπλισμούς της περιόδου 2001 - 2004, με στόχο να καθορίσει στη βάση αυτών, τις αρμοδιότητές της.
  • Τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί θα ψηφιστούν για να πάρουμε τη λύση για το χρέος. Αν δεν δοθεί η λύση για το χρέος τα μέτρα δεν θα εφαρμοστούν. Μία κυρίαρχη κυβέρνηση μπορεί να πάρει πίσω μέτρα που έχει ψηφίσει, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Κόσμος

  • Μέχρι την Παρασκευή πρέπει να έχει βρεθεί λύση στη χρηματοδότηση μέρους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και το επιτελείο του Τραμπ, προκειμένου να μην μπει λουκέτο, αφήνει εκτός τη χρηματοδότηση του περίφημου τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.
  • Ένας κρατούμενος που έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα πέθανε από αφυδάτωση στις ΗΠΑ αφού οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έκοψαν το νερό στο κελί του επί επτά ημέρες, όπως αποκαλύφθηκε σήμερα από τις καταθέσεις μαρτύρων ενώπιον ενός σώματος ενόρκων που θα κληθεί να αποφασίσει αν πρέπει να ασκηθεί δίωξη και να δικαστούν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.
  • Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Άγκυρα θα επανεξετάσει την θέση της αναφορικά με την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην περίπτωση που υποχρεωθεί να περιμένει για πολύ περισσότερο χρονικό διάστημα και αν επιμείνει η υπάρχουσα εχθρική νοοτροπία κάποιων μελών κρατών.
  • Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται ότι θα ξεκινήσει αύριο Τετάρτη τη διαδικασία για την άρση της ασυλίας της Μαρίν Λεπέν, της υποψήφιας για την προεδρία της Γαλλίας που κατηγορείται για κατάχρηση ευρωπαϊκών πόρων, ανέφεραν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.
  • Ρώσοι χάκερ έχουν θέσει στο στόχαστρό τους την προεκλογική εκστρατεία του υποψήφιου στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, Εμμανουέλ Μακρόν, αναφέρουν εμπειρογνώμονες στον τομέα της ασφάλειας, σύμφωνα με το BBC.

Οικονομία

  • Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης η συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των δανειστών, με αντικείμενο τα ενεργειακά. Σύμφωνα με τον υπουργό, παραμένουν μικροδιαφορές οι οποίες θα κλείσουν μέχρι την Παρασκευή.
  • Σε πρώτη προτεραιότητα μπαίνουν για την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων οι έλεγχοι των εκκρεμών υποθέσεων που παρουσιάζουν την μεγαλύτερη παραβατικότητα και εισπραξιμότητα. Αυτό προβλέπεται σε απόφαση της ΑΑΔΕ με την οποία δίνεται στη Φορολογική Διοίκηση η κατεύθυνση βάσει της οποίας θα κινηθούν οι έλεγχοι του 2017 προκειμένου να αυξηθεί η αποτελεσματικότητά τους.
  • Σύσκεψη της κυβερνητικής διαπραγματευτικής ομάδας έγινε το μεσημέρι, πριν από την έναρξη των νέων επαφών με το κουαρτέτο. Πρώτο πιάτο στο μενού των διαπραγματεύσεων η αγορά ενέργειας, ενώ θα ακολουθήσει το Υπερταμείο. Τα σχέδια των νέων μνημονίων (MoU/MEFP) έχουν στα χέρια τους οι αρμόδιοι υπουργοί.
  • Η εταιρία ειδών πολυτελείας LVMH και ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Μπερνάρ Αρνό ανακοίνωσαν μια συμφωνία για να απλοποιήσουν τη σχέση τους με την εταιρία Christian Dior εξαγοράζοντας τα ποσοστά των μετόχων μειοψηφίας, σε μια συναλλαγή που στόχο έχει να ενισχύσει την κερδοφορία της LVMH.
  • Πεντακόσια χρόνια μετά τη θυροκόλληση των θέσεων του Λούθηρου κατά του παπισμού, θυροκολλήθηκαν την Κυριακή στην Deutsche Bank αυτή τη φορά -αλλά στην ίδια πόλη- oι 95 θέσεις για την οικονομική μεταρρύθμιση. Ο συμβολισμός της επίσημης παρουσίασής τους πάλι στη Βιτεμβέργη είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Σύνθημά τους: «Οι τράπεζες να γίνουν άροτρα. Μαζί κατά της κυριαρχίας των αγορών», το οποίο παραπέμπει στο ανάλογο σύνθημα του κινήματος ειρήνης.

Αθλητισμός

  • Ο Σεμπά, που τιμωρήθηκε σήμερα με τρεις αγωνιστικές από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, είναι το μοναδικό σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Τάκης Λεμονής ενόψει του αυριανού αγώνα ρεβάνς με την ΑΕΚ για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Τάκης Λεμονής, απέκλεισε τον Βραζιλιάνο επιθετικό μέσο, όπως και τους Λεάλι, Μανθάτη, Σισοκό, Παρέδες, τους οποίους δε δείχνει να εμπιστεύεται.
  • «Φθηνά τη γλίτωσε» ο Σέρχιο Ράμος. Ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος αποβλήθηκε την περασμένη Κυριακή στο clasico με την Μπαρτσελόνα μετά το «δολοφονικό χτύπημα» στον Λιονέλ Μέσι, τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού μίας αγωνιστικής από το πειθαρχικό όργανο της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (RFEF).
  • Συνάντηση με την προσωρινή διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ είχε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας και μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Γραμμένος. Θέμα της συνάντησης ήταν η τέλεση των εκλογών, με την Επιτροπή των Ενώσεων, επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Γραμμένος, να ζητεί τη διενέργεια των αρχαιρεσιών, όπως επίσης την ολοκλήρωση του καταστατικού και των κανονισμών, στο προκαθορισμένο χρονικό πλαίσιο.
  • Στην Ρουμανία βρίσκεται ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ Λούμπος Μίχελ που παραδέχτηκε πως η επίσκεψή του στην βαλκανική χώρα έχει να κάνει με μεταγραφικά ζητήματα. Ο Σλοβάκος παράγοντας κάνει επαφές και συζητήσεις για κάποιους σημαντικούς ποδοσφαιριστές της χώρας αλλά δεν έδωσε όπως ήταν εύλογο παραπέρα πληροφορίες και διευκρινίσεις για τα ονόματα των παικτών που τον ενδιαφέρουν.
  • Για την Κωνσταντινούπολη αναχώρησε η αποστολή του Ολυμπιακού, εν όψει των δύο αναμετρήσεων που ακολουθούν με την Αναντολού Εφές για τα πλέι οφ της Euroleague. Ο Νικόλα Μιλουτίνοφ ακολούθησε -όπως ήταν αναμενόμενο- την αποστολή, ενώ επί ελληνικού εδάφους έμειναν ο τραυματίας Ματ Λοτζέσκι και ο τιμωρημένος Γιάννης Αθηναίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου