Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Μπορεί να γίνει πιο δύσκολο για Ευρωπαίους – και Ελληνες – να επισκεφτούν τις ΗΠΑ





Σάββατο, 22 Απριλίου, 2017

Ο κ. Αβραμόπουλος (δεξιά) με τον κ. Κέλι στις αρχές Φεβρουαρίου.
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Μπορεί, σύντομα, να γίνει πιο δύσκολο σε Ευρωπαίους, μεταξύ των οποίων και οι Ελληνες, να επισκεφτούν τις ΗΠΑ, επεσήμανε άρθρο του CNN, το οποίο επικαλείται δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας, Τζον Κέλι και του επιτρόπου της ΕΕ, αρμόδιου για τη Μεταναστευτική Πολιτική, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια, Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Το εν λόγω άρθρο, μάλιστα, έκανε κοινοποίηση στο Twitter του ο κ. Αβραμόπουλος με το σχόλιο: Ο δρόμος που συνδρέει τους πολίτες της Ευρώπης και των ΗΠΑ πρέπει να παραμείνει ανοιχτός, αλλά κλειστός σε εκείνους που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλειά μας.Ειδικότερα, σύμφωμα με το CNN, ο κ. Κέλι, δήλωσε πως οι κανόνες που επιτρέπουν στους Ευρωπαίους να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ, χωρίς βίζα, πρέπει να αναθεωρηθούν επειδή υπάρχουν ανησυχίες για πιθανή τρομοκρατία.
«Πρέπει να αρχίσουμε να εξετάζουμε ‘σκληρά’ το πρόγραμμα (visa waiver)», είπε σε μία εμφάνισή του στο George Washington University. «Οχι να το εξαλείψουμε ή να κάνουμε κάτι υπερβολικό, αλλά να το δούμε πολύ ‘σκληρά’ αυτό το πρόγραμμα». Η αναθεώρηση είναι απαραίτητη, σημείωσε, καθώς μαχητές του ISIS μπορεί να προσπαθήσουν να το εκμεταλλευτούν.
Χιλιάδες κάτοχοι ευρωπαϊκών διαβατηρίων ταξίδεψαν στο Ιράκ και τη Συρία τα τελευταία χρόνια και μπορεί να πολέμησαν για το ISIS. Οπως είπε ο κ. Κέλι, ανησυχεί όχι αυτοί, επιστρέφοντας στην Ευρώπη μπορεί να χρησιμοποιήσουν το «visa waiver» για να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ και να κάνουν επιθέσεις. «Είμαστε το ΄Super Bowl’ για τους τρομοκράτες», υπογράμμισε ο κ. Κέλι, προσθέτοντας:  «Γι’ αυτό θέλουν να έρθουν».
Κάθε κίνηση να καταστεί το «visa waiver» είναι πιθανό να αντιμετωπιστεί αρνητικά από την ΕΕ, που βρίσκεται ήδη σε διαμάχη με τις ΗΠΑ, καθώς δεν ισχύει το εν λόγω πρόγραμμα για Πολωνία, Κροατία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Κύπρο.
Πρόσφατα, σε απάντηση, Ευρωπαίοι νομοθέτες ζήτησαν να καταργηθούν τα ταξίδια των Αμερικανών πολιτών στην Ευρώπη, χωρίς βίζα.
Ο κ. Αβραμόπουλος, επεσήμανε σε ανακοίνωσή του πρόσφατα, ότι είναι σε τακτική επικοινωνία με τον κ. Κέλι για θέματα που σχετίζονται με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Επίσης, είπε ότι το ταξίδι στις ΗΠΑ, χωρίς βίζα, για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, παραμένει προτεραιότητα.
«Ο δρόμος που συνδρέει τους πολίτες της Ευρώπης και των ΗΠΑ πρέπει να παραμείνει ανοιχτός», σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος, συμπληρώνοντας: «Την ίδια στιγμή, πρέπει να είναι κλειστός σε εκείνους που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλειά μας».
Σημαντικές αλλαγές στο πρόγραμμα «visa waiver» ανέφερε το CNN μπορεί να βάλουν υπό περαιτέρω πίεση την τουριστική βιομηχανία των ΗΠΑ και υπενθύμιζε ότι η κυβέρνηση Τραμπ, τον περασμένο μήνα, παρουσίασε μία απαγόρευση για μεγάλες ηλεκτρονικές συσκευές που επηρεάζει 9 αεροπορικές εταιρίες οι οποίες εκτελούν πτήσεις από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.
Ακόμη, τον Μάρτιο ο Τραμπ ανακοίνωσε «πάγωμα» 90 ημερών στις βίζες για πολίτες από τη Συρία, το Ιράν, τη Λιβύη, τη Σομαλία, το Σουδάν και την Υεμένη. Δικαστήρια έχουν μπλοκάρει πάντως την απαγόρευση αυτή.
Αυτές οι πολιτικές αποθαρρύνουν τους επισκέπτες από το να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ λένε οι ειδικοί, που κάνουν λόγο για απειλή στον Τουρισμό. Μία μελέτη εκτιμά ότι θα υπάρχει πτώση 10,6 εκατ. επισκεπτών φέτος και του χρόνου.
Η μείωση αυτή, σχεδόν 7% των αναμενόμενων τουριστών- θα στοιχίσει στην αμερικανική Οικονομία περισσότερα από 18 δισ. δολ. και σχεδόν 107.000 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με το «Tourism Economics», μία εταιρία προβλέψεων που χρησιμοποιεί η τουριστική βιομηχανία.
Η πόλη της Νέας Υόρκης, ο σημαντικότερος προορισμός για ξένους ταξιδιώτες, σχεδιάζει μία διαφημιστική εκστρατεία ύψους 3,5 εκατ. δολ. στις ξένες αγορές για να τονώσει τη διεθνή κίνηση. Η ΝΥ είχε πρόβλεψη για αύξηση 400.000 ξένων επισκεπτών το 2017, σύμφωνα με το «Tourism Economics», αλλά τώρα έχει εκτίμηση για πτώση 300.000.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου