Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο 29 Απριλίου, 2017


  • Χωρίς τρόλεϊ θα μείνει η Αθήνα την ημέρα της Πρωτομαγιάς, ενώ οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ προγραμματίζουν στάσεις εργασίας. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα, ο Προαστιακός και τα πλοία. Κανονικά θα λειτουργήσει το μετρό και το τραμ.
  • Με καταθέσεις μαρτύρων άρχισε επί της ουσίας η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens.
  • Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στην ειδική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το Brexit.
  • Η μοναδική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που δεν διαθέτει ως σήμερα τζαμί είναι η Αθήνα αναφερει σε σημερινή ανταπόκριση από την Ελλάδα η βελγική εφημερίδα De Standaard.
  • Δύο κατηγορίες, που αφορούν νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, δωροδοκία και δωροληψία, απήγγειλε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη με συμπληρωματική ποινική δίωξη που άσκησε για την υπόθεση εξοπλιστικών προγραμμάτων επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου.

Κόσμος

  • Με 87 ψήφους υπέρ και δύο κατά ο Ιλίρ Μέτα εξελέγη πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας. Η αντιπολίτευση απείχε και πάλι, στην τέταρτη συνεδρίαση για την εκλογή προέδρου.
  • H καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε γερμανικές εφημερίδες ότι θα επιθυμούσε την εκλογή του κεντρώου υποψηφίου Εμανουέλ Μακρόν στον προεδρικό θώκο της Γαλλίας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο 39χρονος πρώην τραπεζίτης θα είναι ένας «ισχυρός πρόεδρος». Σε νέα δημοσκόπηση, ο Μακρόν εξακολουθεί να προηγείται, αλλά με μειωμένα ποσοστά, ενώ η Λεπέν βλέπει το ποσοστό της να ανεβαίνει.
  • Η Ρωσία και η Τουρκία κατέληξαν επί της ουσίας σε συμφωνία στο ζήτημα της αγοράς συστοιχιών του αντιαεροπορικού συστήματος πυραύλων S-400 ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες που αφορούν την τιμή και την απο κοινού κατασκευή των συστημάτων, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
  • Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι απέτρεψε τρομοκρατική συνωμοσία στο βορειο-δυτικό Λονδίνο. Μία γυναίκα δέχθηκε αστυνομικά πυρά και τραυματίστηκε στη διάρκεια εφόδου σε κατοικία στο Ουίλσντεν.
  • Ένας βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζητώντας την ακύρωση του δημοψηφίσματος με το οποίο ο πρόεδρος Ταγίπ Ενρτογάν έλαβε σαρωτικές εκτελεστικές εξουσίες.

Οικονομία

  • Το θέμα της ασυλίας στελεχών του Δημοσίου και τραπεζικών στελεχών για την αναδιάρθρωση των «κόκκινων» δανείων προς Δημόσιο και τράπεζες τέθηκε στις συζητήσεις με τους θεσμούς. Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης η ασυλία δεν θα είναι οριζόντια και θα δίνεται κατά περίπτωση. «Δεν θα υπάρχει αναδιάρθρωση δανείων κομμάτων και ΜΜΕ» είπε η ίδια πηγή.
  • Με συμφωνία στο πακέτο των μέτρων - αντίμετρων σε όλα τα θέματα, εκτός από το πακέτο των συντάξεων, ολοκληρώθηκε η συνάντηση των υπουργών με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών. Ο ίδιος κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε ότι πολιτικό ζήτημα υπάρχει και στο θέμα των «κόκκινων» δανείων, χωρίς όμως να το προσδιορίσει.
  • Σε νέα διακοπή της ηλεκτροδότησης στο ναυπηγείο Σύρου προχώρησε η ΔΕΗ, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των εργαζομένων που προχώρησαν σε κινητοποιήσεις στο λιμάνι. Τι απαντά η ΔΕΗ. 
  • Το άνοιγμα τραπεζικών θυρίδων προβλέπεται από το νόμο και εντάσσεται στα μέτρα, τα οποία εφαρμόζουν οι ελεγκτικές υπηρεσίες της φορολογικής διοίκησης εδώ και χρόνια, διευκρινίζει η ΑΑΔΕ με αφορμή δημοσιεύματα. Στην πράξη, προσθέτε, εφαρμόζεται με μεγάλη φειδώ, και για οφειλέτες με χρέη άνω του 1,5 εκατ. ευρώ.
  • Ανοδικά αναθεώρησαν τις προβλέψεις τους για τον ρυθμό ανάπτυξης και τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης οι οικονομικοί αναλυτές που μετέχουν σε έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το β' τρίμηνο 2017. Εκτιμούν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα διαμορφωθεί στο 1,7% φέτος (έναντι 1,5% που εκτιμούσαν στην έρευνα του α' τριμήνου). Για τον πληθωρισμό προβλέπουν να διαμορφωθεί στο 1,6% φέτος (έναντι 1,4% στην προηγούμενη έρευνα).

Αθλητισμός

  • Την απόφαση να πουλήσει τη Νότιγχαμ στον Βαγγέλη Μαρινάκη πήρε ο ιδιοκτήτης του αγγλικού συλλόγου, Φαουάζ Αλ Χασάουι. Όπως μετέδωσε το SkySports η συμφωνία είναι οριστική, με τους νομικούς εκπροσώπους να τακτοποιούν όλες τις τελευταίες λεπτομέρειες της μεταβίβασης των μετοχών.
  • Η ΕΠΟ αντέδρασε με δική της ανακοίνωση στα όσα υποστήριζε με επιστολή του για τον διαιτητή Κύζα ο Γιάννης Αλαφούζος πριν από το δεύτερο αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Ο Σταύρος Τριτσώνης δεν διάβασε ποτέ την επιστολή του Γιάννη Αλαφούζου για τον Γιώργο Κύζα, την παρέδωσε από την πρώτη στιγμή στον προσωρινό πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιάννη Δρόσο, και αυτός την έστειλε πίσω ως απαράδεκτη.
  • Απίστευτες καταγγελίες πραγματοποίησε ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος του Παναθηναϊκού (νυν μεγαλομέτοχος) εις βάρος του διαιτητή Γιώργου Κύζα, ο οποίος σύμφωνα με την πλευρά των «πράσινων» αλλοίωσε το αποτέλεσμα του ημιτελικού με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έφεραν στο φως μία «εμπιστευτική» επιστολή που έστειλε ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος στον πρόεδρο της ΚΕΔ, Σταύρο Τριτσώνη την προπαραμονή του αγώνα, αποκαλύπτοντας πως ο διαιτητής του αγώνα φιλοξενείται από ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.
  • Στο Βόλο θα διεξαχθεί ο τελικός κυπέλλου Ελλάδας, ΠΑΟΚ - ΑΕΚ, όπως ενημέρωσε σήμερα η ΕΠΟ. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στις 6 Μαΐου 2017 με ώρα έναρξης 20:30. Είναι η δεύτερη φορά που το Πανθεσσαλικό, το οποίο κατασκευάστηκε στο πλαίσιο των έργων των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, φιλοξενεί τελικό Κυπέλλου Ελλάδας. Η πρώτη ήταν ακριβώς πριν από δέκα χρόνια, όταν στις 5 Μαϊου 2007 η ΑΕΛ νίκησε 2-1 τον Παναθηναϊκό και κατέκτησε το τρόπαιο.
  • Ο Στίβεν Τζέραρντ επέστρεψε στη Λίβερπουλ, καθώς η μεγάλη δόξα των «κόκκινων» πέρασε στις αρχές Φεβρουαρίου ξανά την πόρτα του προπονητικού κέντρου της διάσημης αγγλικής ομάδας για να ξεκινήσει τη νέα του δουλειά, ως επικεφαλής των τμημάτων υποδομής του συλλόγου. Ο θρυλικός άσος τους τελευταίους μήνες έχει ηγετικό ρόλο στη φάση της επαγγελματικής ανάπτυξης των νεαρών ποδοσφαιριστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου