Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων: Παραχώρηση στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και σύντομη επαναλειτουργία

 Πέμπτη, 27 Απριλίου, 2017

Το πιο σημαντικό  βήμα για την επαναλειτουργία του Μουσείου των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, έγινε χθες το μεσημέρι στην Ολυμπία, με την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης για την παραχώρησή του από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, από τον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο και τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιο Κοτζιά. Παρών ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γιωργιόπουλος, αφού η επισκευή του Μουσείου, έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα της ΟΧΕ, με προϋπολογισμό 1,2 εκατ. ευρώ.

Στη σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Ολυμπίας, συμμετείχαν επίσης, ο βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Ολυμπισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού Δημήτρης Κωσταριάς, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας Παναγιώτης Φλέσσας, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Δεββές και Πέτρος Γιαννακόπουλος, ο δημ. σύμβουλος Πανάγος Παντελάκος, ο Γεν. Γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κολυμπάδης και ο Πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ και Κοσμήτορας του Μουσείου Γιώργος Αλικάκος και ο πρόεδρος της Τ.Κ Αρχαίας Ολυμπίας Χάρης Σπηλιόπουλος. Παρών, ήταν και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, Λεωνίδας Βαρουξής.
Μια δύσκολη προσπάθεια
Η επαναλειτουργία του Μουσείου των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα, από κάθε άποψη. Τα τελευταία δυο χρόνια, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας – με την υποστήριξη και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, βρίσκονταν σε διαρκή συνεργασία για να βρουν τον τρόπο για την επισκευή του κτιρίου και την επαναλειτουργία του Μουσείου των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Με θέληση και πολλή δουλειά και από τις δυο πλευρές, ο τρόπος βρέθηκε, η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε, οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις ξεπεράστηκαν, και πλέον ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα…
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου