Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Ρωσία: Από το Κιργιστάν ο δράστης της φονικής επίθεσης - Πιθανές διασυνδέσεις με ακραίους ισλαμιστές

Τετάρτη, 5 Απριλίου, 2017ΣΤΟΥΣ 14 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ, ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Ένας 22χρονος άνδρας από την κεντρική Ασία βρίσκεται πίσω από τη βομβιστική επίθεση στον σταθμό της Αγίας Πετρούπολης, που στοίχισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους και τραυμάτισε δεκάδες άλλους -τουλάχιστον 45 άτομα- όπως μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ.


Ρωσία: Από το Κιργιστάν ο δράστης της φονικής επίθεσης - Πιθανές διασυνδέσεις με ακραίους ισλαμιστές [photos &vids]
Οι αρχές ασφαλείας στο Κιργιστάν αναγνώρισαν τον ύποπτο της αιματηρής επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης. Πρόκειται για τον Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ που γεννήθηκε στην περιφέρεια Ος του Κιργιστάν, το 1995.
Mέλη του σώματός του βρέθηκαν μέσα στον συρμό του Μετρό, ενώ οι ρωσικές αρχές ανέφεραν ότι ο 22χρονος λειτούργησε ως καμικάζι και έχει διασυνδέσεις με φανατικούς ισλαμιστές.
«Εχει εξακριβωθεί πως ένας εκρηκτικός μηχανισμός μπορεί να πυροδοτήθηκε από έναν άνδρα, μέλη του σώματος του οποίου βρέθηκαν στο τρίτο βαγόνι του συρμού», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κρατική επιτροπή έρευνας, η οποία έχει ευρείες εξουσίες.
Η πρώτη βόμβα εξερράγη σε έναν συρμό τρένου, μεταξύ των σταθμών πλατεία Σενάια και Τεχνολογικό Ινστιτούτο, που βρίσκονται στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας και εξυπηρετούν χιλιάδες πολίτες καθημερινά.
Η δεύτερη βόμβα εντοπίστηκε και απενεργοποιήθηκε δύο ώρες αργότερα στην πλατεία Βοστανίγια, έναν σταθμό που αποτελεί σημαντικό σημείο διέλευσης για τις δύο γραμμές του Μετρό και επίσης εξυπηρετεί τον σιδηροδρομικό σταθμό της Μόσχας. Ο συγκεκριμένος εκρηκτικός μηχανισμός ήταν γεμάτος με βλήματα και τρεις φορές μεγαλύτερος σε μέγεθος σε σύγκριση με την πρώτη βόμβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου