Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 11 Απριλίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Μεγάλη Τρίτη, 11 Απριλίου, 2017

  • Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί σημαντικό προβάδισμα 17,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που παρουσιάστηκε στον ΣΚΑΪ.
  • Σαφές μήνυμα ότι ήρθε η ώρα να υπάρξει ουσιαστική λύση για το χρέος, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας με τις δηλώσεις του κατά την ολοκλήρωση της τρίτης Συνόδου των Ευρωπαϊκών Χωρών του Νότου, στη Μαδρίτη.
  • Με κλειστή διαδικασία και κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας-τιμής, θα διενεργηθεί ο διαγωνισμός για την Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας. Η δημοπράτηση του έργου, η οποία είχε προαναγγελθεί από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σπίρτζη, δημοσιεύθηκε σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα.
  • Εκδόθηκαν, σήμερα 10 Απριλίου, τα προσωρινά αποτελέσματα της Προκήρυξης 6Κ/2016 (ΦΕΚ 13/21-12-2016, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 93 θέσεων τακτικού προσωπικού, κλάδου ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) του Υπουργείου Υγείας.
  • Αναρτήθηκε σήμερα Δευτέρα, προς διαβούλευση, στη σελίδα της Ανοικτής Διακυβέρνησης (opengov.gr), το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας, για την «Ίδρυση της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας για την Κεντρικοποίηση Προμηθειών των εποπτευόμενων από το Υπουργείο Υγείας Φορέων».

Κόσμος

  • Ένας γιατρός, ο οποίος ήθελε να επιστρέψει στην πόλη του και στους ασθενείς του, σύρθηκε με τη βία έξω από το αεροσκάφος υπεράριθμης πτήσης της United Airlines, με το σχετικό βίντεο να έχει προκαλέσει κατακραυγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  • Ένοπλος άνοιξε πυρ εντός τάξης σε δημοτικό σχολείο στο Σαν Μπερναρντίνο, ανατολικά του Λος Αντζελες, στην πολιτεία της Καλιφόρνια. Σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές αρχές υπάρχουν δύο νεκροί ενήλικες, περιλαμβανομένου του δράστη που φέρεται να έχει αφαιρέσει ο ίδιος τη ζωή του, ενώ δύο μαθητές τραυματίστηκαν και έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο.
  • Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών στην πόλη Λούκα της Τοσκάνης, στο περιθώριο της διάσκεψης των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της G7.
  • Ο Νιλ Γκόρσατς, ο δικαστής που επέλεξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο, ορκίστηκε τη Δευτέρα στον Λευκό Οίκο με τον διορισμό του να αναμένεται να έχει άμεσο αντίκτυπο στις αποφάσεις του δικαστικού σώματος όπου πλέον επικρατούν οι συντηρητικοί. Με τον διορισμό του Γκόρσατς, ο Ντόναλντ Τραμπ κατήγαγε τη μεγαλύτερη πολιτική νίκη της έως τώρα διακυβέρνησής του κόντρα στους Δημοκρατικούς.
  • Άρχισε τη λειτουργία του το λεγόμενο «καθαριστήριο του Πάπα», ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος στο κέντρο της Ρώμης, όπου άστεγοι και πολίτες σε δύσκολη οικονομική κατάσταση θα μπορούν να πλένουν, να στεγνώνουν και να σιδερώνουν τα ρούχα τους. Σύντομα πρόκειται να προστεθούν ένα κουρείο, ένας χώρος εξοπλισμένος με ντουζιέρες, κέντρο διανομής ρουχισμού και τροφίμων και σειρά εξωτερικών ιατρείων.

Οικονομία

  • Υπέρβαση από τον στόχο σημείωσαν και τον Μάρτιο τα έσοδα από τις ΔΟΥ όλης της χώρας. Αυτό προκύπτει από δηλώσεις σχετικές με την πορεία των εσόδων, που έκανε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, μιλώντας σε φορολογικό συνέδριο.
  • Ηλεκτρονικά θα διεξάγεται η πλειοδοτική δημοπρασία για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών, ύστερα από τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.
  • Η Γερμανία επιθυμεί από την Ελλάδα να εφαρμόσει πρώτα τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις πριν εξεταστεί η ανάγκη για περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, δηλώνει η εκπρόσωπος του Β.Σόιμπλε. «Θέλουμε πρώτα να δούμε συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις» τόνισε, ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διαμηνύει ότι κανένα μέτρο δεν θα εφαρμοστεί χωρίς πρώτα οι εταίροι να εγκρίνουν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους.
  • Τροπολογία που επιχειρεί να επιλύσει εμπλοκές στην διαδικασία του ιδιοκτησιακού διαχωρισμού της ΑΔΜΗΕ από την ΔΕΗ κατέθεσε το υπουργείο Ενέργειας στην Βουλή και στο νομοσχέδιο για τους δασικούς χάρτες που αναμένεται να ψηφιστεί αύριο Μ.Τρίτη.
  • Τη Μ.Πέμπτη, 13 Απριλίου, λήγει η προθεσμία καταβολής των εισφορών Φεβρουαρίου 2017, υπενθυμίζει η διοίκηση του ΕΦΚΑ.

Αθλητισμός

  • Προσπάθεια να χαμηλώσει τους τόνους κατέβαλε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μετά τη μαραθώνια συνάντηση που είχε τη Μ.Δευτέρα με εκπροσώπους των τεσσάρων «μεγάλων» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η συζήτηση κράτησε για περίπου 4,5 ώρες και σε αρκετά σημεία είχε έντονες αντιπαραθέσεις κυρίως γύρω από τη διαιτησία και τη διαφάνεια. Και μπορεί ο υφυπουργός να εμφανίστηκε αισιόδοξος για ένα καλύτερο αύριο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ωστόσο, το μενού περιελάμβανε «ντέρμπι» αντιπαραθέσεων μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ, «καρφιά» Παναθηναϊκού σε Βασσάρα και… τελεσίγραφο ΠΑΟΚ για τις εκλογές στην ΕΠΟ! Και όλα αυτά λίγο πριν από τη διεξαγωγή των δύο ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας.
  • Την αποκάλυψη πως ο Σπύρος Ρισβάνης θα φορέσει το καλοκαίρι τη φανέλα του Ολυμπιακού έκανε ο Νίκος Ζαμάνης. Ο αθλητικός διευθυντής του Πανιωνίου, με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό (ArenaFM 89.4), αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν την ομάδα του, όπως το θέμα της αδειοδότησης, λέγοντας πως «εμείς έχουμε δώσει έναν πολύ καλό φάκελο, από εκεί και πέρα είναι στην αρμοδιότητα της Επιτροπής», ρωτήθηκε όμως και για τον 23χρονο αμυντικό, το συμβόλαιο του οποίου λήγει στο τέλος της σεζόν, και απάντησε: «Ο Ρισβάνης μένει ελεύθερος και έχει κλείσει στον Ολυμπιακό».
  • Συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη με την ηγεσία της Super League και τους εκπροσώπους των ΠΑΕ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. «Είναι σημαντικό να ανταλλαξουμε σκέψεις και απόψεις για προχωρήσουμε σε καθεστώς ηρεμίας και κυρίως ευνομίας. Είναι μια ευκαιρία να κάνουμε σήμερα μια κουβέντα σε βάθος και για όλα τα θέματα» είπε ο κ. Βασιλειάδης κατά στο καλωσόρισμά του.
  • Πιο σοβαρό από όσο αρχικά είχε εκτιμηθεί είναι το πρόβλημα του Αστριτ Αϊντάρεβιτς. Ο Σουηδός υποβλήθηκε σε απεικονιστικό έλεγχο που έδειξε θλάση α΄ βαθμού στον δεξιό προσαγωγό, κάτι που μεταφράζεται σε απουσία δύο εβδομάδων από τους αγώνες της ΑΕΚ. Ετσι, χάνει τον ημιτελικό κυπέλλου της Πέμπτης με τον Ολυμπιακό και το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό στη Βοιωτία (23/4) και θέτει ως στόχο επιστροφής τη ρεβάνς με τους «ερυθρόλευκους» στις 27 Απριλίου.
  • Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν τη Δευτέρα τα πορίσματα της ιδιωτικής εταιρίας στην οποία η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ έχει αναθέσει έλεγχο ασφαλείας στις εγκαταστάσεις της. Σύμφωνα με αυτά, αποκαλύφθηκε η ύπαρξη μηχανισμών παρακολούθησης παικτών, προπονητών και υπαλλήλων στο προπονητικό κέντρο των εθνικών ομάδων στον Αγιο Κοσμά. Επίσης αποκαλύφθηκε υπόγεια εγκατάσταση για τοποθέτηση μηχανισμού εγγραφής παρακολουθήσεων στα γραφεία της ΕΠΟ στο πάγκο Γουδή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου