Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

NEA - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 15 Ιουνίου, 2016

  • Νέα στάση εργασίας πραγματοποιούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό. Τα μέσα αυτά δεν θα λειτουργούν από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
  • «Δεν με ενδιαφέρει να διατηρήσω το μικρό ΠΑΣΟΚ, που παρέλαβα ένα χρόνο πριν. Γι' αυτό τον λόγο έχει μεγάλη αξία ο διάλογος για την Κεντροαριστερά να γίνει από την βάση, από την ίδια την κοινωνία» ανέφερε μιλώντας σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η Φώφη Γεννηματά.
  • «Όχι πια άλλο μίσος» ήταν το κεντρικό σύνθημα το βράδυ της Τρίτης στην πλατεία Συντάγματος στη συγκέντρωση μνήμης των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο γκέι κλαμπ Pulse του Ορλάντο. Η συγκέντρωση εξελίχθηκε σε σιωπηλή πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, όπου οι συγκεντρωμένοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων.
  • Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε μεταξύ Παλαιοχωρίου και Παλαιοκούνδουρων Μεγάρων, ενώ σε ύφεση βρίσκεται το πύρινο μέτωπο στην περιοχή Καντήλι της Νέας Περάμου. Τις 56 έφτασαν οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα.
  • Με την λεπτομερή εξέταση που έκαναν μεσημέρι της Τρίτης οι τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας του εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτη Μαυρίκου, στο κατεστραμμένο από την πυρκαγιά αυτοκίνητο ολοκληρώθηκε ο κύκλος των ελέγχων και αυτοψιών των τεχνικών συμβούλων.

Κόσμος

  • Περαιτέρω μέτρα, με σκοπό την υποστήριξη των κρατών μελών στην προσπάθειά τους για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίαιης ριζοσπαστικοποίησης που οδηγεί στην τρομοκρατία, παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
  • Η Disney αποφάσισε να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζει στα πάρκα αναψυχής της μετά τις αποκαλύψεις ότι ο δράστης του μακελειού στο Ορλάντο είχε επισκεφθεί το Walt Disney World που βρίσκεται στην ίδια πόλη της Φλόριντας και εξέταζε το ενδεχόμενο να επιτεθεί εκεί.
  • Αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο πολυκατάστημα Wal-Mart, στο Αμαρίλο του Τέξας έπειτα από αναφορές ότι υπήρχε ένοπλος που πυροβολούσε και κρατούσε δύο ομήρους μέσα στο πολυκατάστημα. Ο δράστης δέχθηκε τα πυρά ανδρών των ειδικών δυνάμεων και είναι νεκρός, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.
  • «Να σταματήσουμε να διευκολύνουμε τρομοκράτες να αγοράζουν όπλα» ζήτησε ο Ομπάμα σε διάγγελμά του μετά την τραγωδία του Ορλάντο, ενώ τόνισε ότι στις ΗΠΑ «δεν υπάρχουν τεστ θρησκείας». Σε όσους τον επικρίνουν ότι δεν χρησιμοποιεί τον όρο «ριζοσπαστικοποιημένο Ισλάμ» είπε ότι αυτό δεν εξυπηρετεί σε τίποτα. Φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί, καθώς έξι τραυματίες βρίσκονται στην εντατική. «Έκανα ότι είμαι νεκρός για να μην καταλάβει ότι ζω» λέει ένα από τα θύματα της επίθεσης.
  • Προβάδισμα επτά ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η εκστρατεία υπέρ του Brexit, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη μέσω Διαδικτύου και δημοσιεύτηκε την Τρίτη.

Οικονομία

  • Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους την Τετάρτη και την Πέμπτη, στα πλαίσια της αρχικής απόφασης για 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
  • Ο νέος αναπτυξιακός νόμος δίνει μια πραγματική δυνατότητα εξόδου από την κρίση, ενταγμένη στην οικονομική συγκυρία και κινείται στο πλαίσιο της συμφωνίας της χώρας με τους δανειστές, ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου.
  • Εκτος ατζέντας του Eurogroup της Πέμπτης είναι η Ελλάδα, καθώς η απόφαση για την εκταμίεσυη της δόσης θα ληφθεί από τον ESM, που θα συνεδριάσει νωρίτερα. Οι υπουργοί Οικονομικών των 19 θα συζητήσουν για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη, τα συνταξιοδοτικά συστήματα των κρατών-μελών και την αξιολόγηση του ΔΝΤ, στο πλαίσιο του άρθρου ΙV του καταστατικού του.

Αθλητισμός

  • Η Ισλανδία έκανε την έκπληξη στην «παρθενική» της παρουσία σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος απέναντι στην Πορτογαλία. Στο φινάλε της 1ης αγωνιστικής των ομίλων (6ος) η ομάδα του Λάγκερμπακ πήρε πολύτιμο 1-1 από τους Ιβηρες στο «Ζοφρέ Γκισάρ» του Σεντ Ετιέν. Η επιστροφή της Ουγγαρίας σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μετά το 1972 και σε μεγάλη διοργάνωση μετά από 30 χρόνια (Μουντιάλ 1986) συνοδεύτηκε με τη μεγάλη νίκη επί της Αυστρίας με 2-0, στο ματς που έγινε στο Μπορντό.
  • Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ενημέρωσε για τα φιλικά ματς που θα δώσουν οι Ερυθρόλευκοι κατά της διάρκεια της προετοιμασίας τους για τη νέα σεζόν. Αρχικά, την επόμενη εβδομάδα οι Πειραιώτες αναχωρούν για την Αυστρία, όπου θα δώσουν δύο φιλικά στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας τους, την 1η Ιουλίου επιστρέφουν στην Ελλάδα για να αναχωρήσουν ξανά στις 7/7 για το Βέλγιο και το β' μέρος της προετοιμασίας όπου θα δώσουν τρία φιλικά. Στις 16/7 οι πρωταθλητές επιστρέφουν στην Ελλάδα και έχουν προγραμματίσει ως τώρα ένα φιλικό πριν τη σέντρα του πρωταθλήματος απέναντι στον Ατρόμητο στις 20 Ιουλίου.
  • Τιμωρία αναμένει, κατά πάσα πιθανότητα, την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αλβανίας, καθώς η UEFA θα ασχοληθεί διεξοδικά με την υπόθεση του πανό που ανήρτησαν οπαδοί της εθνικής ομάδας στον αγώνα του Euro 2016 εναντίον της Ελβετίας, εγείροντας θέμα «Τσαμουριάς».
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου