Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Deutsche Bank: Η ΕΚΤ πρέπει να αλλάξει πορεία - Καταστρέφει την ΕΕ

Πέμπτη, 9 Ιουνίου, 2016
ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ

Η εμπιστοσύνη στην ΕΚΤ υποχωρεί σε όλα τα μέρη της Ευρώπης, με τους Γερμανούς να «χάνουν την πίστη» τους στο θεσμό.

Deutsche Bank: Η ΕΚΤ πρέπει να αλλάξει πορεία - Καταστρέφει την ΕΕ
«Καμπανάκι» ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει χάσει την αξιοπιστία της και πρέπει να αλλάξει πορεία για να αποτρέψει την αποσύνθεση του ευρωπαϊκού εγχειρήματος χτυπά σε 12σέλιδη έκθεση η Deutsche Bank.
Την έκθεση υπογράφει ο επικεφαλής οικονομολόγος της γερμανικής τράπεζας, David Folkerts -Landau, ο οποίος απευθύνει έκκληση για κατάργηση των πολιτικών αρνητικών επιτοκίων και αγοράς ομολόγων που έχουν συμβάλλει στην άνοδο «των λαϊκίστικων και ακραίων πολιτικών» στην ήπειρο.
Η σκληρή κριτική της γερμανικής τράπεζας έπεται της επίθεσης που είχε εξαπολύσει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος είχε αποδώσει την άνοδο του AfD στην πολιτική της ΕΚΤ.
«Η πολιτική της ΕΚΤ απειλεί το ευρωπαϊκό εγχείρημα για χάρη της βραχυπρόθεσμης χρηματοπιστωτικής σταθερότητας» γράφει στην έκθεση ο κ. Folkerts-Landau. «Για όσο περισσότερο η πολιτική εμποδίζει την απαιτούμενη κάθαρση, τόσο περισσότερο συμβάλλει στην άνοδο των ακραίων και λαϊκίστικων πολιτικών» προσθέτει.
«Τα οφέλη από την όλο και πιο χαλαρή νομισματική πολιτική μειώνονται ενώ η λιτανεία των στρεβλώσεων, των αντικινήτρων και των διαστροφών αυξάνεται μέρα με την ημέρα. Οι αποταμιευτές τιμωρούνται και οι κερδοσκόποι επιβραβεύονται. Κακές εταιρείες επιβιώνουν ενώ οι καλές εταιρείες φοβούνται να επενδύσουν. Όσο περισσότερο επιμείνει η ΕΚΤ στην μη συμβατική νομισματική πολιτική, τόσο περισσότερη θα είναι η ζημιά στο ευρωπαϊκό εγχείρημα» προειδοποιεί.
Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο κ. Folkerts-Landau σημειώνει στην έκθεση ότι η εμπιστοσύνη στην ΕΚΤ υποχωρεί σε όλα τα μέρη της Ευρώπης, με τους Γερμανούς να «χάνουν την πίστη» τους στο θεσμό.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου