Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Δίκη ΧΑ: Κυβερνητική πρωτοβουλία για ορισμό νέας αίθουσας

Παρέμβαση;

Με τη μητέρα του Παύλου Φύσσα συναντήθηκαν στη Βουλή ο Νίκος Βούτσης και ο υπουργός Δικαιοσύνης, κατόπιν πρωτοβουλίας του πρωθυπουργού. Η κυβέρνηση αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, ώστε η δίκη να συνεχιστεί σε άλλη αίθουσα και να προχωρήσει άμεσα.
Μιλώντας με δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης είπε: «Η μητέρα του Παύλου Φύσσα από προχθές απηύθυνε δημόσια έκκληση-κραυγή αγωνίας για την επιτάχυνση της δίκης και την ανάγκη λήψης όλων των μέτρων γι’ αυτό απευθύνθηκε στους πολιτειακούς θεσμούς και την κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε στην έκκληση. Μετά από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό και με τον υπουργό, είχαμε συνάντηση με την Μάγδα Φύσσα και τους οικείους του Παύλου. Μας εξέφρασαν την άποψή τους και την εμπειρία τους από τη δίκη που δεν έχει ρυθμό και τον ορίζοντα που έπρεπε. Ο υπουργός ανταποκρίθηκε. Το ζήτημα είναι κρίσιμο για την Δημοκρατία».
«Η δική μου παρέμβαση θα είναι να ορίσω χώρο διεξαγωγής μετά από συνεννόηση με τους παράγοντες του δικαστηρίου» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος και επεσήμανε:
«Διαβεβαιώσαμε ότι καταλαβαίνουμε την πολιτική και κοινωνική σημασία της δίκης. Στη συνέχεια εξηγήσαμε τις προσπάθειες που έχουμε κάνει για την διεξαγωγή της. Αναγνωρίσαμε ότι η ταχύτητα διεξαγωγής της δίκης είναι τόσο αργή ώστε κατά την άποψή μας να δημιουργείται μία εικόνα που δεν μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για την συνέχεια. Αυτή η εικόνα και η κατάσταση ασφαλώς και πρέπει να αλλάξει. Ως σήμερα αυτό που φροντίσαμε ήταν να δώσουμε σε χρήση με τον κατάλληλο εξοπλισμό μία επιπλέον αίθουσα κατάλληλη για διεξαγωγή μεγάλων δικών. Η αίθουσα ήταν ήδη έτοιμη από τις 5 Οκτωβρίου 2015».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου