Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Ο πατριώτης

Τετάρτη, 1η Ιουνίου, 2016

Του Δημήτρη Μάλλιου
Ειδοποιήθηκε ο φίλος μας ο Αμερικανοέλληνας να πάει στην Τράπεζα για την επένδυση στον Τουρισμό στην νότια Ηλεία, που εκκρεμεί για πέντε χρόνια περίπου και ενώ θα έπρεπε να είναι χαρούμενος, μάλλον αγωνιά, γιατί φοβάται την οριστική απόρριψη, μετά τα όσα συζητούνται για τον Κυπαρισσιακό και την ευρύτερη περιοχή.
Είχε βασιστεί για τόσα χρόνια στην Τράπεζα και περίμενε να πάρει την πρώτη έγκριση , ώστε κατόπιν να απευθυνθεί στο Υπουργείο Τουρισμού, για την σκοπιμότητα, ωφελιμότητα κλπ. της επένδυσης, αλλά τελικά φοβάται πως τα πράγματα δεν είναι εύκολα, λόγω έλλειψης ρευστότητας, περιορισμών στην διακίνηση του χρήματος κλπ..
Λίγο πριν περάσει την είσοδο της Τράπεζας, σταμάτησε στο καφενείο της γωνίας της πλατείας, στο γνωστό γωνιακό τραπέζι με την πλάτη στον τοίχο, όπου συχνάζει η παρέα του, μαζί και ο ίδιος και ζήτησε να κεραστεί το μεσημεριανό του ούζο, να πάρει λίγο επάνω του, πριν τις διαπραγματεύσεις με την Τράπεζά του και υποσχέθηκε πως αν όλα πάνε καλά θα κερνάει μέχρι να ολοκληρωθεί η επένδυση.
Όταν τον ρωτήσαμε ,γιατί πηγαίνει στην τράπεζα αφού διαθέτει το ανάλογο χρήμα στις ΗΠΑ, μας κοίταξε και είπε πως φοβάται να κάνει εισαγωγή συναλλάγματος, πριν πάρει όλες τις εγκρίσεις, πριν καταργηθούν οι περιορισμοί στην διακίνηση του χρήματος και πριν περάσει ο φόβος για κούρεμα καταθέσεων.
Μπας και νομίζετε λέει, πως θα χρηματοδοτήσω, έστω με τις μικρές μου δυνάμεις, την ματαιοδοξία του πολιτικού σας συστήματος, δε κάθομαι όπως είμαι, να ξεπεράσω και το πατριωτικό συναίσθημα που με ωθεί να επενδύσω στην γενέτειρα και να φύγω για τα παράλια της Μικράς Ασίας, όπου τα πράγματα είναι εύκολα, με χαμηλή φορολογία και μάλιστα με υποδοχή ήρωα ή οικονομικού ευεργέτη, με ειδική μάλιστα σημείωση στο Δημαρχείο της πόλης.
Είναι η τελευταία προσπάθεια που κάνω ,συνεχίζει και μακάρι να με κρατήσει κοντά της η πατρίδα, αλλιώς γειά σας και μην με είδατε, θα κοιτάξω το συμφέρον μου και θα βρω, όπως προανέφερα, άλλη χώρα, φιλόξενη και έτοιμη να δεχθεί επενδύσεις αλλοδαπών, με ευνοϊκούς όρους, με λιγότερη γραφειοκρατία και με τραπεζική στήριξη, αλλά και σε τελευταία ανάλυση, μπορεί και να την αράξω μαζί σας στο καφενείο με την πλάτη στον τοίχο κι ας βρεθεί άλλος επενδυτής για την τουριστική μονάδα που έχω σχεδιάσει, μάλιστα δε να του παραδώσω και τον σχετικό φάκελο.
Κουράστηκα, αν καταλαβαίνετε, να υφίσταμαι για πέντε χρόνια την ταλαιπωρία, από τον κάθε ματαιόδοξο, τραπεζίτη, δημόσιο υπάλληλο, κομματάρχη, κυβερνητικό στέλεχος και κάθε κλειδοκράτορα του κράτους, σαν να είναι το τσιφλίκι του και φοβάται μην το χάσει, αλλά γειά σας, πάω στην Τράπεζα προς το παρόν.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου