Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Το συγκλονιστικό μήνυμα του Ν. Νικολόπουλου - Τηλεφωνήματα από Τσίπρα, Παυλόπουλο

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΡΑΜΑ

Πέμπτη, 2 Ιουνίου, 2016

Το συγκλονιστικό μήνυμα του Ν. Νικολόπουλου - Τηλεφωνήματα από Τσίπρα, Παυλόπουλο

Ο Νίκος Νικολόπουλος σε ένα μήνυμα που συγκλονίζει αναφέρεται στην απόφαση που πήρε η οικογένειά του να δωρίσει τα όργανα της κόρης του που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική, μια που χρειαζόταν τεράστια δύναμη ψυχής:  
"Όσοι, σε προσωπικό ή συλλογικό επίπεδο, γνωρίζουν τι θα πει καθημερινός αγώνας και αγωνία για υγεία και ποιότητα ζωής, δεν έχουν ούτε δισταγμούς, ούτε αμφιβολίες.
Και η Ορθοδοξία, που στο πρόσωπο κάθε ανθρώπου βλέπει την αντανάκλαση του Θεού, μέσω πολλών φωτισμένων μυαλών και εκπροσώπων της, έχει ξεκάθαρα τοποθετηθεί.
Αν δεν πιστεύετε εμένα, πιστέψτε τον μακαριστό Χριστόδουλο που πριν 25 ολόκληρα χρόνια, ως Μητροπολίτης Δημητριάδος τότε, είχε πει: "Ο Χριστιανισμός βλέπει τη μεταμόσχευση σαν πράξη αγάπης και θυσίας χάριν του συνανθρώπου".
Πιστέψτε τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, κ.κ. Νικόλαο που και ως πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Βιοηθικής, έχει υπογραμμίσει: "Η μεταμόσχευση δεν είναι κάτι που η εκκλησία πρέπει ή δεν πρέπει να επιτρέψει, άλλα κάτι που θα μπορούσε να ευλογήσει […] Ο δότης προσφέρει μόσχευμα που σε λίγο θα πεθάνει - δεν γίνεται αλλιώς. Δίνει όμως και αγάπη, ενδιαφέρον, έκφραση συναλληλίας, και αισθήματα αυτοπροσφοράς, που όχι μόνο ποτέ δεν πεθαίνουν, αλλά και αιώνια τον συνοδεύουν. Γι' αυτό, ενώ προσφέρει, δεν στερείται, χαρίζει όργανα, άλλα δέχεται ζωή. Αυτό το φρόνιμα και η διάθεση της αυτοπροσφοράς αποτελεί τον πνευματικό άξονα της ηθικής της εκκλησίας στο θέμα των μεταμοσχεύσεων".
Και δεν είναι οι μόνοι, φυσικά…
Η αγάπη δεν έχει όρια και σύνορα. Όπως και η πραγματική ζωή.
Και πιστέψτε με: Αισθάνομαι ευλογημένος που το έμαθα σε τόσο προσωπικό επίπεδο.

Σας ευχαριστώ όλες και όλους για την αγάπη σας και τις ευχές σας".
Τηλεφωνήματα στήριξης
Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, ο κ. Νικολόπουλος δέχτηκε τηλεφωνήματα στήριξης αρχικά από τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος επέδειξε προσωπικό ενδιαφέρον για την κατάσταση της υγείας της δεύτερης κόρης του βουλευτή, μεταφέροντας παράλληλα τις ευχές του για βγει "νικήτρια" από την δύσκολη μάχη που δίνει.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές με τον κ. Νικολόπουλο επικοινώνησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου